in ,

“Saints Row” Serisini Geliştiren Köklü Oyun Stüdyosu Volition Kapanıyor

Volition oyun stüdyosu kepenk indirme kararı aldı. “Saints Row”, “Red Faction” ve “Summoner” ile tanınan şirket oyunculara veda ediyor.

Volition Saints Row Gelistiricisi Kapaniyor
- Reklam -
- Reklam -

Volition stüdyosu, Embracer Group’un yeniden yapılandırma kararının ardından kepenk indiriyor.

İlki 2006’da geliştirilen ve günümüze dek yeni oyunlar üretmeye devam eden Saints Row serisiyle geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran Volition, oyunculara veda ediyor.

Volition stüdyosu, LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamada kapanma kararının gerekçesini parçası oldukları Embracer Group’taki yeniden yapılanma olduğunu açıkladı.

- Reklam -

Stüdyo yayınladığı açıklamada

“Geçen haziran ayında Embracer Group, Embracer’ı güçlendirmek ve video oyun endüstrisindeki lider konumunu korumak için bir yeniden yapılanma programı açıkladı. Bu programın bir parçası olarak stratejik ve operasyonel hedefleri değerlendirdiler ve Volition’ı derhal geçerli olmak üzere kapatmak gibi zor bir karar aldılar.”

Volition

Şirketin çalışanlarına “geçiş sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olmak” için yardım teklif edilecek. Stüdyo, hayranlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Volition 30 Yıllık Bir Tecrübeye Sahip

Stüdyonun geçmişi 1993 yılına ve Parallax Software Corporation adlı bir şirkete dayanıyor. Bu ekip birkaç yıl sonra şirketten ayrılarak Volition’ı kurmuşlardı. THQ 2000 senesinde stüdyoyu satın almıştı. THQ’nun iflas başvurusunun üzerine Embracer’ın iştiraki olan Koch Media (daha sonraki ismiyle Plaion), Volition’ı satın almıştı.

- Reklam -

Stüdyo, en iyi bilindiği Saints Row serisinin yanı sıra Descent’ın ve Red Faction serisinin de arkasındaydı. Şirketin son oyunu 2022 tarihli Saints Row reboot’uydu. Oyun çoğunlukla iyi eleştiriler alamadı.

Volition - Saints Row

Embracer Group Son Yıllarda Ciddi Bir Atılıma İmza Atmıştı

Embracer haziran ayında yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak işten çıkarmaların ve stüdyo kapatmaların yolda olduğunu daha önceden duyurmuştu. Birkaç yıl boyunca çok sayıda oyun stüdyosunu ve birçok önemli serinin haklarını satın alan Embracer; son olarak uzun zamandır üzerinde çalıştıkları 2 milyar dolarlık bir yatırım fırsatının son anda iptal olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan stüdyo, Yüzüklerin Efendisi’nin uyarlama lisansını satın alan Embracer Group, 2023’ün ilk çeyreğindeki büyümelerinde itici gücün Orta Dünya kaynaklı olduğunu da açıklamıştı.

Siz Embracer Group’un Saints Row’un geliştiricisinin fişini çekme kararını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Engadget

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chad Stahelski - Highlander - Henry Cavill

Chad Stahelski, 80’lerin Kült Fantastiği “Highlander”ı Yeniden Perdeye Taşıyor: Başrolde Henry Cavill Var

Pentagon, UFO'lar Hakkında Web Sitesi Açtı

ABD Savunma Bakanlığı, UFO’lar Hakkında Site Açtı: İşte Tanımlanamayan Cisimlere Resmi Bakış