Menu
in

Riddler: Year One Çizgi Romanı The Batman Oyuncusu Paul Dano Tarafından Yazılacak

Riddler: Year One isimli The Batman filminin baş kötüsünün maceralarını anlatan yeni bir çizgi roman geliyor. Yazar koltuğunda ise filmin yıldızı Paul Dano var.

The Batman sinemalardan sonra çizgi roman dünyasını da alt üst etmeye geliyor. Filmin baş kötüsü Riddler’ı canlandıran Paul Dano, DC Black Label etiketi altında yayımlanacak Riddler: Year One isimli çizgi roman ile okurların karşısına çıkacak.

Ünlü yönetmen Matt Reeves’in yönetttiği The Batman sinemalara geldiğinden bu yana hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından karışık yorumlar aldı. Yine de yaklaşık 500 milyon dolarlık gişe hasılatı ile yapımcıların yüzünü güldürmeyi başardı. Başrolünde Robert Pattinson’ın yer aldığı yapım pandemi döneminde Spider-Man: No Way Home filminden sonra en iyi açılış yapan ikinci film oldu.

Şimdi de The Batman evreni farklı platformlar üzerinden yeni maceralar ile gelmeye hazırlanıyor. Filmin kadrosunda yer alan ve Riddler karakterini canlandıran Paul Dano, suç dehası karakterinin maceralarını çizgi roman formatına taşıyacak. Riddler: Year One adıyla raflardaki yerini alacak eser sınırlı altı sayı boyunca DC Black Label etiketi ile basılacak.

- Reklam -

Riddler: Year One, Edward Nashton’ın nasıl basit bir Gotham vatandaşından Batman’in azılı düşmanlarından biri olduğunun hikâyesini anlatacak. Çizgi roman aynı zamanda The Batman filminin öncesini anlatması noktasında da oldukça önemli bir noktada yer alıyor.

Yeni The Batman Çizgi Romanı “Riddler: Year One”, Özel Bir Görselle Duyuruldu

Elric: The Dreaming City ile tanınan çizer Stevan Subic serinin çizerliğini yapıyor. Paul Dano’nun kaleme aldığı çizgi roman oldukça ilgi çekici bir görselle duyuruldu. Gözlük camından yansıyan başlığı, arka plandaki kağıtlarda yer alan “Question Everything” (Her Şeyi Sorgula) ve yeşil not kâğıdı üzerinde yer alan soru işareti oldukça etkileyici gözüküyor. Aynı zamanda serinin Frank Miller’ın efsane eserleri yer alan Batman: Year One çizgi romanına gönderme yapması beklentileri yükseltiyor.

Aktörlerin çizgi roman yazarlığını yapması daha önceden gördüğümüz bir durum. Geçen aylarda Danny DeVito farklı bir Batman kötüsü olan The Penguin karakterini anlattığı yeni bir çizgi roman projesine başlamıştı. Diğer taraftan Jim Carrey ise Sonic the Hedgehog filminde canlandırdığı Robotnik karakterine ait farklı bir çizgi roman projesine adım atmıştı.

The Batman evreninin spin-off yapımları arasında yer alacak Riddler: Year One çizgi romanının ilk sayısı Ekim 2022 tarihinde okurlarıyla buluşacak.

Siz Paul Dano’nun yazarlığını yapacağı çizgi roman hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version