in ,

Live-Action “How to Train Your Dragon” Filminde Çekimler Başladı

“How to Train Your Dragon” filminde prodüksiyon süreci başladı. “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?” serisi, live-action bir uyarlamaya kavuşuyor.

How to Train Your Dragon Filmi Çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

How to Train Your Dragon filmi çekim aşamasına geçti. Dünyaca ünlü animasyon serisi Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? live-action formatla tekrar beyaz perdeye taşınıyor.

2010, 2014 ve 2019 yıllarında beyaz perdeye konuk olan DreamWorks Animation imzalı How to Train Your Dragon animasyonları gişede toplam 1.6 milyar dolarlık hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Stüdyo sinema yapımlarının yanı sıra Netflix, Hulu ve Peacock platformları ile birlikte çalışarak filmlerin dünyasında geçen çeşitli TV dizilerine de imza atmış, markayı kapsamlı bir medya ürünü hâline getirmişti.

- Reklam -

Yönetmenliğini Chris Sanders ve Dean DeBlois ikilisinin üstlendiği seri, ilhamını İngiliz yazar Cressida Cowell’ın ünlü çocuk kitapları serisinden alıyor. Macera animasyon formatının ardından live-action olarak da beyaz perdeye taşınmak için gün sayıyor.

Nick Frost - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Film - Gobber the Belch

Son olarak Gobber the Belch karakterini Hot Fuzz ve Shaun of the Dead yapımlarıyla tanınan Nick Frost’un canlandıracağı öğrenilen yapım, 15 Ocak 2024 tarihi itibarıyla çekim aşamasına geçmiş durumda.

“How to Train Your Dragon” Filmi Prodüksiyon Aşamasına Geçti

Yeni live-action uyarlamasının hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenen Dean DeBlois, çekimlerin başladığını kişisel Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir gönderiyle duyurdu. DeBlois gönderide, “Çekimin ilk günü! Yola çıkacağımız için heyecanlıyız!” ifadelerine yer verdi. Paylaşım kısa sürede yaklaşık 100 bin beğeni aldı.

How to Train Your Dragon Filmi Çekimler

- Reklam -

Film, animasyon serisindeki aynı hikâyeyi yeniden ele alacak. Yapımda Hiccup karakterini Mason Thames (The Black Phone ve For All Mankind), Astrid karakterini ise Nico Parker (The Last of Us ve Dumbo) canlandıracak.

Animasyonda Hiccup’ın babasını seslendiren Gerard Butler, yeni filmde de Stoick’i oynamak üzere rolüne geri dönecek.

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? serisi Hiccup adlı genç bir Viking çocuğunun yaralı bir ejderhayla kurduğu özel dostluğu ve sonrasında gelişen maceraları konu alıyor.

How to Train Your Dragon filmi 13 Haziran 2025 tarihinde Birleşik Krallık, ABD, İsveç ve Türkiye’de aynı anda gösterime girecek.

Yeni How to Train Your Dragon filmi hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Umarım sjw ye kurban gitmez.

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Gideceğine çok emin gibiyim kendi adıma. Çünkü zaten bu tür yeniden yapımların sebebinin SJW olduğunu düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2024 Emmy Odulleri Kazananlari

2024 Emmy Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu

Samanyolu Galaksisi Dışından Gelen Gizemli Bir Sinyal Tespit Edildi

NASA Galaksimizin Ötesinde Beklenmedik Gizemli Bir Kozmik Sinyal Yakaladı