in ,

“Yüzüklerin Efendisi” Lisansı Yılın İlk Çeyreğinde Embracer’ın Büyümesinde İtici Güç Oldu

“Yüzüklerin Efendisi” lisansının yeni sahibi Embracer Group, ilk çeyrek raporunda ünlü fantastik serinin büyümelerinde itici güç olduğunu kaydetti.

Embracer Group - Yüzüklerin Efendisi Lisans
- Reklam -
- Reklam -

Embracer Group, Yüzüklerin Efendisi serisinin lisans haklarını geçen yaz 395 milyon dolara satın aldı. Şirket bu ise hissedarlara ve yatırımcılara bildirdiğine göre, ünlü fantastik seri firmanın yılın ilk çeyreğindeki büyümesinin itici gücü oldu.

Embracer’ın eğlence ve hizmetler bölümünde son raporlara göre %70 büyüme gerçekleşti. Bunun da büyük bir bölümü J.R.R. Tolkien eserlerinin haklarına sahip olan Middle-earth Enterprises sayesinde.

Embracer Group CEO’su Lars Wingefors, elde edilen gelirin satın alırken planlanandan çok daha yüksek olduğunu açıkladı.

- Reklam -

“Yüksek kâr marjı, Yüzüklerin Efendisi’nden yüksek gelirler kazanan Middle-earth Enterprises’ın büyük katkısıyla açıklanabilir.”

Embracer Group - Yüzüklerin Efendisi Lisans İlk Çeyrek Raporları

Wingefors yılın ilk çeyreğini kapsayan raporda Yüzüklerin Efendisi’nin mevcut ve gelecek oyunlarının şirkete gelecekte de fayda sağlamaya devam edeceğine inanıyor:

“Bu markaya dahil pek çok harici projeyi görmek heyecan verici. Magic the Gathering kart oyunu The Lord of the Rings: Tales of Middle-Earth, yakında PC ve konsollarda çıkacak olan hayatta kalma oyunu The Lord of the Rings: Return to Moria gibi birçok yeni oyun Yüzüklerin Efendisi markasını ileri taşımaya devam edecektir.”

Yüzüklerin Efendisi Embracer’ın Yaralarını Sarabilir

Embracer son 3 yılda yüksek profilli satın almalar gerçekleştirdiği için şu sıralar sıkıntılı günlerden geçiyor. İşten çıkarmalar ve stüdyo kapanmalarını da içeren büyük bir yeniden yapılanmaya girmiş olan şirket için Orta Dünya’nın sağlayacağı kazancın ilaç gibi geleceği öngörülüyor.

İsveç merkezli oyun şirketi, Middle-earth Enterprises haricinde düzinelerce medya ve oyun şirketi satın almıştı. Bunların arasında yayınevi Publisher Comics, anime distribütörü Anime Ltd. ve Square Enix’ten Tomb Raider’ın lisans hakları da bulunuyor.

- Reklam -

Öte yandan Embracer bu senenin başlarında 2 milyar dolarlık büyük bir anlaşmanın kıyısından dönmüştü. Wingefors bunun hangi şirket olduğunu açıklamayı reddetse de Axios bu şirketin Suudi destekli Savvy Games Group olduğunu ve aylarca süren anlaşmanın son dakika iptal edildiğini bildiriyor. Wingefors’a bu başarısız anlaşma hakkında neler düşündüğü sorulduğunda şöyle konuşmuştu:

“Olanları geçmişte bıraktık ve şimdi mevcut duruma uyum sağlamaya çalışıyoruz. Açıkçası pek çok şey öğrendim ve itiraf etmeliyim ki bunlar üzücü şeylerdi. Fakat bir girişimci olarak ilerledikçe öğrenirsiniz.”

Embracer Group- Yüzüklerin Efendisi Hakları

Wingefors açıklama sırasında geçmişte bazı hatalar yaptığını kabul etti fakat şirketin geleceği için de umutlu olduğunu dile getirdi:

“İnsanların hâlâ Embracer’ı desteklediğini ve bize bağlı olduklarını hissediyorum. Ben de öyleyim. Modelimiz ayarlanıyor ve geliştiriliyor fakat uzun vadeli planlarım hâlâ değişmedi. Embracer’ın başarılı girişimciler, yetenekli üreticiler ve birinci sınıf markalardan oluşan bir grup olduğu gerçeğini unutmamalıyız.”

Sizin Embracer’ın ilk çeyrekteki büyüyüşü ve Yüzüklerin Efendisi lisanslarının bu duruma etkisi hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Thunderbolts Filmi Beklentilerden Farklı Bir Film Olacak

“Thunderbolts” Yönetmeni Yeni Marvel Filmi Hakkında Konuştu: “Beklediğiniz Gibi Olmayacak”

Eylülde Dört Yıl: Bir Kurtuluş Savaşı Kitabı - Aslı Perker

Aslı Perker İmzalı Tarihi Kurgu Yeni Adıyla Yeniden Raflarda: “Eylülde Dört Yıl: Bir Kurtuluş Savaşı Kitabı”