in

Oscar Ödüllü Hollywood Oyuncusu Christopher Plummer Yaşamını Yitirdi

The Sound of Music ve Beginners gibi sevilen filmlerin Oscar ödüllü yıldızı Christopher Plummer, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Christopher Plummer
- Reklam -
- Reklam -

Oscar ödüllü Hollywood oyuncusu Christopher Plummer, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yetmiş yıl boyunca hem sahnede hem de ekranda oyunculuk yapan Plummer, düzinelerce karaktere can vermişti.

Oyuncunun ailesi 5 Şubat günü ölüm haberini açıkladı. Connecticut’taki evinde, yanında eşi Elaine Taylor varken huzur içinde aramızdan ayrıldığı belirtildi. Plummer, eşiyle 53 yıldır evliydi.

Christopher Plummer, 1965’te yayınlanan The Sound of Music (Neşeli Günler) filmindeki Captain Georg von Trapp rolü ile tanınan bir isim oldu. Ancak ünlü aktörün kariyerinin mirası ve eğlence dünyasındaki etkisi, tek bir filmin ötesine geçti.

- Reklam -

Plummer’ın yakın arkadaşı ve menajeri Lou Pitt yıldız oyuncu hakkında şunları söyledi:
“Chris, eski moda tavırları, kendini küçümseyen mizahı ve kelimelerin ahengiyle mesleğini derinden seven ve saygı duyan olağanüstü bir adamdı. Kanadalı kökenlerinden derinden zevk alan ulusal bir hazineydi. Sanatı ve insanlığı sayesinde tüm kalbimize dokundu ve efsanevi yaşamı tüm nesiller boyu sürecek. O sonsuza kadar bizimle olacak.”

Christopher Plummer, Beginners Filmindeki Rolüyle Oscar Ödülü Kazanmıştı

Christopher Plummer ölüm

1929 yılında Toronto’da doğan Plummer, 40’ların sonlarında ve 50’lerin başında Kanadalı bir tiyatro ve televizyon oyuncusu olarak çalıştı. Broadway’deki ilk çıkışını 1953’te yaptı ve Shakespeare’in yapımlarında yoğun bir şekilde görev yaptı. 1965’te Julie Andrews ile birlikte The Sound of Music’te oynadı ve filmdeki başarısı onu ünlü bir oyuncu haline getirdi.

Plummer, sonraki 55 yıl boyunca The Man Who Would Be King (Kral Olacak Adam), The Return of the Pink Panther (Pembe Panter’in Dönüşü), The Thorn Birds, The Last Station (Aşkın Son Mevsimi), Up (Yukarı Bak) ve Knives Out (Bıçaklar Çekildi) gibi çok sayıda beğenilen filmde rol aldı. Beginners filmindeki rolüyle 2012 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar ödülünün sabini oldu.

- Reklam -

Christopher Plummer, Shakespeare’den bilimkurguya uzanan ve aradaki çoğu türü içeren çalışma yapısı, çok yönlülüğünün ve yeteneğinin bir kanıtı ve eğlence endüstrisinin genelindeki etkisinin bir amblemi olarak duruyor.

91 yaşında aramızdan ayrılan oyuncunun hangi filmlerini izlemiştiniz? Sizce en iyi performansını hangi yapımda sergilemişti? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Büyük bir aktördü.Özellikle 70 yaşından sonra parlamıştı.Huzur içinde uyusun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cengiz Han Ölüm Sebebi

Cengiz Han’ın Ölüm Sebebindeki Gizem Çözülmüş Olabilir

Exlibris Kitabevi İzmir Sel Felaketi Yardım

İzmir’deki Sel Felaketi Exlibris Kitabevi’nin 20 Bin Kitabını Yok Etti: Yardım Kampanyası Başlatıldı