in , ,

Düşük Bütçeli H.P. Lovecraft Uyarlaması “The Old Ones” Filmi İzleyicilerle Buluşuyor

The Old Ones filmi yayına giriyor. Korku ustası H.P. Lovecraft’ın eserinden uyarlanan yapım, yönetmen Chad Ferrin imzasını taşıyor.

The Old Ones Filmi - H.P. Lovecraft Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

The Old Ones filmi kısa bir festival yolculuğunun ardından izleyicilerle buluşuyor. Yapım, 2020 tarihli H.P. Lovecraft uyarlaması The Deep Ones’ın devamı niteliğinde.

Kozmik korku türünün yaratıcısı H.P. Lovecraft (1890 – 1937) eserleriyle bugüne dek birçok yazarı ve sanatçıya ilham verdi. Özellikle Cthulhu Mitosu etrafında şekillenen anlatılarıyla çarpıcı bir külliyata sahip olan Lovecraft, bugün hâlâ birçok sinema yapımına ilham olmaya devam ediyor.

İzleyiciler son olarak yazarın The Thing on the Doorstep (Kapının Önündeki Şey) öyküsünden uyarlanan Joe Lynch imzalı Suitable Flesh filmini izleme fırsatı bulmuşlardı. Ayrıca Lovecraft’ın en önemli eserleri arasında yer alan The Call of Cthulhu’nun da yakın gelecekte James Wan tarafından beyaz perdeye aktarılacak olması, türün hayranlarının gözlerini bir kez daha bu tekinsiz topraklardan çıkacak haberlere dikmesine neden olmuştu.

- Reklam -

The Old Ones Filmi - H.P. Lovecraft Uyarlama

Şimdi ise Amerikalı bağımsız korku filmi yönetmeni Chad Ferrin’den yeni bir H.P. Lovecraft uyarlaması geliyor. Daha önce The Ghouls, Pig Killer ve Night Caller yapımlarıyla tanınan Ferrin; ayrıca 2020 yılında Lovecraft esintili The Deep Ones’a imza atmıştı.

Düşük Bütçeli H.P. Lovecraft Uyarlaması “The Old Ones” Filmi Vizyona Girmeyecek

Breaking Glass Pictures tarafından geliştirilen The Old Ones filmi prömiyerini Ocak 2024’te Birleşik Krallık’taki Horror-on-Sea festivalinde yaptı. Çeşitli korku etkinliklerinde gösterilen yapım, 19 Mart 2024’te tarihinde Seç-izle (VOD) sistemleri üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Yapımın başrollerinde Cyril O’Reilly, Kelli Maroney ve Robert Miano yer alırken Chad Ferrin hem yönetmen hem de senarist koltuğunda oturuyor.

The Old Ones Film - H.P. Lovecraft Uyarlaması

The Old Ones filmi konusu şu sözlerle aktarılıyor:

- Reklam -

“1930 yılında deniz kaptanı Russel Marsh ışığı gördü ve 93 yıl boyunca bedeni kendisine ait değildi. Yüce Eskiler (Great Old Ones) tarafından mesken tutulmuş, Dagon’un Ezoterik Düzeni adına ağza alınmayacak eylemlerde bulunmuştu. Artık özgür olduğunda dünyada yarattığı dehşeti tersine çevirmek için zamanda geriye gitmenin bir yolunu aramaya başladı. Ancak tarikatın başka planları var ve onu yok etmek için hiçbir şeyden kaçınmayacaklar.”

Filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise şu şekilde sıralanıyor: Benjamin Philip, Timothy Muskatell, Jerry Irons, Brandon Kirk, Jon Budinoff, Kurt Bonzell, Elli Rahn ve Silvia Spross.

The Old Ones Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Düşük bütçesi nedeniyle mütevazı bir efekt altyapısına sahip olan yapım, bu alanda daha “eski usul” tasarımlarıyla ön plana çıkıyor.

The Old Ones film uyarlaması hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgustin

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zeki Uzaylılar Neden Uzay Yolculuğu Yapamaz?

Uzaylılar (Eğer Varsa Bile) Neden Uzay Yolculuğu Yapamaz? İşte Cevabı…

3 Body Problem Dizisi - Netflix - Farklı

“Game of Thrones”un Yaratıcıları “3 Body Problem” ile Pek Çok Açıdan ‘Farklı’ Bir İş Ortaya Koymak İstiyor