in ,

Marvel Sinematik Evreni’nde Kritik Karar: Yeni Faz, Kang Yerine Doctor Doom’u Merkeze Alabilir

Marvel Sinematik Evreni’nin 5. ve 6. fazlarının ana kötüsü Kang, yerini Doctor Doom’a bırakabilir.

Marvel Sinematik Evreni'nde Kritik Karar: Yeni Faz, Kang Yerine Doctor Doom'u Merkeze Alabilir
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni’nin sürüncemede giden yeni fazının ana kötüsü olan Kang, yerini Fantastik Dörtlü’nün de düşmanı olan Doctor Doom’a bırakabilir. Stüdyo yöneticilerinin bu önemli değişiklik için toplandığı ortaya çıktı.

Marvel ve Disney için durum şu an pek iç açıcı görünmüyor. Mali açıdan zorlu bir yılın ardından Marvel Studios’un bir sonraki adımını atmak için önemli kararlar vermesi gerekiyor. Sonsuzluk Taşları etrafında inşa edilen ilk Avengers serisi ve Thanos’un (Josh Brolin) yaklaşan tehdidi, süper kahraman ekibini Avengers: Infinity War ve Endgame filmlerinde bir şekilde mağlup eden gerçekten güçlü bir düşmanı içeriyordu. Yeni neslin karşılaşacağı bir sonraki büyük kötü karakteri bulma görevi de yine Kevin Feige ve ekibine düştü.

Sonunda Marvel yeni kötü olarak Kang the Conqueror’a karar kıldı. Çizgi romanlarda Kang, zaman yolculuğu teknolojisinin ustası olarak bilinir; zamanı ve alternatif gerçeklikleri manipüle etme yeteneğine sahiptir. Bu da onu karmaşık ve güçlü bir karakter yapar. Genellikle farklı zaman dilimlerini ve alternatif gerçeklikleri fethetmeye çalışır ve haliyle Avengers ve Fantastic Four gibi süper kahraman ekipleriyle çatışmasına neden olur. Zaman yolculuğu maceraları nedeniyle karakterinin karmaşık bir geçmişi vardır ve farklı şekillerde tasvir edilir: Örneğin güç hırsıyla hareket eden bir fethedici veya zamanı nesnel amaçlar için manipüle etmeye çalışan biri.

- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni'nde Kritik Karar: Yeni Faz, Kang Yerine Doctor Doom'u Merkeze Alabilir

Kötü adamlarını belirleyen Marvel, Disney+ dizisi Loki’nin 1. Sezon finalinde seriye giriş yapan Jonathan Majors’ı kadroya dahil etti. Majors, Ant-Man and the Wasp: Quantumania’da yer almak üzere anlaşmıştı ancak Marvel, Majors’un Loki’deki performansını görünce rotasını dramatik şekilde değiştirdi. Majors’u gören Marvel yönetimi tüm ağırlığını karaktere verdi ve Quantumania’nın jenerik sonrası bölümünde Kang ve pek çok varyantının MCU’ya hakim olacağı, hatta bir sonraki Avengers filminin bile Kang Hanedanlığı karakteri etrafında şekilleneceği söylendi.

Doctor Doom Marvel Sinematik Evreni’nin Yeni Ana Kötüsü Olma Yolunda İlerliyor

Fakat bu niyetler hızla altüst oldu. Çünkü Majors, devam eden bir soruşturma içinde tutuklama ve saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle oyuncu etrafında 6. Fazı merkezlemeyi düşünmek stüdyo için belirsiz hale geldi. Disney, Majors tarafından üretilen Magazine Dreams adlı bir filmi de programından çıkardı.

Variety’nin haberine göre Marve ve Disney yöneticilerinin eylül ayında gerçekleştirdikleri özel bir toplantıda “Avengers seviyesinde” bir tehdit sunacak yeni bir kötü karakter getirme planları üzerinde çalıştıkları ortaya çıktı. Toplantıda adı geçen kötü karakterin ise Doctor Doom olduğu belirtildi.

- Reklam -

Doctor Doom Marvel Sinematik Evreni'nin Yeni Kötüsü Olacak

Doctor Doom üstün zekâsı, teknoloji ve sihirdeki ustalığı ve ikonik zırhı ile tanınan bir karakter. Asıl amacı genellikle dünya hakimiyetini sağlamak ve dünyadaki en büyük zekâ olduğunu kanıtlamak olan Doom, daha çok Fantastik Dörtlü ekibiyle karşı karşıya geldi. Şimdi MCU için çekilecek yeni Fantastic Four filminde gözükmesi beklenen film SAG-AFTRA grevi nedeniyle beklemede. Bu nedenle Marvel onu hızlı bir şekilde ana kötü adam statüsüne geçirme olasılığını tartışıyor.

Stüdyonun bir sonraki büyük filmi Deadpool 3 olacak ve bu film Disney tarafından birkaç yıl önce satın alınan Fox/X-Men evreninden Ryan Reynolds ve Hugh Jackman’ı içerecek. Filmde aynı zamanda birçok ikonik karakterin de yer alması bekleniyor. Yeni maceranın Loki dizisindeki olaylara yakından bağlanması bekleniyor ve şu anda çekimlerin ortasında. Bu film sona erdiğinde Marvel’ın geleceğinin yönü ve Doctor Doom’un yapacakları daha da netleşebilir.

Kang yerine Doctor Doom’u ana kötü olarak görmek ister misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Normal sonuç. Marvel daha End Game de “zamanda yolculuk” ile oluşan sorulara yanıt veremıyorken Kang gibi çok komplike sorunlar oluşturucak bir karakter ağır sorunlar çıkarabilir. Ayrıca genel tepkilerde Kang karakterinin Thanos gibi tutmadığı ortada.
    Ek olarak herkes kang i değil fantastik dörtlü ile birlikte Doktor Doom beklyor diye düşünüyorum.
    (Ben bile garipsemiştim Kang ne alaka diye)

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Kang, Marvel hayranlarının çoğunun bilmediği bir karakterdi. Doom ise tam tersi çok bilinen ve villian olarak en çok sevilen karakterlerden biri. Kang o ağırlığı veremedi. Doom’un ise sadece görünmesi bile yeter. Artık Secret Wars, World War Hulk filmlerine geçiş yapmaları lazım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

David Holmes: The Boy Who Lived Belgeseli - Fragman - Harry Potter

“Harry Potter” Setinde Geçirdiği Kaza Sonucu Felç Kalan Aktörün Hayatı Belgesele Konu Oldu | Fragman

Basübadelmevt - Murat S. Dural

Murat S. Dural’dan “Gılgamış”tan Beri İzi Sürülen ‘Ölümsüzlük Arayışı’ Temasına Yeni Yorum: “Basübadelmevt” Çıktı