in ,

Murat S. Dural’dan “Gılgamış”tan Beri İzi Sürülen ‘Ölümsüzlük Arayışı’ Temasına Yeni Yorum: “Basübadelmevt” Çıktı

Murat S. Dural’ın ikinci kurgu kitabı “Basübadelmevt” okurla buluşuyor. Eser, Epona Yayınları’nın Lektör alt markası altında yayımlanıyor.

Basübadelmevt - Murat S. Dural
- Reklam -
- Reklam -

Murat S. Dural imzalı fantazya kitabı Basübadelmevt raflardaki yerini alıyor. Novella formatındaki eser Epona Yayınları’nın yeni markası Lektör çatısı altında yayımlanıyor.

1973 İstanbul doğumlu Murat S. Dural, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nde tamamladı. İlk kitabı Kibrit Ev 2016 yılında yayımlandı. Öykü derlemesi türündeki bu eseri kurgu dışı Lefter Küçükandonyadis: Efsaneler Ölmez ve Tribünde Var Bir İyi Adam – Koray Şener çalışmaları takip etti.

Murat S. Dural başta Kayıp Rıhtım’ın ilk öykü antolojisi olan Tüm Panayırların Heyulası olmak üzere Hayalet Müzik, Tren Öyküleri, Dark Antoloji #1 ve İlk gibi derlemelere öyküleriyle konuk oldu.

- Reklam -

Yaklaşık 7 yıl sonra yeni bir müstakil kurgu kitabıyla okurların karşısına çıkan Murat S. Dural, bu çalışmasında ölümsüzlük kavramının peşine düşüyor. Arke Üçlemesi’nin ilk cildi olan Basübadelmevt, korku ve fantazya türlerini bir araya getiriyor.

Üçlemenin ikinci kitabı Replikalar Çölü Şubat 2024’te, son kitabı Lamia ise Mayıs 2024’te okurlarla buluşacak. Arke Üçlemesi temelinde başlangıç ve / köken teması etrafında şekilleniyor.

Basübadelmevt – Murat S. Dural | Arka Kapak Tanıtımı

Basübadelmevt - Murat S. Dural

- Reklam -

Ölümsüzlük korkutucu olabilir mi? Türkçe korku edebiyatının öncü isimlerinden Murat S. Dural Basülbadelmevt’te insanlığın Gılgamış’tan beri izini sürdüğü ölümsüzlük kavramına çevirmiş kalemini. Ölmemek ile ölememenin geçidinde, ölümsüzlüğün bir lütuf mu yoksa lanet mi olduğunu sorguluyor. Bu soruşturmada, son iki bin yılın ziyadesiyle önemli olaylarına dair kurmaca tanıklıkları saklı. Biraz bilinebilen insanlık tarihinin küçük bir kesiti. Bu nouvellada anlatılanlara inanmak zorundasınız. Hem, kim kurmaca bir tanıklığın gerçek olanından daha değersiz olduğunu iddia edebilir ki?

Toplamda 70 sayfadan oluşan novellanın editörlüğünü Uğur Uçkıran, redaktörlüğünü Zeynep Taş, kapak tasarımını Barış Şehri üstleniyor.

Murat S. Dural’ın yeni kitabı Basübadelmevt hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Sinematik Evreni'nde Kritik Karar: Yeni Faz, Kang Yerine Doctor Doom'u Merkeze Alabilir

Marvel Sinematik Evreni’nde Kritik Karar: Yeni Faz, Kang Yerine Doctor Doom’u Merkeze Alabilir

Kingdom of the Planet of the Apes Fragmanı Yayınlandı

“Maymunlar Cehennemi”nin Yeni Filmi “Kingdom of the Planet of the Apes”ten İlk Fragman