in ,

Red Sonja’nın 50. Yılı Özel Bir Çizgi Roman Sayısı ile Kutlanacak

Red Sonja karakteri 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Dynamite Entertainment’ın yayımlayacağı macera ücretsiz olarak okurlarla buluşacak.

Red Sonja 50. Yıl Özel Çizgi Romanızel Cizgi Romani
- Reklam -
- Reklam -

Red Sonja 50 yılı bulan uzun yolculuğunu özel bir çizgi roman sayısı ile kutlayacak. 6 Mayıs’taki Free Comic Book Day etkinliği bünyesinde okurların karşısına çıkacak Red Sonja #0 ücretsiz olarak piyasaya sürülecek.

Çizgi roman dünyasının popüler simaları arasında yer alan Red Sonja ilk defa 1970 yılında okurlarla buluşmuştu. Karakter, Marvel Comics’in yayımladığı Conan çizgi romanları içerisinde maceralarına başlamış, gördüğü yoğun ilgi sonrası da kendi serisine kavuşmuştu.

Roy Thomas’ın silahşor bir kadın olan Red Sonya’dan esinlenerek yazdığı ve Barry Windsor-Smith’in çizimlerini yaptığı orijinal seri 1973 yılında raflardaki yerini almaya başlamıştı.

- Reklam -

Kızıl savaşçının 50. yıl özel macerası ücretsiz olarak okurlara sunulacak. Star Wars: Darth Vader ve Realm of X gibi çizgi romanlarda çalışan Torunn Grønbekk’in yazdığı ve Red Sonja çizgi romanlarının çizerliğini yapan Walter Geovani’nin çizer koltuğunda yer aldığı sıfırıncı sayı Dynamite Entertainment imzasını taşıyacak.

Red Sonja - 50. Yıl Özel Sayısı - Dynamite kapak

Şirket şimdiden 95.000 adet çizgi roman basımını yaptığını ve Amerika bünyesinde dağıtıma çıkardığını duyurdu. Kitabın yapılan resmi özeti ise şu şekilde:

“Red Sonja’nın 50. Yıl kutlamaları yeni maceralar ile burada başlıyor! Ufuktaki görünen sinema filmi ile Dynamite Entertainment yeni maceranın kapılarını sonuna dek açıyor.”

Red Sonja 50. Yıl Özel Çizgi Romanından Bazı Sayfalar Paylaşıldı

Free Comic Book Day bünyesinde okurlarla buluşacak yeni maceradan bazı sayfalar da paylaşıma açıldı. Red Sonja’nın macerası için ipuçları barındıran panellere göre kızıl kahraman cinayet suçunun üstüne atılmasından sonra kendisini şimdiye kadar görmediği bir durumun içinde buluyor. His Master’s Voice sayısında bir yandan bu gizemi çözmeye çalışırken diğer taraftan da Hyboria’nın karanlığı içinde bir yolculuğa çıkıyor.

- Reklam -

Red Sonja 50. Yıl Özel - Ücretsiz Çizgi Roman

Yazar Grønbekk yeni sayıya dair şunları söylüyor:

“Norveçli birisi olarak mitoloji ve hikâyelerin arasında büyüdüm ve bazen bütün bunlar hikâyelerimin içinde kendisini gösteriyormuş gibi hissediyorum. Kompleks ve amansız kadınlar bizim kültürümüzün bir parçası ve bunları dinlemekten daha fazla hoşlandığım bir şey varsa o da bu karakterleri yazmaktır. Red Sonja bir efsane. Büyürken olmayı istediğim, sadece çok güçlü değil aynı zamanda nazik de olmayı başarabilen kılıçlı bir savaşçı.”

Dynamite Entertainment tarafından basılan çizgi roman ile birlikte 1975 yılında yayımlanmış Roy Thomas ve Dick Giordano imzalı The Temple of Abomination macerası da Red Sonja #0 sayısında yer alacak. Seriyi devam ettirecek birinci sayı ise gelecek Haziran ayında raflardaki yerini alacak.

Siz Red Sonya’nın yeni macerası hakkında ne düşünüyorsunuz? Karaktere dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve çizgi roman dünyasından son haberler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bleeding Cool, ComiCon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Adamlar özel sayıyı ücretsiz yapıp dağıtıyor. Bizde bırak ücretsiz olmasını fahiş fiyatlardan giderdi :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cillian Murphy - Oppenheimer Rolü

Cillian Murphy, “Oppenheimer”daki Başrolü Aldığı Günü Anlattı: “Muhteşemdi”

Yeni Kesfedilen Denizanasi Turu

Dünyanın En Zehirli Canlısıyla Akraba: 24 Gözlü Bir Denizanası Türü Keşfedildi