in

Fransız Çizer Alfred’in “Eskisi Gibi” Adlı Çizgi Romanı Bizlerle

Fransız çizer Alfred’in “Eskisi Gibi” (Come Prima) adlı ödüllü grafik romanı, Karakarga Yayınları aracılığıyla dilimize çevrildi.

eskisi gibi ust
- Reklam -
- Reklam -

Karakarga Yayınları, çizgi romanın bağımsız yolunda çıktığı sefere son hızıyla devam ediyor. Türün sadece süper kahramanlardan oluşan tarafına sığmayan, farklı tattaki dünyadan çeşitli çizgi roman eserlerini okumayı sevenler için yeni eserler bizlerle buluşmaya devam ediyor.

Sırada çizgi roman dendiği zaman büyük bir önem arz eden Angouleme Uluslararası Çizgi Roman Festivali’nde 2014 yılında En İyi Çizgi Roman Albümü Ödülü’nü kucaklayan bir sanatçı var. Fransız çizer Alfred’in “Eskisi Gibi” (Come Prima) adlı 232 sayfadan oluşan eseri, Karakarga Yayınları aracılığıyla dilimize çevrildi.

Yıllardır birbirini görmeyen iki kardeşin hesaplaşmasını konu alan çizgi romanın tanıtım bülteni şu şekilde:
eskisi gibiFabio ve Giovanni kardeşler, bir Fiat 500’ün direksiyonunda derin bir yolculuğa başlar. Giovanni, Fabio’yu ölen babasının anısını onurlandırmak için eve, İtalya’ya dönmeye ikna eder. Uzun yıllar birbirini görmeyen kardeşlerin hesaplaşması her kilometrede biraz daha gün yüzüne çıkar.

- Reklam -

Usta çizer Alfred’in bu eşsiz çizgi romanında Fransa’daki günbatımıyla İtalya’daki günbatımının hissettirdikleri birbirinden çok farklı. Yolların ıssızlığını, yaz sıcağını, tatlı esintileri çizgi ve renklerle hissedecek; görmediğiniz İtalyan kasaba ve kırlarını bizzat göreceksiniz.
Kitabı dilimize çeviren isimse daha önceden birçok çizgi romanın çevirmenliğini üstlenen Emre Yavuz.

Raflarda yerini aldı bile. Keyifli okumalar.

- Reklam -

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dr who buz carki ust

Stephen Baxter’ın “Doctor Who: Buz Çarkı” Adlı Kitabı Yakında Raflarda

kanini satan adam ust1

Çin Edebiyatının Ünlü Yazarı Yu Hua İmzalı “Kanını Satan Adam” İlk Defa Türkçede