in ,

Usta Aktör Cüneyt Arkın 84 Yaşında Hayatını Kaybetti

Cüneyt Arkın hayata veda etti. Türk sinema tarihinin unutulmaz oyuncuları arasında yer alan sanatçı, dün gece kalbi durduğu için hastaneye kaldırılmıştı.

cüneyt arkın ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Cüneyt Arkın yaşama veda etti. Türk sinemasının efsaneleri arasında yer alan oyuncu 84 yaşında aramızdan ayrıldı.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan ancak sinema dünyasında Cüneyt Arkın adıyla bilinen sanatçı, oyunculuğunun yanında senarist, yapımcı, yönetmen ve doktor kimlikleriyle tanınıyordu.

Yeşilçam’da Kara Murat, Battal Gazi, Komiser Cemil ve Dünyayı Kurtaran Adam gibi ikonik rolleri canlandıran Arkın, Türk sineması tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

- Reklam -

Cüneyt Arkın Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı

Dün gece kalbi duran aktör, Beşiktaş’ta özel bir hastaneye kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Hastane tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla getirildiği Liv Hospital’da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.”

Son olarak 2021 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen sanatçı, daha öncesinde Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yaşam Boyu Onur, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur ve En İyi Erkek Oyuncu, Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu gibi birçok ödüle değer bulunmuştu.

Cüneyt Arkın Sinema Kariyerine 1964’te Gurbet Kuşları ile Başladı

8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir’de doğan sanatçı, üniversite eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1963 senesinde Artist adlı derginin düzenlediği sinema yarışmasında birinci oldu. Hayatını değiştiren nokta ise 1963 yılında askerliğini yaparken yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu.

- Reklam -

cüneyt arkın rolleri

Refiğ’in Gurbet Kuşları kadrosuna katılan Arkın, Yeşilçam’da bir süre jön karakterlere hayat verdikten sonra aksiyon filmlerine yöneldi.

Medrano Sirki’nde 6 ay boyunca akrobasi eğitimi alan sanatçı Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde rol aldı. Oyunculuk kariyeri boyunca westernden komediye, macera filmlerinden toplumsal yapımlara birçok türde yapımda kendisine yer buldu.

Ölüm Savaşçısı, Silah Arkadaşları, Mağlup Edilemeyenler, Dünyayı Kurtaran Adam, Tanık, Kartal Murat, Kara Murat: Devlet Savaşıyor, Adalet, Cemil, Battal Gazi’nin Oğlu, Küçük Kovboy ve Silahların Sesi gibi unutulmaz filmlerde oynayan oyuncu, son olarak Kuruluş: Osman dizisinde izleyicilerin karşısına Aksaçlı rolüyle çıkmıştı.

Oyunculuğunun yanı sıra edebiyata da ilgisi bulunan sanatçı, 1960 yılında A Dergisi’nde yayımlanan İnsan Çiti öyküsüyle ne kadar çok yönlü bir isim olduğunu ortaya koydu.

Cüneyt Arkın hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Gerçek bir efsaneydi. Çocukluğumuzun kahramanıydı. Gerçekten çok üzüldüm.

  3. Avatar for Huseyin_Mehmet_Yilma Huseyin_Mehmet_Yilma dedi ki:

    Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun

  4. Avatar for kara kara dedi ki:

    Düzgün adamdı,onun sinemasını devam ettiren çıkmadı ve bir efsane daha aramızdan ayrıldı.Ruhu şad olsun.

  5. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Çok güzel filmlere imza atmıştı. Kendiyle özdeşleşen Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi gibi gişe filmleriyle birlikte Köroğlu gibi filmleri de vardı. Allah Rahmet Eylesin…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Mutlak Aslan - Charles Williams | Haftanın Kitabı #227

Mutlak Aslan – Charles Williams | Haftanın Kitabı #227

Christian Bale Batman rolu

Christian Bale, Batman Rolüne Dönmeye Açık: Tek Şartı Filmi Christopher Nolan’ın Yönetmesi