in

DreamWorks’ün Ünlü Animasyon Serisi “How to Train Your Dragon” Live-Action Film Oluyor

How to Train Your Dragon animasyonu live-action filme uyarlanıyor. Universal’dan yeni Ejderhanı Nasıl Eğitirsin yapımı geliyor.

How to Train Your Dragon Live Action Film
- Reklam -
- Reklam -

How to Train Your Dragon live-action film oluyor. DreamWorks Animation’ın ünlü serisi, bu defa yeni bir formatta izleyicilerin karşısına çıkacak.

İlk filmi 2010 yılında Chris Sanders ve Dean DeBlois imzalarıyla vizyona giren How to Train Your Dragon animasyonu, 165 milyon dolarlık bütçesiyle yaklaşık 500 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı.

2014 ve 2019’da devam filmleri gelmiş, ayrıca biri hâlâ devam eden üç ayrı televizyon dizisiyle Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisi geniş bir evrene dönüştürülmüştü.

- Reklam -

Üç animasyon filminde 1 milyar dolarlık gişe hasılatını yakalayan yapım, şimdi yeni bir evreye adım atmaya hazırlanıyor. Live-action formatındaki yeni film, ilk üç yapımın yönetmen ve yazarlarından Dean DeBlois’e emanet edilecek.

How to Train Your Dragon Live Action Film DreamWorks

Live-Action “How to Train Your Dragon” Filmi Hakkında Detaylar Sınırlı

Efsanevi Viking köyü Berk’te geçen hikâyede, Hiccup adlı genç bir Viking’in yaralı bir ejderhayla tanışması ve sonrasında başından geçenler anlatılıyor.

İlk How to Train Your Dragon filmi Hiccup’ın Toothless adlı ejderhası arasındaki dostluğa odaklanırken devam filminde dünyayı fethetme hırsıyla dolan bir deliye karşı verilen mücadeleye; hikâyeye noktayı koyan üçüncü film ise bir ejderha avcısı olan Grimmel the Grisly’nin bitmeyen tehdidine yer veriyordu.

Cressida Cowell’ın kitaplarına dayanan seri, yıllar içerisinde Universal ve DramWorks için devasa bir markaya dönüşmüştü. Film ve dizileirn yanında tema parkları ve canlı şovlarla Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, popüler kültürün önemli bir figürü hâline gelmişti.

Live-action filmin başına geçen DeBlois, daha önce Disney’in live-action uyarlamaları Mulan ve Lilo and Stitch üzerinde de çalışmıştı.

- Reklam -

Orijinal üçlemenin seslendirme kadrosunda Jay Baruchel, America Ferrera, Gerard Butler, Craig Ferguson, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse ve Kristen Wiig gibi isimler rol almıştı.

How to Train Your Dragon Live Action Film Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

Live-action filmin yapımcılığını La La Land ve Bridge of Spies ile Oscar adaylığı alan Marc Platt ile Emmy ödüllü Adam Siegel üstlenecek.

Yeni How to Train Your Dragon filmi 14 Mart 2025 tarihinde vizyona girecek. Yapımın oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı ve hikâyeyi animasyondan ne ölçüde farklı işleyeceği gibi detaylar ise henüz bilinmiyor.

Live-action kararı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Neden? Animasyon serisi yeterince güzel ve tatmin edici, her filmini zevkle izledim. Ne diye sömürürler ki tüm güzel şeyleri anlamıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Agent Elvis fragmanı

Elvis Presley’nin Müzisyen Kimliğini Bırakıp Casusluğa Soyunduğu “Agent Elvis” Dizisinden Fragman

Brendan Fraser "Mumya 4" Filmi için Hazır

Brendan Fraser, Michelle Yeoh’un da Dahil Olduğu “Mumya 4” Filmine Hazır Olduğunu Söyledi