Menu
in

Kulaklık Olmadan Sesi Doğrudan Beyne Gönderen Teknoloji Geliştirildi

Kulaklık ya da benzeri bir aparat olmadan, gittiğiniz her yerde sesi size taşıyabilen yeni bir teknoloji ürünü geliştirildi.

Bilimkurgu edebiyatı ve sinemasında, yıllar önce hayal edilen icatlar; 21. yüzyılla birlikte önlenemez bir hızla hayatımızın parçası olmaya devam ediyor. Uçan kaykaylar, gezegenler arası ulaşımı sağlayacak araçlar, tüm dünyaya uydular üzerinden ücretsiz internet sağlayabilecek kaynaklar derken sıra şimdi de müzik dinleme deneyimine farklı bir boyut kazandırmaya geldi. İsrailli Noveto Systems şirketi, SoundBeamer 1.0 adlı cihazla kulaklık ya da benzeri bir alet kullanmadan; insan beynine doğrudan ses göndermeyi başarabilen bir teknoloji geliştirdi.

Merkezi İsrail’in Petah Tikva kentinde olan Noveto Systems, yeni teknolojileri hakkındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Şimdilik SoundBeamer 1.0 adı ile anılan bu yeni masaüstü cihaz sayesinde dinleyiciler hiçbir şekilde rahatsız edilmeden müzik dinleyip televizyon ve bilgisayar oyunu seslerini duyabilecek.

- Reklam -

The Associated Press’in konuya dair haberi şu şekilde:


Kendi kişisel ses balonunuzla dolaştığınızı hayal edin. En sevdiğiniz şarkıları dinleyip yüksek sesle bilgisayar oyunları oynarken çevrenizdekileri rahatsız etmeyebilirsiniz. “Ses saçma” (Sound beaming) İsrailli Noveto Systems’ın yeni fütiristik ses teknolojisidir.

Kulaklık Olmadan Dinleme Deneyimini Sağlayacak Cihazın Yeni Versiyonu 2021 Noel’inde Geliyor

Sound beaming kavramı her ne kadar yeni bir olay olmasa da Noveto, bu teknolojiden faydalanarak kullanıcıya yönelik ilk projeyi geliştirmiş şirket olarak öne çıkıyor. Şimdilik prototip aşamasında olan cihaz, 2021 Noel Bayramı’nda daha küçük ve seksi bir versiyonla tüketicilerin deneyimine sunulacak.

Stereo ses sisteminin yanı sıra 360 derece üç boyutlu ses deneyimi de sağlayabilen cihaz, kullanıcılara istedikleri formatı seçme özgürlüğünü de sağlayacak.

Hiçbir talimat almadan, dinleyici nerede olursa olsun kulağının yerini tespit edebilen araç, sonrasında sesi kullanıcıya ulaştırabilmek için ses ötesi dalgalardan yararlanıyor. Bunu yaparken de üç boyutlu algılama modülünü kullanıyor.

İnsanlara, kendi istedikleri sesi; istediği oranda ve yöntemde duyma özgürlüğünü sağlamayı hedefleyen şirketin CEO’su Christophe Ramstein ise kullandıkları teknolojiyi tanımlamak için doğru kelimeleri bulamadığını belirtti.

Peki siz böyle bir teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde de kullanıma girdiği takdirde bu cihazlardan edinmeyi tercih eder misiniz? Yoksa gelecek hakkında endişeleriniz mi var? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version