in

Ian Rankin Polisiyelerinde Sıra 8. Kitapta: “Siyah ve Mavi”

Ian Rankin imzalı polisiye roman serisi John Rebus, sekizinci kitabı “Siyah ve Mavi” ile Türkçede. Alfa Yayınları Rebus’ta hız kesmiyor!

Ian Rankin - Siyah ve Mavi
- Reklam -
- Reklam -

İskoç yazar Ian Rankin imzalı meşhur polisiye roman serisi Bir Dedektif John Rebus Polisiyesi, Türkçedeki yolculuğuna devam ediyor. Alfa Yayınları serinin 8. kitabı olan “Siyah ve Mavi“yi Türkçeye kazandırdı.

Alfa Yayınları, geçen ekim ayında serinin 7. kitabını Türkçe raflarına getirmişti. Arayı fazla açmadan sıradaki kitabı okurla buluşturan yayınevi; yabancı polisiyenin dikkat çeken yazarlarından Rankin’i bizlere tanıtmaya devam ediyor.

Toplamda 20 kitabı aşan John Rebus serisinin kitapları Türkçe ile buluşmayı sürdürüyor. Alfa Yayınları’nın, ilk Ranking kitabını Eylül 2018’de yayımladığını düşünürsek seri yayıncılığı açısından sağlıklı bir politika ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.

- Reklam -

Bununla birlikte John Rebus serisi orijinal dilinde ilk defa 1987 yılında yayımlanmaya başlamış. Siyah ve Mavi’nin İngilizcedeki basım tarihi ise 1997.

John Rebus #8: Siyah ve Mavi – Ian Rankin | Arka Kapak

1960’larda İskoçya’yı dehşete düşüren “İncil John” isimli bir seri katilden otuz yıl sonra benzer şekilde cinayetler işleyen “Johnny İncil” lakaplı yeni bir katil ortaya çıkar. Katile dair henüz hiçbir ipucu bulunamamışken, izindeki bir petrol platformu çalışanının canice öldürülmesi işleri daha da karıştırır.

Cinayetleri araştıran John Rebus geçmişteki bir hatasından dolayı adaleti yanıltma şüphesiyle medyanın ve emniyet teşkilatının göz hapsindedir ve attığı her adımdan önce iki kere düşünmesi gerekmektedir. Doğasına aykırı bu durum karşısında Rebus beladan uzak durmak için zorlu bir sınavdan geçecektir.

- Reklam -

Yapacağı tek bir hata mesleğine, hatta canına mal olabilir.

“Glasgow’un yeraltı dünyasından Kuzey Denizinin petrol platformlarına, İskoçya’nın geniş bir resmini çizen, son derece etkileyici ve karmaşık bir suç romanı.” – Mail on Sunday

584 sayfadan oluşan Siyah ve Mavi’nin çevirmenliğini Cem Demirkan yapıyor. Kendisi aynı zamanda serinin bazı kitaplarının ve Philip Kerr gibi yazarların çevirmeni olarak karşımıza çıkıyor. Editörlüğünü Ebru Koç’un üstlendiği kitap geçen hafta itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Peki siz Ian Ranking’in kahramanı Müfettiş John Rebus ile tanıştınız mı? Yazara ve seriye dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Agatha Christie Eserlerinden Uyarlanan 6 Şahane Radyo Tiyatrosu

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mumya Nesyamun Sesi

3.000 Yıllık Mumyanın Sesi Taklit Edildi

birds of prey black mask

Birds of Prey Filminde, Ewan McGregor’un Karakteri Eşcinsel Olacak