in ,

Saldırı ve Tacizden Suçlu Bulunan Jonathan Majors, Marvel’daki Kang the Conqueror Rolünden Kovuldu

Jonathan Majors saldırı ve tacizden suçlu bulundu. Marvel, jüri kararından saatler sonra oyuncuyla yolları ayırdı.

Jonathan Majors - Marvel Kang Rolü Kovulma
- Reklam -
- Reklam -

Jonathan Majors hakkındaki dava sonuçlandı. Saldırı ve taciz gibi eylemlerle suçlanan aktör, hakkındaki dört suçlamadan ikisinden suçlu bulundu. Oyuncunun bir yıla kadar hapsi istenirken Marvel da aktörle ilişiğini kesme kararı aldı.

Son olarak Disney Plus dizisi Loki’de rol alan, daha öncesinde ise Ant-Man and the Wasp: Quantumania’da Kang the Conqueror’a hayat veren Jonathan Majors; Marvel Sinematik Evreni’nin geleceğinde kritik bir noktada bulunuyordu.

Gelecek Yenilmezler filmi Avengers: Kang Dynasty olarak adlandırılmış ve Majors; yeni fazın başkötülerinden birisi olarak öne çıkmıştı. Ancak oyuncu hakkında açılan dava ve aktörün gözaltına alınması bu projelerin rafa kalkmasına neden olmuştu. Oyuncunun davası dün Manhattan’da görüldü; aktör saldırı ve tacizden suçlu bulundu.

- Reklam -

Jonathan Majors’ın Davası Sonuçlandı

Jonathan Majors’ın iki hafta süren davası dün sonuçlandı ve aktör Manhattan jürisi tarafından iki saldırı ve taciz suçundan suçlu bulundu. Mart ayında o dönemki kız arkadaşı Grace Jabbari ile yaşadığı aile içi bir tartışmanın ardından tutuklanan Majors, olayla ilgili dört suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. Majors, jüri tarafından, üçüncü dereceden kasıtlı saldırı ve ikinci dereceden ağırlaştırılmış taciz suçlamalarının bazılarından ise suçsuz bulundu.

Jonathan Majors - Marvel Kang the Conqueror Rolü Kovulma

Majors bir sonraki duruşması için 6 Şubat’ta mahkemeye çıkacak. ABC News’e göre oyuncu bu tarihte hüküm giyecek ve Jabbari’ye yönelik eylemleri nedeniyle bir yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Söz konusu olay, Majors’un telefonundan başka bir kadına atılan bir mesaj üzerine ikili arasında çıkan tartışmanın ardından bir aracın arkasında gerçekleşmişti.

Majors’ın savunma avukatı Priya Chaudhry, kanıtların ve ifadelerin Marvel yıldızını her türlü yanlıştan aklayacağı konusunda ısrarcıydı. Ancak jüri aynı fikirde olmadı. Grace Jabbari’nin avukatı Ross Kramer, verilen kararı yalnızca Majors için değil tüm istismar mağdurları için bir zafer olarak nitelendirdi.

Marvel, Jonathan Majors ile Yolları Ayırdı

Kararın açıklanmasından çok kısa bir süre sonra Marvel’ın oyuncuyla yolları ayırdığı kesinleşti. Bununla birlikte stüdyonun şu anda izleyebileceği iki ihtimal olduğu değerlendiriliyor: Kang the Conqueror rolü yeni bir aktöre atanacak ya da yeni faz yeni bir başkötü karakteri konuk edecek.

- Reklam -

Avengers: Kang Dynasty Filmi Yönetmen - Destin Daniel Cretton

Marvel kaynakları bu konuda sessiz kalsa da, stüdyonun şimdiden farklı bir ana kötü için çalışmalara başladığı öne sürülüyor. İddialara göre geçen kasım ayında Loki dizisinin yaratıcısı Michael Waldron, yeni filmin taslağı üzerinde çalışmaya başlamak üzere işe alındı. Bazı spekülasyonlarda ise yeni maceranın Kang yerine Doctor Doom’u merkezine alacağı aktarılıyor.

Bununla birlikte daha önce Avengers: Kang Dynasty olarak anılan film de artık Avengers 5 olarak adlandırılmaya başlandı.

Disney’in Jonathan Majors ile yolları ayırma kararı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly, Collider, The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dr. Gelecek - Philip K. Dick | Haftanın Kitabı #300

Dr. Gelecek – Philip K. Dick | Haftanın Kitabı #300

The X-Files Yeni Dizi

Kült Bilimkurgu Dizisi “The X-Files” Yeniden Çekiliyor