Menu
in

Atiye – Netflix Türkiye’nin Yeni Fantastik Dizisi Yayında

Netflix Türkiye’nin Beren Saat ve Mehmet Günsür’lü yeni yerli dizisi Atiye, çevrimiçi olarak Netflix kütüphanesinde yayında.

Netflix Türkiye’nin uzun süredir merakla beklenen ikinci yerli yapımı Atiye (The Gift) bugün itibarıyla Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başrollerini paylaştığı Atiye dizisi, uzun bir bekleyişin ardından dijital yayın platformu Netflix’e geldi.

Hakan: Muhafız (The Protector) sonrası Netflix’in ikinci Türkiye orijinal yapımı olma özelliğini taşıyan Atiye nihayet izleyicilerle buluştu.

- Reklam -

Dijital yayın mecraları arasında popülerlik açısından zirvede olan Netflix, Türkiye yatırımlarını artırarak yoluna devam ediyor. Ülkemizde 1.5 milyondan fazla aboneye sahip olan platform Hakan: Muhafız’dan sonra hiç ara vermeden ikinci dizisi Atiye ile izleyenlerin karşısına çıktı.

Atiye Dizisinin Konusu

Beren Saat tarafından canlandırılan Atiye, genç bir ressamdır. Ailesi ve sevgili Ozanla birlikte İstanbul’da yaşamaktadır. Bütün bu düzen, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’deki yeni bir keşifle bozulmaya başlar.

Dizide arkeolog Erhan rolüyle karşımıza çıkan Mehmet Günsür, Atiye’le Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi keşfeder. Gizemli semboller, antik tapınak, sır perdeleri derken kahramanımız kendisini fantastik bir maceranın ortasında bulur. Geçmiş, gelecek ve ruhani dünya sorgulamaya açılır.

8 bölümden oluşan Atiye’nin bölüm süreleri ortalama 45 dakika uzunluğa sahip. Dizinin birinci sezon finali ise 55 dakika süreyle dikkat çekiyor. Toplamda neredeyse 6 saatlik bir serüven bizleri bekliyor. Dizinin ikinci sezonuna dair ise henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

Atiye, Bir Roman Uyarlaması

N. İpek Gökdel tarafından kaleme alınan Kara Kalem serisinden uyarlanan Hakan: Muhafız dizisinden sonra, Netflix Türkiye’nin yeni yapımı da uyarlama özelliğine sahip. Dizi, yazar Şengül Boybaş’ın Dünyanın Uyanışı adını taşıyan romanından esinlenilerek hazırlanmış.

Dizinin senaryo koltuğunda Nuran Evren Şit oturuyor. Yönetmen koltukları ise Ozan Açıktan, Gönenç Uyanık ve Ali Taner Baltacı arasında paylaştırılıyor.

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başı çektiği dizide, kadroda yer alan diğer isimler şu şekilde: Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova, Tim Seyfi, Meral Çetinkaya, Hazal Türesan ve Cezmi Baskın.

Atiye dizisi 27 Aralık 2019 itibarıyla çevrimiçi olarak izlenebiliyor.

Peki siz diziyi izleyebildiniz mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Atiye 1. Sezon İncelemesi

* Netflix Türkiye: “RTÜK’ten Sansür Talebi Gelmedi”

Hakan: Muhafız 2. Sezon: Hayal Kırıklığı mı, Hatalar Silsilesi mi?

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version