in ,

Tomris Uyar’ın Anısına Düzenlenen Öykü Yarışmasında Sonuçlar Açıklandı

Tomris Uyar Öykü Yarışması sonuçları Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende açıklandı. Birincilik ödülü Alkım Doğan’ın oldu.

tomris uyar öykü yarışması sonuçları
- Reklam -
- Reklam -

Tomris Uyar Öykü Yarışması sonuçları Kadıköy’deki Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören eşliğinde açıklandı. Birinciliğe layık görülen isim Yaşasın Bugün Cuma adlı öyküsüyle Alkım Doğan oldu.

Yazı-Yorum Edebiyat Dergisi ve Yeni İnsan Yayınevi ortaklığında düzenlenen ve “En Uzun Gece” temasına odaklanan Tomris Uyar Öykü Yarışması için sonuçlar duyuruldu.

Yarışma daha önce amacını yazar ve çevirmen Tomris Uyar’a duyulan sevginin ve hayranlığın altını çizmek, yazarı yeni nesillere tanıtmak ve yazarın eserlerini gündeme taşımak olarak açıklamıştı.

- Reklam -

Yarışmaya toplamda 624 eser katıldı. İlknur Demir ve Aslı Esma Karaca’dan oluşan ön jürinin elemesinin ardından 22 yazar finale kaldı. Zeynep Eşin, Berna Durmaz, Feryal Tilmaç, Mehmet Fırat Pürselim ve Fuat Sevimay’dan oluşan jüri 22 ismi değerlendirdi ve sonuçları ilan etti.

Tomris Uyar Öykü Yarışması Sonuçları Düzenlenen Törende Duyuruldu

Yarışma sonuçları 26 Haziran Pazar günü Kadıköy’deki Barış Manço Kültür Merkezi’nin ana salonunda gerçekleştirilen törenle açıklandı. Törenin sunuculuğunu yazar İsmail Biçer üstlendi. Gecenin açılış konuşmasını ise yazar, çevirmen ve jüri üyesi Fuat Sevimay gerçekleştirdi. Sonrasında Didem Tarlalı ile Özge Koç, müzik eşliğinde Tomris Uyar’ın hikâyelerinden küçük bir bölümü sahneleyip performanslarına Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabından bir hikâye ve masallarla devam ettiler.

tomris uyar öykü yarışması kazananlar

Yaşasın Bugün Cuma öyküsüyle Alkım Doğan yarışmanın birincisi seçildi. İkinciliği Kuşların Çağrısı ile Gizem Engüzel Keten, üçüncülüğü Arada Kalmış ile Esra Kahra, dördüncülüğü ise Duran Trenler ve Giden Evler öyküsüyle Fulya Taşçeviren kazandı.

- Reklam -

Ödülleri teslim edilen yazarların ardından sahneye Yeni İnsan Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Aytaç Timur çıktı. Timur yaptığı konuşmada finalistlerin öykülerinin bir kitapta toplanacağı müjdesini de paylaştı.

Kapanış konuşması ise Tomris Uyar’ın oğlu Turgut Uyar tarafından gerçekleştirildi. Ödül töreni fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Tomris Uyar Kimdir?

1941 yılında dünyaya gelen yazar ve çevirmen Tomris Uyar, Türk edebiyatının en önemli öykücüleri arasında yer alıyor. Sait Faik Hikâye Armağanı ve Sedat Simavi Edebiyat Ödülü gibi ödüllerin sahibi olan Uyar; Yürekte Bukağı, Gecegezen Kızlar, Otuzların Kadını, Aramızdaki Şey, Yaza Yolculuk ve Sekizinci Günah gibi eserlerle tanınıyor. 60’tan fazla kitabı Türkçeye kazandıran Uyar, günlüklerini ise Gündökümü I ve II kitaplarında bir araya getirmişti. Yazar 2002 yılında hayatını kaybetti.

Tomris Uyar Öykü Yarışması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gürcan Yurt söyleşi

Gürcan Yurt: “Karikatürü Etkili Bir Muhalefet Aracı Olarak Kullanamadık”

Death Note Uyarlaması Duffer Kardeşler ile Geliyor Netflix

Duffer Kardeşler’den “Death Note” Uyarlaması Geliyor: Netflix, Ünlü Anime Serisini Bir Kez Daha Ekrana Taşıyacak