in ,

Yeni “Crazy Taxi” Oyunu Geliyor: Açık Dünya, Çok Oyunculu ve AAA Olacak

Yeni Crazy Taxi oyunu hakkında ilk detaylar belli oldu. SEGA çatısı altındaki Sapporo Studio tarafından geliştirilen yapımdan bazı görüntüler de paylaşıldı.

Yeni Crazy Taxi Oyun
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Crazy Taxi oyunu hakkında bazı bilgiler netleşmeye başladı. Ünlü sürüş oyunu markasının sıradaki adımı bir tür reboot olacak. Yeniden tasarlanan yapım, açık dünya ve çok oyunculu kurgulanacak. Ayrıca yapımın AAA kalitesinde ve devasa olacağı belirtiliyor.

İlki 1999 yılında SEGA tarafından yayınlanan Crazy Taxi oyunu, zaman içerisinde yarış ve sürüş oyunları arasında bir klasik hâline geldi. Son olarak 2017 yılında Tycoon türü bir yapıma ev sahipliği yapan ünlü oyun serisi, şimdi bir reboot hazırlığında.

SEGA çatısı altında Aralık 2021’de kurulan Sapporo Studio tarafından geliştirilen oyun için bir işe alım videosu yayınlandı. Geliştiriciler videoda, oyundan bazı kesitlere yer verirken Crazy Taxi reboot’u “devasa çok oyunculu bir sürüş oyunu” sözleriyle tanımladılar.

- Reklam -

Yeni Crazy Taxi Oyun SEGA

Oyunun geri döneceğine dair ilk detaylar ise 2023 The Game Awards etkinliği sırasında Jet Set Radio ve Streets of Rage serilerine ait yeni oyunların da dahil olduğu bir dizi diğer SEGA reboot’larıyla beraber duyurulmuştu. Diğer oyunlar hakkında henüz bir gelişme yaşanmasa da yapımcılar yeni Crazy Taxi oyununun tanıtımı için kolları sıvamış durumdalar.

Yeni Crazy Taxi Oyunu Eski Maceraların Tarzını Koruyacak

Paylaşılan videoda reboot’un büyük ölçüde arcade tarzı oynanışını ve çizgi film estetiğini koruyacağı vurgulandı.

Bununla birlikte yeni oyunun AAA türü olacağı ve beklenenden çok daha büyük bir proje olarak tasarlandığı aktarıldı. Geçen sene bazı sızıntılarda ortaya çıkan “çok oyunculu GaaS (servis oyunu)” iddiaları da tanıtım videosuyla birlikte onaylanmış oldu.

Stüdyo, oyunun kapsamını ayrıntılı bir şekilde paylaşarak bu sızıntıları doğruladı ve “devasa çok oyunculu” unsurların deneyimin bir parçası olduğunu belirtti.

Yeni Crazy Taxi Oyunu

- Reklam -

SEGA tarafından yayınlanan videoda ilk Crazy Taxi’nin yönetmeni olan yapımcı Kenji Kanno ve geliştirme ekibinin diğer üyeleri bu yeniden başlatma hakkında ayrıntılar paylaştı. Videoya göre, geliştirme ekibi oyuncuların yolcuları alıp rekor sürede hedeflerine ulaştırmaları gereken eski Crazy Taxi oynanışını, aynı anda birden fazla oyuncunun bulunduğu bir dünyaya uyarlıyor.

Yeniden başlatmanın oynanış videosu, oyuncuların Amerika Birleşik Devletleri’nin Batı Kıyısı’na dayanan bir şehirde dolaşacaklarını gösteriyor ve tanıtımda harita “tema parkı gibi” ifadeleriyle tanımlıyor.

SEGA’nın internet sitesindeki bazı iş ilanları ise reboot’un Unreal Engine kullanılarak oluşturulacak bir açık dünyada geçeceğini ve çevrimiçi olacağını kanıtlıyor.

Oyunun ne zaman yayınlanacağı ise şu an için bilinmiyor.

YouTube video

(Videoyu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yeni Crazy Taxi oyunu hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Simülakrlar ve Simülasyon - Jean Baudrillard | Haftanın Kitabı #328

Simülakrlar ve Simülasyon – Jean Baudrillard | Haftanın Kitabı #328

Kayip Medeniyet Gizemli Alfabe

Kayıp Bir Medeniyete Ait Gizemli Alfabe Şans Eseri Keşfedildi