in

“The X-Files” Geri Dönüyor: Yeni Dizinin Başına “Black Panther” Yönetmeni Geçecek

The X-Files dizisi yeniden çekiliyor. “Black Panther”ın yönetmeni Ryan Coogler, ikonik bilimkurgu yapımının yeni versiyonunun başına geçecek.

The X-Files Dizisi Yeniden Çekiliyor
- Reklam -
- Reklam -

Yeni The X-Files dizisi için hazırlıkla başladı. Black Panther serisinin yönetmeni Ryan Coogler, yeniden çekilen dizinin başına geçti.

Bilimkurgu türünde önemli bir yere sahip olan The X-Files dizisi, yaratıcısı Chris Carter’ın açıklamalarına göre, Black Panther ve Creed gibi filmlerin yönetmeni olan Ryan Coogler’ın liderliğinde yeniden hayata dönecek. CBC Radio’nun On the Coast programında konuşan Carter Michelle Eliot’a verdiği röportajda, Coogler’ın “The X-Files’ı farklı bir kadro ile yeniden çekmek istediğini” dile getirdi.

Carter, Ryan Coogler ile yakın zamanda yaptığı bir görüşmede, kendisinin de aynı fikirde olduğunu ve diziyi yeniden canlandırma planları yaptığını belirtti. Ancak daha fazla detay vermekten kaçındı ve Coogler’ın “çok meşgul olduğunu, çünkü ele alınması gereken çok fazla konu olduğunu” dile getirdi. Coogler’ın temsilcileri ise konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadılar.

- Reklam -

Yeni bir The X-Files projesinin ne şekilde ve hangi platformda yayınlanacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, Carter projenin modernize edilmiş bir versiyonunun büyük değişiklikler gerektirdiğini vurguladı. CBC’ye verdiği demeçte, “Artık o kadar çok komplo teorisi var ki, eskiden olduğu gibi merkezi bir komploya odaklanmak yeterli olmazdı. Dünya çok farklı bir yer haline geldi ve bu yeni bir dizi için farklı yaklaşımlar gerektiriyor,” ifadelerini kullandı.

The X-Files Dizisi Yeniden Çekiliyor

Carter’ın bu açıklamaları, hayranların dizinin yeniden canlandırılması konusunda heyecanlı olmasını ve projenin nasıl bir yol izleyeceği hakkında merak duymasını sağlıyor.

Yeni The X-Files Dizisi Orijinal Projenin Her Anlamda Modernize Edilmiş Bir Hâli Olacak

The X-Files, 1993-2002 yılları arasında dokuz sezonluk orijinal bölümünün yanı sıra 2016 ve 2018’de iki ek sezonla birlikte toplam 11 sezon sürdü. Carter, dizinin yanı sıra Fight the Future (1998) ve I Want to Believe (2008) adlı filmleri yazıp yapımcılığını üstlendi. Ayrıca kısa ömürlü bir spin-off olan The Lone Gunmen’i yarattı. Bu projeler, Carter’ın hayranları tarafından büyük bir beğeni topladı ve The X-Files’ın geniş bir hayran kitlesi oluşmasına katkıda bulundu.

- Reklam -

Coogler’ın en son filmi Black Panther: Wakanda Forever, Kasım 2022’de sinemalarda gösterime girdi. Yazar-yönetmen aynı zamanda Marvel’in Ironheart dizisinin yürütücü yapımcılığını üstlenecek ve Disney Plus için Wakanda’da geçen isimsiz yeni bir dizi geliştiriyor. Coogler, Michael B. Jordan’ın yönettiği Creed III’de yapımcı olarak görev yapmıştı.

the x-files dizisi

The X-Files’ın yeniden uyarlanması hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Bu kaçıncı geri dönüş!! Olmuyor işte, ilk veriyorunu gibi olmuyor.

  2. Avatar for Lime Lime dedi ki:

    Yazıda Coogler’ın The X-Files’ı farklı bir kadro ile yeniden çekmek istediğini dile getirmesinden bahsedilmiş fakat başka bir kaynakta farklı bir kadro yerine “daha çeşitli bir kadroyla” yeniden çekmek istediğinden bahsedilmiş.
    Günümüzde “daha çeşitli” olmakla ilgili her şeyin çok abartıldığını anlıyorum ama bence bu dokunulmaması ve kendi haline bırakılması gereken bir dizi.
    X-Files’in “gerçek orada bir yerde” konsepti çok fazla şekillerde ele alınabileceği için reboot için elverişli ama elbette iki ana kahramanın dizi için önemi ve yerini doldurmak kolay olmayacak.
    Eğer şanslıysak tam olarak X-Files olmasa da yine de izlemeye değer bir şey çıkar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Quentin Tarantino Hayatı Çizgi Roman Titan

Quentin Tarantino’nun Hayatı Çizgi Roman Oluyor

Clayface, The Batman 2

Clayface, “The Batman 2” Filminin Baş Kötülerinden Birisi Olabilir