in ,

“Foundation” Dizisinde Bütçe Krizi: Başyazar David S. Goyer Görevinden Ayrıldı

Foundation 3. Sezon bütçe konusundaki anlaşmazlık nedeniyle başyazarı David S. Goyer’ı kaybetti.

Foundation 3. Sezon Krizi David S. Goyer Ayrıldı
- Reklam -
- Reklam -

Foundation 3. Sezon çekimlerinin ortasında büyük bir krizle çalkalandı. Dizinin showrunner’lığını üstlenen David S. Goyer, yönetici yapımcılarla yaşadığı bütçe anlaşmazlığı nedeniyle görevinden ayrıldı.

Isaac Asimov’un dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Vakıf’tan uyarlanan Apple TV+ dizisi, 2021 yılında yayınlanan ilk sezonu ile birçok olumsuz eleştirinin odağı olmuştu. 2. sezon bölümleri ile izleyicilerin karşısına 2023 yazında çıkan yapım, 3. sezon onayını da hızlı bir şekilde almıştı.

Asimov’un 1942 yılında kaleme almaya başladığı Vakıf kitapları, insanlığı kurtarmak için Galaktik İmparatorluğa karşı isyan eden psiko-tarihçi Hari Seldon ile başlayan ve yüzlerce yıla yayılan epik bir serüveni konu alıyor.

- Reklam -

Hayranlar Foundation 3. Sezon için geri sayıma geçmişken dizi beklenmedik bir haberle gündeme geldi. Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann ve Cassian Bilton gibi isimlerin yer aldığı yapım, 3. sezon prodüksiyonunun ikinci kısmı için gün sayıyordu.

Foundation 3. Sezon Kriz David S. Goyer Ayrıldı

The Hollywood Reporter’ın haberine göre 6 Mart 2024’te sete geri dönmeye hazırlanan yapım,  ortak yapımcı David S. Goyer’ın beklenmedik ayrılığı ile karşı karşıya.

Foundation 3. Sezon Ortasında Başyazarını Kaybetti

Aktarılanlara göre Goyer, bütçe anlaşmazlığı sebebiyle showrunner’lık görevinden istifa etti. The Dark Knight, The Sandman gibi yapımlarla tanınan sanatçı, dizide senarist olarak görev almayı sürdürecek. Goyer, Prag’daki sette bulunmak yerine Los Angeles’taki yazar odasında çalışmalarına devam edecek.

Goyer’ın yerini ise 3. sezon prodüksiyonu tamamlanana kadar Kingdom of the Planet of the Apes, Fantastic Four ve Avatar 4 gibi yapımlarla tanınan Bill Bost alacak.

- Reklam -

Goyer’a ilk sezonda The Sarah Connor Chronicles ile tanınan Josh Friedman eşlik etmişti. Ancak ilk sezonun ardından Friedman kendi projelerine odaklanmak için yapımdan ayrılmıştı. Şimdi ise Goyer, başyazarlık koltuğundan ayrılarak Foundation’da yeni bir çalkantılı dönemin fitilini ateşledi.

Foundation 3. Sezon David S. Goyer

Dizi önce Koronavirüs salgını, ardından da geçen yaz gerçekleşen oyuncu ve senarist grevleri nedeniyle çekimlere uzun süreli aralar vermek durumunda kalmıştı.

Bununla birlikte 3. sezon prodüksiyonun ilk etapta geçen şubat ayında devam etmesi planlanıyordu. Ancak bütçe problemleri nedeniyle gecikmeler yaşandı ve çekimler mart ayının ilk haftasına dek ertelendi. Goyer’ın ayrılığının yeni bir gecikmeye neden olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Foundation 3. Sezon ve David S. Goyer’ın ayrılığı hakkında sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 Body Problem Dizisi - Netflix - Farklı

“Game of Thrones”un Yaratıcıları “3 Body Problem” ile Pek Çok Açıdan ‘Farklı’ Bir İş Ortaya Koymak İstiyor

Dave Bautista Marvel'da Farklı Bir Karakter Oynamak İstiyor

“Dune 2” Oyuncusu Dave Bautista, Marvel Sinematik Evreni’nde Farklı Bir Karakteri Canlandırmak İstiyor