in ,

Makine Tarafından Yazılan Bir Kitap İlk Defa Yayınlandı!

Yapay zekanın yapabildikleri giderek sınırları aşıyor. Makine tarafından yazılan bir kitap ilk defa bir yayıncı buldu. Lityum-iyon bataryaları hakkındaki eser, bilimsel yayıncılık dünyası adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

makine kitap
- Reklam -
- Reklam -

Goethe Üniversitesi’nden araştırmacıların yürüttüğü bir çalışmayla makine tarafından yazılan ilk kitap Springer Nature dergisi tarafından basıldı. Kitabın bilimsel bir yayında yer alması akademik çevrelerde de büyük bir etki yarattı.

Kitap oldukça yararlı bir iş yapıyor. Lityum-iyon bataryalar üzerine son yıllarda yayınlanmış çalışmaları özet geçen bir genel bakış sunuyor. Hızla büyüyen alanlarda araştırmacıların sürekli tetikte olması oldukça zorlaşıyor. Bazı çalışmalar ister istemez gözden kaçabiliyor. Bu tür bir programlar, araştırmacılara büyük bir yardımda bulunacak gibi görünüyor.

Araştırmaların kısa özetleri bölümler hâlinde oluşturuluyor. Otomatik oluşturulan girişler, tablolar ve referans bölümleri bu teknolojinin yapabildiklerine sadece birer örnek. Çıkarılan ve yorumlanan pasajlar köprüler ile ana makalelere de bağlanıyor. Bu da araştırmacıların hızlı bir şekilde ilgili makalelere ulaşıp daha detaylı inceleme yapmalarına olanak sağlıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Springer Nature şirketinde Product Data & Metadata Management Müdürü Henning Choenenberger konu ile ilgili şöyle diyor:
“Yazarlar ve araştırmacılar tarafından yazılan makaleler ve kitaplar bilimsel LithiumIon Batteriesyayıncılıkta önemli bir rol oynamaya devam edecek olsa da gelecekte akademik yayıncılıkta birçok farklı içerik türü öngörüyoruz: Tamamen insan yapımı içerik üretiminden insan-makine karışımı metinlere, oradan da tamamen makine tarafından üretilen metinlere. Bu prototip ulaştığımız ilk muazzam dönüm noktası ve umuyorum ki bilimsel yayıncılıkta makine tarafından üretilen içeriklerin fırsatları, etkileri, zorlukları ve potansiyel riskleri hakkında bir kamuoyu tartışması başlatacaktır.”
Teknolojik açıdan bakıldığında zorluklara rağmen muhteşem bir çağda yaşıyoruz. Ancak prototipler her zaman bizlerin kullanımına sunulamıyor. Umuyoruz ki bu teknolojinin de mükemmelleştirilip bizlerle olduğunu bir an önce görürüz.

Bu sırada makinenin yazdığı genel bakışı incelemek isterseniz buradan kitabı indirebilirsiniz.
Kaynak: Phys

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

halo pablo schreiber

Halo Dizisinde Master Chief’i Canlandıracak Aktör Belli Oldu

franz kafka sakli eserler

Franz Kafka’nın Saklı Kalmış Eserleri Ortaya Çıkmaya Hazırlanıyor