in ,

Metaverse Dünyasının İlk Sanal Büyükelçiliği Barbados’tan

Karayip ülkesi Barbados, Metaverse dünyasının ilk sanal büyükelçiliğini açtı. Kripto paralara sıcak bakan ülke, sanal gerçeklik platformu Decentraland ile anlaştı.

Metaverse Sanal Büyükelçilik Barbados
- Reklam -
- Reklam -

Metaverse dünyası ilk sanal büyükelçilik ile bir kez daha gündeme geldi. Barbados, sanal gerçeklik platformu Decentraland ile anlaşarak, dünyadaki ilk sanal büyükelçiliğini açan ülke oldu.

Bir Karayip ülkesi olan Barbados, kripto destekli en büyük ve en popüler sanal gerçeklik dünyalarından biri olan Decentraland ile dijital bir büyükelçilik kurulması için anlaşma imzaladı. CoinDesk’in haberine göre Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı ayrıca “Somnium Space, SuperWorld ve diğer Metaverse platformları” ile anlaşmaları da sonuçlandırmak üzere.

Peki kurulan bu yeni “sanal büyükelçilik” ne yapacak? Çeşitli projelerin hazırlanmasına, arazinin belirlenmesine ve satın alınmasına, sanal elçilikler ve konsoloslukların mimarisinin oluşturulmasına, e-vize gibi hizmetler sağlamak için tesislerin geliştirilmesine ve kullanıcıların avatarlarını çeşitli dünyalar arasında taşımasına izin verecek bir “teleport” inşa edilmesine yardımcı olacak.

- Reklam -

Metaverse Dünyası: Sanal Büyükelçilik Fikri Hukuka Uygun Gözüküyor

metaverse sanal büyükelçi

Akıllara gelen en önemli sorulardan bir tanesi de ilk olmasıyla birlikte benzersiz bir emsal oluşturan büyükelçilik yasalara uygun mu? Barbados ülkesi konuyla ilgili bir hukuk müşaviri de tuttu. Şimdiye kadar yapılan araştırmalarda uzmanlar, dijital büyükelçiliğin uluslararası hukuka ve Viyana Sözleşmesi’ne uygun olacağını söylediler.

Geçen ağustos ayında metaverse büyükelçiliğini onaylayan Barbados hükûmetinin hareketi benzersiz bir diplomatik fırsat olarak görülüyor. Barbados’un Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçisi H.E. Gabriel Abed, yaptığı açıklamada ülkenin çeşitli sanal dünyalarda yapılar inşa etmek ve dijital arazi satın almak için bu ilk çabanın ötesine agresif bir şekilde genişlemeyi planladığını söyledi. Ayrıca Barbados’un metaverse diplomatik çabalarına öncülük etmenin yanı sıra şu anda Barbados’un Orta Doğu’daki ilk fiziksel büyükelçiliğini kurmak için çalıştıklarını da dile getirdi.

- Reklam -

Kripto para denildiğinde, akla gelen ilk ülkelerden biri olan Barbados, aynı zamanda merkez bankası dijital para biriminin geliştirilmesinde sorumluluk üstlenen ülkeler arasında da yer alıyor.

Dünyanın ilk sanal büyükelçiliği hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce önümüzdeki 10 yılda metaverse dünyasında ne gibi gelişmeler yaşanacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Coin Desk

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sincaplı Buda - Iraz Şensöz

Iraz Şensöz’den Çavdar Tarlasında Çocuklar Esintili Bir Büyüme Romanı: “Sincaplı Buda”

Arctic Monkeys Biletleri Türkiye Konseri

Arctic Monkeys Türkiye’ye Geliyor: Ünlü Müzik Grubunun Konser Tarihi Belli Oldu