Menu
in , ,

Gabriel García Márquez’in Kült Romanı “Yüzyıllık Yalnızlık” Netflix Dizisi Oluyor: İşte İlk Fragman

Yüzyıllık Yalnızlık dizisi için ilk fragman yayınlandı. Netflix, Gabriel García Márquez’in dünyaca ünlü romanını ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Yüzyıllık Yalnızlık dizisi için fragman görücüye çıktı. Uyarlama, Gabriel García Márquez’in romanında olduğu gibi İspanyolca olacak.

Büyülü gerçekçilik akımının önde gelen temsilcilerinden Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez’in kült romanı Yüzyıllık Yalnızlık, Netflix imzasıyla izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Uluslararası pazarda One Hundred Years of Solitude adıyla tanıtılan yapım, Netflix İspanya tarafından geliştiriliyor ve Cien años de soledad ismiyle yayına hazırlanıyor.

- Reklam -

Hakkındaki ilk haberler 2019’da çıkan, ilk tanıtımı 2022’de paylaşılan yapım aradan geçen iki yılın ardından izleyicilerin karşısına çıkmak için gün saymaya başladı.

Buendia Ailesi’nin memleketi olan kurgusal kasaba Macondo’da geçen Yüzyıllık Yalnızlık, nesillere yayılan bir hikâyeyi konu alıyor. Kitap, Márquez’e Nobel Edebiyat Ödülü’ne hazırlayan en önemli eserler arasında bulunuyor.

1967 senesinde yayımlanan eser; yazara dünya çapında ün kazandırmış ve bugüne dek 40’tan fazla dilde toplamda 50 milyon kopya satmıştı.

Márquez’in hayattayken bütün uyarlama tekliflerini reddettiği Yüzyıllık Yalnızlık, yazarın mirasçılarının onayıyla Netflix’e konuk oluyor.

Yüzyıllık Yalnızlık Dizisi – İlk Fragman | İZLE

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yönetmenliğini Alex García López ve Laura Mora’nın üstlendiği dizi, yayıncının Latin Amerika pazarındaki “en iddialı projesi” olarak tanıtılıyor. Yapımdan yayınlanan ilk fragman, efsanevi Macondo kasabasında geçen dizinin gerçeküstü tonuna dair ipuçları veriyor.

Tanıtımda Aureliano Babilonia’nın Melquiades’in günlüğünden okuduğu bölümler yer alıyor. Fragman daha sonra izleyicileri Macondo’ya götürüyor ve Albay Aureliano Buendía’nın babasıyla birlikteyken bir idam mangasına şahitlik etmelerine ev sahipliği yapıyor.

Netflix, Yüzyıllık Yalnızlık dizisi için,  “Buendía Ailesi bir lanet, delilik ve imkansız aşkla yüzleşiyor,” ifadesini kullanıyor. Kitap Buendía Ailesi’nin yedi neslini anlatıyor ve onların aşk, güç, izolasyon ve kaderden oluşan zengin dokusunu satırlara taşıyor.

Tarihin döngüsel doğası ve insan deneyimlerinin evrenselliği temalarını işleyen eser, efsanevi kasabanın başlangıcından kaçınılmaz sonuna doğru ilerleyişini takip ediyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Albay Aureliano Buendía rolünde Claudio Cataño, genç Aureliano Buendía rolünde Jerónimo Barón, Jose Arcadio Buendía rolünde Marco González ve José Arcadio’nun oğlu rolünde Leonardo Soto, Úrsula Iguarán rolünde Susana Morales, Petronila rolünde Ella Becerra, Aureliano Iguarán rolünde Carlos Suaréz, Melquiades rolünde Moreno Borja ve genç Aureliano Buendía rolünde Santiago Vásquez yer alıyor.

José Rivera, Natalia Santa, Camila Brugés, María Camila Arias ve Albatrós González’in senaryosunu yazdığı 16 bölümlük dizinin yönetmenliğini Alex García López ve Laura Mora ikilisi üstleniyor.

Yüzyıllık Yalnızlık dizisi 2024 yılı içerisinde izleyicilerle buluşacak.

Netflix’in Yüzyıllık Yalnızlık dizi uyarlaması hakkındaki ilk izlenimleriniz ne yönde oldu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version