in ,

Kült Bilimkurgu Dizisi “The X-Files” Yeniden Çekiliyor

The X-Files dizisi yeniden canlandırılıyor. Disney çatısı altında geliştirilen projenin başına “Black Panther” yönetmeni Ryan Coogler geçecek.

The X-Files Yeni Dizi
- Reklam -
- Reklam -

The X-Files dizisi yeniden başlatılmaya hazırlanıyor. Bir döneme damga vuran kült bilimkurgu macerası yeni maceralarla geri dönecek.

Türkiye’de Gizli Dosyalar adıyla yayınlanan The X-Files yayın macerasına 1993 yılında başlamış ve bilimkurgu/gizem türlerinde unutulmaz izler bırakmıştı. 16 defa Primetime Emmy ödülü kazanan dizi, 2001 yılında final yapmış ancak daha sonra 2016 ve 2018’de birer sezon daha izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Ünlü yapımın geri döneceği haberi ise uzun süredir bilinen bir gelişmeydi. Creed ve Black Panther filmlerinde yönetmen koltuğuna geçen Ryan Coogler’ın Disney için projenin başına geçeceği uzun süredir gündemdeydi. Bloomberg’ün haberine göre Coogler’ın yapımcı olarak diziye dahil oluşu kesinleşti.

- Reklam -

The X-Files Dizisi Geri Dönüyor

Gizli Dosyalar’ın Walt Disney Company çatısı altında tekrar çekilmesi kesinleşmiş olsa da yapımın nasıl bir yol izleyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Yeni dizinin tamamen baştan mı tasarlanacağı yoksa ana yapımdaki karakterlerin geri mi döneceği şu an için bilinmiyor.

The X-Files Yeniden Çekiliyor

Geçen mart ayında ana dizinin yaratıcısı Chris Carter, Coogler’ın The X-Files’ı “yeniden ele almayı” planladığını söylemişti. Ancak o dönem de benzer şekilde yeni dizinin farklı karakterleri takip eden ama aynı dünyada geçen bir devam dizisi olup olmayacağı da belirtilmemişti. Carter’ın o sırada paylaştığı tek detay, yeni maceranın çok daha çeşitlilik içeren bir oyuncu kadrosuyla planlandığı olmuştu.

Coogler, On the Coast adlı podcast’te şu ifadeleri kullanmıştı:

“Az önce genç bir adamla konuştum… Ryan Coogler… The X-Files’ı farklı bir kadroyla yeniden çekecek. Bu yüzden işi çok zor, çünkü biz çok fazla konuyu ele aldık.”

Carter’ın bu açıklamalarından bu yana diziyle ilgili daha fazla detay ortaya çıkmamıştı. Bu durum da yeniden başlatmanın zora girmiş olabileceği yönünde endişelere neden olmuştu. Ancak Bloomberg’ün haberi projenin hâlâ geliştirilme aşamasında olduğunu gösteriyor.

- Reklam -

The X-Files Yeni Dizisi

Daha önce Gizli Dosyalar’ın bir animasyon dizisi olarak geri dönmesi için çaba sarf edilmiş, ancak bu plan sonradan suya düşmüştü. Mulder ve Scully’nin tuhaf olayları araştıracağı The X-Files: Albuquerque animasyonu hakkında 2020’den beri herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

The X-Files tüm sezonlarıyla Türkiye’de Disney Plus üzerinden izlenebiliyor.

İlginizi çekebilir: Bir Kuşağı Derinden Etkileyen Kült Gizem Dizisi “Gizli Dosyalar” Hakkında 16 Gerçek

Yeni The X-Files dizisi hakkında beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Muhtemelen aynı tadı vermeyecektir ama geçmiş günlerin hatrına izlenir. Ne olursa olsun müziği de gelsin. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jonathan Majors - Marvel Kang Rolü Kovulma

Saldırı ve Tacizden Suçlu Bulunan Jonathan Majors, Marvel’daki Kang the Conqueror Rolünden Kovuldu

İzlanda Fagradalsfjall Yanardağı Patlaması

Haftalar Süren Depremlerin Ardından İzlanda’daki Yanardağ Patladı: Binlerce Kişi Bölgeden Tahliye Edildi