in ,

James Wan, H.P. Lovecraft Klasiği “The Call of Cthulhu”yu Sinemaya Uyarlıyor

“The Call of Cthulhu” filmi geliyor. James Wan, H.P. Lovecraft’ın karanlık ve ürkütücü dünyasına girmeye hazırlanıyor.

The Call of Cthulhu Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

The Call of Cthulhu filmi için çalışmalar başladı. Ünlü yönetmen James Wan, H.P. Lovecraft’ın ürkütücü ve esrarengiz evrenine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Stars Collective, Hana Investment ve Starlight Media’yı bir araya getirmiş ve üç ortak geçen ay Los Angeles’ta bir lansman düzenlemişti. Yeni ortaklar üç yıllık bir süre zarfında film, TV, çizgi roman, oyun, koleksiyon, tüketim malları, yapay zekâ ve yeni teknoloji gibi sektörlere yatırım yapacaklarını açıklamışlardı. Kısa bir süre önce ise üç şirket, yeni hedeflerini içeren listenin ilk ayrıntılarını açıkladı. Bunlardan birisi de Wan’ın yöneteceği bir The Call of Cthulhu uyarlaması oldu.

Conjuring serisi ve Saw gibi korku türlerindeki yapımlarla tanınan yönetmen James Wan, H.P. Lovecraft’ın uğursuz anlatısına uzun zamandır duyduğu tutkuyu açığa çıkarmak için harekete geçti. Bu girişimi bir “rüya projesi” olarak tanımlayan yönetmen, adaptasyon üzerinde beş yıl boyunca titizlikle çalıştığını ve Lovecraft’ın tüyler ürpertici hikâyesinin özünü yakalayan bir deneyim yaratmak için ruhunu döktüğünü açıkladı.

- Reklam -

The Call of Cthulhu Filmi James Wan

H.P. Lovecraft’ın Cthulhu Mitosu’nda geçen ünlü öyküsü Cthulhu’nun Çağrısı, Cthulhu olarak bilinen şeytani bir tarikatın labirentine çekilen bir kişinin etrafında dönüyor. Bu tarikatın karanlık ve kötücül etkisi, gizemli ve önsezili bir dünyaya nüfuz ederek bilinmezliğin ve ürkütücülüğün diyarlarını iç içe geçiriyor.

The Call of Cthulhu Filmi Hakkındaki Ayrıntılar Henüz Ortaya Çıkmadı

Son olarak Aquaman and the Lost Kingdom filmini yönetmiş olan Wan, eleştirmenlere göre kendine özgü yönetmenlik anlayışı, gerilim ve dehşet dolu atmosferler yaratma konusundaki yeteneğiyle birleştiğinde, sıradan korku alemlerini aşan sinematik bir yolculuk vaat ediyor. Lovecraft’ın edebi mirasının hayranları ve meraklıları, Wan’ın vizyonunun beyaz perdeye nasıl yansıyacağını merakla bekliyor. Okurlar şimdiden orijinal hikâyenin özüne sadık kalan unutulmaz ve tüyler ürpertici bir deneyim için sabırsızlanmaya başlamış durumda.

- Reklam -

The Call of Cthulhu Filmi Geliyor

Şu an için filmde hangi oyuncuların yer alacağı, çekimlerin ne zaman başlayacağı ya da filmin ne zaman vizyona gireceği gibi ayrıntılar belirsizliğini koruyor. Ancak film yapımcısının The Call of Cthulhu’nun derinliklerine inme konusundaki kararlılığı, Lovecraft’ın mirasına da saygı gösteren bir anlatı sunma konusundaki kararlılığını teyit ediyor gibi görünüyor. Ortaya nasıl bir sonucun çıkacağını ise zaman gösterecek.

Lovecraft’ın The Call of Cthulhu adlı ünlü eserinin James Wan imzasıyla sinemaya uyarlanacak olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Cthulhu’nun çağrısının sinemaya uyarlanmasının zorluğu, Lovecraft’ın eserlerinin soyut ve insanın anlama kapasitesini aşan kozmik korkular içermesinden kaynaklanır. Bu eser, anlatılmaz ve tarif edilemez bir korku anlayışını içerir, bu da görsel bir medyada ifade etmeyi zorlaştırabilir. Ayrıca, hikayenin temelindeki atmosfer ve gerilim, sinemada başarılı bir şekilde iletilmeyi gerektirir. Bu, yönetmenlerin ve senaristlerin Lovecraft’ın derinlemesine ve soyut kurgusunu ustaca işlemelerini gerektirir, ki bu da birçok zorlukla karşılaşabilirler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Code Geass: Rozé of the Recapture Fragmanı ve Yayın Tarihi

“Code Geass” Yıllar Sonra Geri Dönüyor: İşte “Rozé of the Recapture”dan İlk Fragman

Türkiye'nin İlk Anime Figürü Müzesi Açıldı

Türkiye’nin İlk Anime Figürü Müzesi: Tutkulu Bir Koleksiyonun Hikâyesi