in , ,

“Harry Potter” Setinde Geçirdiği Kaza Sonucu Felç Kalan Aktörün Hayatı Belgesele Konu Oldu | Fragman

“David Holmes: The Boy Who Lived” filminden fragman yayınlandı. Daniel Radcliffe’in yapımcılığını üstlendiği belgesel, “Harry Potter” setinde yaşanan bir kazayla değişen hayatları anlatıyor.

David Holmes: The Boy Who Lived Belgeseli - Fragman - Harry Potter
- Reklam -
- Reklam -

David Holmes: The Boy Who Lived belgeseli için ilk fragman yayınlandı. HBO imzasını taşıyan filmin yapımcı koltuğunda Harry Potter rolüyle tanınan Daniel Radcliffe yer alıyor.

J.K. Rowling’in fantastik roman serisi Harry Potter, 2001–2011 yılları arasında toplam 8 film boyunca beyaz perdeye taşındı ve devasa bir markaya dövüştü. Wizarding World adı altında hikâyesini sürdüren seri, bugün mirasını onurlandıracak bir işe imza atıyor.

Ölüm Yadigarları: Bölüm 1’de yaşanan bir kaza sonucu felç kalan dublör David Holmes’ün hikâyesi belgesele konu oluyor. David Holmes: The Boy Who Lived adını taşıyan yapımın ilham verici bir öyküye odaklanıyor.

- Reklam -

Radcliffe, Holmes’ün hikâyesini ekrana taşımak için HBO ve yönetmen Dan Hartley ile bir araya geldi. Belgesel, “ilk ’Harry Potter’ filminde Daniel Radcliffe’in dublörlüğünü yapmak üzere seçilen, İngiltere’nin Essex kentinde yaşayan genç ve yetenekli bir jimnastikçi dublör David Holmes’un büyüme hikâyesi” sözleriyle tanımlanıyor.

David Holmes: The Boy Who Lived Belgesel - Fragman - Harry Potter

Yapımdan yayınlanan ilk fragmanda Radcliffe ve Holmes’ün Harry Potter filmlerinde birlikte çalıştıktan sonra ne kadar yakınlaştıklarını anlatıyor. Radcliffe, Holmes’ü bir ağabey gibi gördüğünü ve Holmes’ün tüm tehlikeli büyülü hareketleri yapabilme yeteneğinin onu oyuncunun gözünde oldukça havalı kıldığına inandığını belirtiyor.

Geçirdiği kaza sonucu dublörün felç kalmasının ardından Radcliffe, hayatını bir trajedi olarak görmemenin ve çevresindeki insanlar üzerinde yarattığı olumlu etkiyi kutlamanın önemli olduğunu düşünerek harekete geçiyor ve ortaya David Holmes: The Boy Who Lived çıkıyor.

David Holmes: The Boy Who Lived Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yayınlanan fragmanda, dublör büyülü dünyada uçabildiği zamanları sevgiyle andığı sahnelere yer veriliyor. Holmes’ün son performansı ise iki filme bölünen serinin son kitabı olan Ölüm Yadigârları’nın ilk bölümündeydi.

- Reklam -

Holmes, 2014 yılında Mirror’a verdiği bir röportajda kazanın tam olarak nasıl gerçekleştiğini anlatmıştı. Ölüm Yadigarları: Bölüm 1’deki tehlikeli bir uçuş sahnesi sırasında Holmes o kadar büyük bir hızla geriye doğru savrulmuştu ki “bir duvara çarptı” ve boynunu kırdı. Holmes söyleşide ilk düşündüğü şeyin kendisi ya da acısı değil, ailesi ve olanları onlara nasıl söyleyeceği olduğundan bahsediyor.

David Holmes: The Boy Who Lived Belgeseli - Fragman - Harry Potter Film

Öte yandan David Holmes: The Boy Who Lived belgeseli, Radcliffe ve Holmes’ün kazadan bu yana ilk ortaklıkları değil. İkili, Hollywood’daki dublörlerin heyecan verici (ve bazen tehlikeli) dünyasına ışık tutmak amacıyla Holmes’s Cunning Stunts podcast’ini hayata geçirmek için de birlikte çalıştı.

David Holmes: The Boy Who Lived filmi 15 Kasım 2023 tarihinde ABD’de HBO kanalında yayına girecek. Yapımın Birleşik Krallık yayın hakları ise Sky Documentaries’e ait. Filmin diğer ülkelerde hangi kanallarda yayınlanacağı şu an için bilinmiyor.

David Holmes: The Boy Who Lived belgeseli hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bihter Film Fragman - Prime Video

Amazon’un “Aşk-ı Memnu” Uyarlaması “Bihter” Filminden Yeni Fragman

Marvel Sinematik Evreni'nde Kritik Karar: Yeni Faz, Kang Yerine Doctor Doom'u Merkeze Alabilir

Marvel Sinematik Evreni’nde Kritik Karar: Yeni Faz, Kang Yerine Doctor Doom’u Merkeze Alabilir