in ,

“Game of Thrones”un Yaratıcıları “3 Body Problem” ile Pek Çok Açıdan ‘Farklı’ Bir İş Ortaya Koymak İstiyor

3 Body Problem dizisi hakkında konuşan David Benioff ve Dan Weiss, yeni Netflix yapımlarının pek çok açıdan farklı olacağını öne sürüyor.

3 Body Problem Dizisi - Netflix - Farklı
- Reklam -
- Reklam -

3 Body Problem dizisi için geri sayım sona eriyor. Netflix, Çinli bilimkurgu yazarı Cixin Liu’nun kült eserini ekrana taşımaya hazırlanırken yapımın arkasındaki ekip de projeye dair inançlarını dile getirmeyi sürdürüyor.

Başta Hugo ve Locus gibi prestijli spekülatif kurgu ödülleri olmak üzere birçok ödülün sahibi olan Cixin Liu, Üç Cisim Problemi’nin ekran uyarlaması ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Uyarlama hakkındaki ilk haberler 2018’e dek uzanırken aradan geçen 6 yılın sonunda dizi sonunda gün yüzüne çıkıyor.

Cixin Liu’nun İngilizce ismi Remembrance of Earth’s Past olan bilimkurgu üçlemesi, çoğunlukla serinin ilk romanı 3 Body Problem’ın adıyla hatırlanıyor. Üç Cisim Problemi, Karanlık Orman ve Ölümün Sonu’ndan oluşan seri Türkçe raflarında da okurların karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

3 Body Problem Dizisi - Netflix - 2024

Uyarlama için ilk önce Amazon projeye dahil olmuş ve 1 milyar dolarlık bütçesiyle iddialı bir tablo ortaya koymuştu. Fakat sonrasında anlaşma bozulunca serinin hakları Netflix’e geçmişti. Dijital yayın devi o sıralar Game of Thrones ile adından söz ettiren David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi ile anlaşmaya varmış ve kolları sıvamıştı.

3 Body Problem İnsanlığın Dünya Dışı Türle Temasını Ele Alıyor

3 Body Problem dizisine ilham olan Remembrance of Earth’s Past serisi genel olarak insanlığın düşman bir dünya dışı türle ilk temasını konu alıyor. Bununla birlikte hikâye farklı kıtalarda, nesillerde ve gerçekliklerde geçiyor.

Total Film’e konuşan D.B. Weiss, yapım hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“Bu dizinin (Game of Thrones) dünyasında 13 harika yıl geçirdik ve o dönemi hiçbir şeye değişmeyiz. Ama bu sefer gerçekten pek çok açıdan farklı hissettiren bir şey yapmak istedik.”

3 Body Problem Fragmanı - Netflix - Üç Cisim Problemi

Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanan Taht Oyunları’nda olduğu gibi, Üç Cisim Problemi de bir roman uyarlaması. Dolayısıyla Benioff ve Weiss aslında benzer bir uyarlama tecrübesiyle karşı karşıya. Yine de Benioff adaptasyon konusunda şu değerlendirmeyi yapıyor:

- Reklam -

“Kitapların diziye nasıl dönüştürülebileceğini keşfetmek zaman aldı. Bunun daha önce karşılaştığımız her şeyden farklı olduğunu biliyorduk.”

Benioff ve Weiss’e dizinin yaratıcı koltuğunda True Blood ve The Terror ile tanınan Alexander Woo eşlik ediyor. Woo verdiği demeçte şöyle konuşuyor:

“Pek çok insan, ‘Ah, bunun neyle ilgili olduğunu bilmiyorum ama gerçekten görmek istiyorum,’ dedi. Bu da tam olarak yaratmak istediğimiz etkiydi.”

Farklı zamanlarda ve farklı mekânlarda geçen dizinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler arasında Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong ve Jonathan Pryce bulunuyor.

YouTube video

3 Body Problem dizisi 21 Mart 2024 tarihinde Netflix platformunda yayına girecek. Yapımın ilk sezonu toplam 8 bölümden oluşacak.

İlginizi çekebilir: Cixin Liu ile Özel Röportaj (Kayıp Rıhtım – Özel Röportaj)

David Benioff ve Dan Weiss imzalı 3 Body Problem dizisi hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming, Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Üç Cisim Problemi bitmiş bir seri olduğu için Taht Oyunları’nın son iki sezonu kadar kötü olmaz umarım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Old Ones Filmi - H.P. Lovecraft Uyarlaması

Düşük Bütçeli H.P. Lovecraft Uyarlaması “The Old Ones” Filmi İzleyicilerle Buluşuyor

Foundation 3. Sezon Krizi David S. Goyer Ayrıldı

“Foundation” Dizisinde Bütçe Krizi: Başyazar David S. Goyer Görevinden Ayrıldı