Menu
in , ,

Lovecraft “Sim City” ile Buluşursa… Şehir Kurma Simülasyonu “Worshippers of Cthulhu” Geliyor | Fragman

“Worshippers of Cthulhu” oyunu tanıtıldı. H.P. Lovecraft’tan ilham alan karanlık bir şehir kurma simülasyonu geliyor.

Worshippers of Cthulhu oyunu için yeni fragman yayınlandı. Crazy Goat Games tarafından geliştirilen yapım, bu yıl içerisinde erken erişime açılacak.

Kozmik korku türünün öncü yazarlarından H.P. Lovecraft, bugün hâlâ kültür endüstrisinin birçok farklı alanından eserlere ilham vermeyi sürdürüyor. Lovecraft hayranları son olarak The Old Ones filmi ile yazarın karanlık dünyasına bir yolculuğa çıkmaya hazırlanmıştı.

Şimdi ise Lovecraft’ın karanlık yaratıkları ve kültleri, bir şehir kurma simülasyonuna konuk oluyor. Worshippers of Cthulhu adını taşıyan oyun şu anda PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) üzerinden oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yapımın bu yılın sonlarına doğru erken erişim aşamasıyla piyasaya sürüleceği belirtilirken oyunun tam sürümünün ise 2025 yılında yayınlanması bekleniyor.

- Reklam -

H.P. Lovecraft’tan İlham Alan “Worshippers of Cthulhu” Oyunu Geliyor

Geliştirici ve yayıncı koltuğunda oturan Crazy Goat Games, Cthulhu’nun “mükemmelden daha azına tahammül edemeyeceğini bildiklerinden” oyunu olabilecek “en eksiksiz ve sürükleyici deneyim için” önce erken erişime açacaklarını duyurdu.

Böylelikle oyuncular tam sürüm öncesi yapımla daha fazla zaman geçirebilecek ve Cthulhu eşliğinde şehir kurma mekaniklerinin daha derinlerine inme fırsatı bulabilecekler.

Worshippers of Cthulhu’nun hikâyesi Cthulhu’yu uyandırma hedefine doğru yürüyen müritlerin yönetileceği bir tarikatın liderliğini takip ediyor. Oyuncular müritlerini köleleştirebilecek, inançsızları yok edecek, Cthulhu’nun uyanışını hızlandırmak için ellerinden geleni yapacak.

Oyuncular birden fazla noktada şehirler inşa ederek takipçilerini ayakta tutacak ve Cthulhu ile bağlantı kurarak kurdukları şehirleri geliştirecekler. Maceracılar egemenlik alanlarını genişletmek için üretim zincirleri kuracak, işçileri ve tehlikeli harabeleri kontrol edecek. Öte yandan oyundaki tek Yüce Eski olmayacak. Yapımda Dagon gibi Lovecraft mitosundaki birçok farklı varlık da etkileşime açık olacak ve oyuncular bu varlıklarla ritüeller gerçekleştirebilecek.

İnançsızlar ise tarikatın toprak, kaynak ve insan gücü olarak envanterdeki yerini alacak. Oyuncular inançsızların topraklarını fethedecek, yağmalayacak ve onlardan kurban ritüellerinde kullanmak üzere rehineler alacak.

Worshippers of Cthulhu Fragmanı

(Fragmanı YouTube üzerinden görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

İlginizi çekebilir: James Wan, Call of Cthulhu’yu Sinemaya Uyarlıyor

Worshippers of Cthulhu oyunu hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version