in ,

Chad Stahelski, 80’lerin Kült Fantastiği “Highlander”ı Yeniden Perdeye Taşıyor: Başrolde Henry Cavill Var

Chad Stahelski, beklenen yeni “Highlander” filmi hakkında son gelişmeleri paylaştı. “John Wick”in yönetmeni, projeyi ele alış şekillerini açıkladı.

Chad Stahelski - Highlander - Henry Cavill
- Reklam -
- Reklam -

Chad Stahelski, uzun süredir yeni bir gelişme yaşanmayan Highlander reboot’u hakkında konuştu. John Wick serisinin yönetmenlerinden Stahelski, projeye olan kapsamlı bakış açılarına açıklık getirdi.

1986 yılında vizyona giren fantazi, macera ve aksiyon filmi Highlander (İskoçyalı), türün hayranları tarafından ilgiyle karşılanmıştı. Russell Mulcahy’nin yönetmenliğini üstlendiği yapımın oyuncu kadrosunda Christopher Lambert, Sean Connery ve Clancy Brown gibi isimler yer alıyordu.

İlgiyle karşılanan Highlander için devam filmleri ve toplamda 6 sezon sürecek bir televizyon dizisi de geliştirildi. Şimdiyse başrolünde The Witcher ve Man of Steel ile tanınan Henry Cavill’ın yer alacağı bir yeniden çevrim projesi konuşuluyor. Hakkındaki son haberlerin 2021’de kaldığı yapımın yönetmeni Chad Stahelski, uzun soluklu bekleyişin perde arkasını açıkladı.

- Reklam -

Chad Stahelski, “Highlander” Evrenini Genişletmeye Hazırlanıyor

Chad Sthelski, yeni Highlander filminin önceki televizyon dizisinden ve eski filmlerden unsurlar içereceğini ve bir tür öncül hikâye (prequel) görevi göreceğini açıkladı.

Orijinal film, son ebedi düşmanıyla savaşmak için maceraya atılan ölümsüz İskoç kılıç ustası Connor MacLeod’un hikâyesini konu alıyor. İlk filmin ardından gelen romanlar, anime filmi, TV filmleri, animasyon dizisi ve çizgi romanlar ile geniş bir evren kurulmuştu.

Chad Stahelski - Highlander

Cavill’ın projeye katılacağının netleşmesi 2021 olsa da, Stahelski’nin Highlander ile perdeye çıkacağının açıklanması 2016’yı, yeni yapımın ilk filizlerinin atılması ise 2008’i buluyor.

Happy Sad Confused adlı podcast programına konuk olan yönetmen, bu yeniden başlatmayı yaratırken, kendisinin ve yaratıcı ekibinin daha geniş bir Highlander evreni yaratmak için nasıl bir rota izlediklerini açıkladı.

“Bence şu anda çok iyi parçalara sahibiz. İşin püf noktası ise şu: ’Sadece bir tane olabilir’ diye düşündüğünüzde, tüm karakterleri ilk seferde öldüremezsiniz. İlk olarak sizin için söyleyeyim, hikâyemiz aynı karakterlerin çoğunu içeriyor. Ancak aynı zamanda tüm TV dizilerinin unsurlarını da bir araya getiriyor. Bu biraz prequel. The Gathering’e bir kurulum yapmaya çalışıyoruz, böylece markayı büyütmek için daha fazla yere sahip olacağız.”

- Reklam -

“Zengin Bir Mitoloji”

John Wick yönetmeni, geniş karakter havuzlarına ve filmin evrenine dair ise şunları kaydetti:

“Epik bir TV dizisi olabilecek en havalı karakterler için tonla fikrimiz var. Bunun zengin bir mitoloji olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir zaman dilimini, herhangi bir milleti, herhangi bir kültürü, herhangi bir insan tipini seçip onları ölümsüz kılabiliyorsanız; sonrasında da onları düelloya dahil edip ölümsüzlüğün yükleriyle baş etmek zorunda bırakıyorsanız; bu durum benim için oldukça havalı. Bunu berbat eden kişi olmak istemiyorum.”

Chad Stahelski - Yeni Highlander Filmi - Henry Cavill

Chad Stahelski’nin açıklamaları, hâlâ resmi onay almayan Highlander filmi için ön geliştirmelerin sürdüğünü ortaya koyuyor. Yazar ve oyuncu grevlerinin sona ermesinin ardından, yapıma dair daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Chad Stahelski imzalı Highlander projesinden sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Bir rahat biraksinlar su gecmisi somurmekten vaz gecsinler artik ya… :pensive:

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    İskoçyalı serisi sevdiğim bir filmdi. Henry Cavill başrolde olursa güzel bir iş çıkabilir. Tabi Witcher garabeti gibide olabilir. İyi uyarlanırsa çok güzel olur.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Özellikle ilk film efsanedir. Umarım berbat etmezler.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Geçmişten beğendiğimiz, beğenerek izlediğimiz bir filmi daha bulmuşlar. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Agatha: Coven of Chaos İsim Değiştirdi: "Darkhold Diaries"

Marvel’ın “Agatha” Dizisi İkinci Kez İsim Değiştirdi: Yeni Yayın Tarihi Belli Oldu

Volition Saints Row Gelistiricisi Kapaniyor

“Saints Row” Serisini Geliştiren Köklü Oyun Stüdyosu Volition Kapanıyor