Menu
in

Ahmet Mümtaz Taylan, Leyla ile Mecnun’un Dönüşünü Doğruladı

Ahmet Mümtaz Taylan, Leyla ile Mecnun dizisinin Exxen ile yeniden çekilmesi için çalışmaların başladığını doğruladı.

Onur Ünlü’nün Leyla ile Mecnun dizisi, Exxen ile ekranlara dönmeye çok yakın. Orijinal dizide İskender karakterini canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan, yapıma dair hazırlıkların olduğunu doğruladı.

Geçen mart ayında Acun Ilıcalı’nın yeni nesil dijital yayın platformu Exxen’in, TRT 1’in sevilen dizisi Leyla ile Mecnun’u yeniden çekeceğine dair ilk haberler gelmişti. Henüz görüşme aşamasında olan yapım için yönetmenliğin yine Onur Ünlü’ye ait olacağı, aynı oyuncu kadrosunun korunmaya çalışılacağı ve kanalın da Exxen olacağı bilgileri vardı. Ancak elbette işler henüz resmileşmiş değildi.

O tarihten bu yana da sessizlik sürdü. Geçen günlerde TV100 kanalı, Ahmet Mümtaz Taylan ile final yapan Arıza dizisi sonrasında kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

- Reklam -

“Haberler doğru mu?” sorusuna, “Şöyle diyelim, haberlerin aslı var,” yanıtını veren Taylan; görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Ahmet Mümtaz Taylan, Yeni Leyla ile Mecnun Dizisi için Umutlu

Taylan yapımın geri dönüş ihtimaline dair şu açıklamada bulundu:

“Haberlerin aslı var, o kadar söyleyeyim. Başka gelişmeler de olması lazım. Üstünde düşünülüyor, doğrudur. Öyle bir ihtimal var. Ama şu gün başlıyor, bugün başlıyor, kesin oluyor… öyle şeyler bana göre değil. Onu yapım şirketi açıklar açıklayacaksa.”

Kadronun korunup korunmayacağına dair ise bunun bir gereklilik olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Aynı kadro olmazsa zor. Aynı kadro için bile çok çalışmamız lazım. Başka bir kadroyla zaten zor olur.”

Hem diziyi hem de ekibi özlediğini belirten Taylan, “aynı kimyayı yakalamak istediklerini” de belirtti.

2011 yılında yayına başlayan Leyla ile Mecnun dizisi, 104 bölümün ardından 2014’te final yapmıştı. Burak Aksak’ın senaryosunu kaleme aldığı absürt komedi türündeki yapımda Ali Atay, Melis Birkan, Serkan Keskin, Osman Sonant, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt ve Köksal Engür gibi oyuncular yer alıyordu.

Exxen, Onur Ünlü ile Haluk Bilginer’in de başrolünde yer aldığı Şeref Bey dizisinde birlikte çalışma fırsatı bulmuştu. Platform aynı zamanda Sihirli Annem gibi eski dizileri de geri getirmesiyle dikkatleri çekiyor.

Aynı kadroyu koruyarak yeni bir Leyla ile Mecnun dizisi çekilip çekilmeyeceğini ise zaman gösterecek. Şimdilik gidişatın “olumlu” olduğunu söylemek mümkün.

Siz bu dizinin geri dönmesi gerektiğine inanıyor musunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tv100

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version