in ,

Barbar Conan’ın İkonik Yüzü İlhamını Yeşilçam Yıldızından Almış Olabilir

Barbar Conan çizgi romanlarında ikonik savaşçının yüzü için Yesilçam yıldızı Yavuz Selekman’dan ilham alındığı öne sürüldü.

Barbar Conan Çizgi Romanı Yeşilçam'dan İlham Almış Olabilir
- Reklam -
- Reklam -

Barbar Conan Yeşilçam ile belirsiz bir bağ kuruyor olabilir. Ortaya atılan bir iddia, çizgi romanlardaki karakter tasarımının eski Milli Güreşçi ve oyuncu Yavuz Selekman’dan alındığını öne sürdü.

Barbar Conan, Robert E. Howard tarafından yaratılan ve günümüzde hâlâ popülerliğini koruyan en ünlü kurgusal karakterler arasında yer alıyor. İlk olarak 1932 yılında Weird Tales dergisinde yayımlanan The Phoenix on the Sword adlı hikâyede yer alan karakter, sonrasında Howard’ın yazdığı bir dizi hikâye, roman ve şiirde maceralarıyla ön plana çıktı.

Kahramanlık, güç ve cesaret dolu bir savaşçı olarak tanınan Barbar Conan’ın hikâyeleri genellikle Hyboria olarak bilinen kurgusal bir dünyada geçer. Conan, vahşi bir Cimmerian kabilesindendir ve barbar kökenlerine sahiptir. Olağanüstü güçlü bir savaşçıdır ve birçok silahı ustalıkla kullanır. Maceralarında ejderhalar, büyücüler, canavarlar ve diğer fantastik yaratıklarla karşılaşır.

- Reklam -

Edebiyatta ve popüler kültürde büyük bir etki yaratan karakter, aynı zamanda çizgi romanlarda da bolca adından söz ettirdi. Şimdi de karakterin çizgi romanlardaki ikonik yüzünün Yeşilçam’ın tanınmış bir oyuncusundan esinlendiği iddia edildi.

Çizgi Romanlardaki Barbar Conan Karakteri İlhamını Yeşilçam Oyuncusu Yavuz Selekman’dan Aldı

Barbar Conan Çizgi Romanı Yeşilçam'dan İlham Almış Olabilir

Söz konusu iddia Dark Horse Comics’teki çizimleriyle tanınan Den Beauvais tarafından geldi. Beauvais, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“John Buscema’dan bu yana günümüzün en iyi Conan çizeri olduğunu düşündüğüm Rob de La Torre’nin bir yazısından oldukça etkileyici bir şey öğrendim. Görünüşe göre klasik ikonik Conan yüzü Türk aktör Yavuz Selekman’dan esinlenilmiş. Bu yüzden bir Google araması yaptım ve bir gün Conan versiyonumu çizersem diye birkaç referans resim kaydettim… İlham almak için kesinlikle Yavuz Selekman’ın görünüşüne ve Rob De La Torre’nin çalışmalarına başvuracağım. Teşekkürler Rob!”

Çizerin paylaştığı görsellere bakınca, Barbar Conan’ın ve Yavuz Selekman’ın yüz hatlarının gerçekten de oldukça benzer olduğu görülüyor. Sosyal medyada popüler olan ve basında da yer bulan konunun ardından Rob de La Torre cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

- Reklam -

Barbar Conan Çizgi Romanı Yeşilçam'dan İlham Almış Olabilir

2004 yılında hayatını kaybeden Yavuz Selekman ilk olarak önemli dereceler de elde ettiği Milli Güreşçi olarak adından söz ettirdi. Ardından yapımcı İrfan Ünal sayesinde Yeşilçam’a geçiş yaptı ve yetmişe yakın dizi ve filmde rol aldı. Selekman, Cüneyt Arkın’ın şu sıralar oldukça revaçta olan “Ben Kemal, geliyorum” sözlerini içeren 1976 çıkışlı Hınç filminde de rol aldı.

La Torre, Titan Comics çizgi roman şirketinin yeni Barbar Conan serisinin de çizimlerini yapıyor. 26 Temmuz 2023’te çıkması beklenen Conan the Barbarian #1 için hazırlanan tanıtım fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Yeni Barbar Conan Çizgi Romanı Tanıtım Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Çizgi roman tanıtım fragmanını YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Barbar Conan’ın yüzü sizce de Yavuz Selekman’ı andırıyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Tüm içeriklerimizden haberdar olmak içi bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Evet, gerçekten de çok fazla benziyor. Esinlenme olması büyük olasılık.

  2. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Conan’ın gerçek adı Kenandır. Kimeryalı değil Kütahyalıdır ve gizli müslümandır. Keşke Aquilonian’lar galip gelseydi.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Gerçekten güldüm hocam :grin:

  4. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Betamax Video’nun şu şekil bir videosunu buldum

    Bu arada Conan 2018-19’da Marvel’a dönmüştü. Hatta Savage Avengers serisi ile Avengers ile macera bile yaşamıştı. Bu kez de Titan Comics’e geçiş yapmış :confused:

  5. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    “Sakin ol Hamdi diyorlar!”

    :joy: Başka bir yerde daha gördum haberi ama oyuncuyu tanıyamamıştım. Sahte Kabadayı Hamdi’ymiş meğer. Torre, Facebook hesabı üzerinden hiçbir şey söylemeden sadece Yavuz Selekman ile Conan’ın yüzlerinin yan yana olduğu görseller paylaştı. Yani bir nevi onayladı meseleyi. Olmadığımız masa yok çok şükür, hatta masa biziz.

    Robert E. Howard üzerine olan yazımı bu minvalde güncellemeliyim. Yeni bilgi eklendi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Johnny Depp, Dibe Vuruş Sürecini Anlattı

Cannes Film Festivali’nde Dakikalarca Ayakta Alkışlanan Johnny Depp İlk Defa Konuştu: “Dibe Vurmuştum”

Damaged Filmi İlk Bakış

Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel’lı Aksiyon Filmi “Damaged” için İlk Bakış Yayınlandı