in ,

Netflix Türkiye: “RTÜK’ten Sansür Talebi Gelmedi”

Atiye dizisinin galasında Netflix Türkiye’nin RTÜK sansürü açıklaması dikkat çekti. Galada, yeni yerli yapımların da müjdesi verildi.

Netflix Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

RTÜK’ün Türkiye’de yayın yapan çevrimiçi yayın mecraları üzerindeki denetimi geçen aylarda başlamıştı. Bununla birlikte Netflix, Blutv, puhutv gibi dijital yayın platformları RTÜK’ten lisans satın almış ve kimi düzenlemelere gitmişti. Netflix’in bu konudaki adımı ise fragmanlarını düzenlemek ve ebeveyn kontrolü getirmek olmuştu. Şimdiyse Netflix Türkiye temsilcisinden konuya dair yeni açıklamalar geldi.

Daha önce çocukları, yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin olarak korumayı hedeflediklerini belirten Netflix Türkiye, yeni dizisi Atiye’nin galasında bazı açıklamalar yaptı.

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başrollerinde yer aldığı Atiye dizisinin galasında konuşan Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş, sıkça bahsedilen RTÜK sansürü meselesine de değindi.

- Reklam -

Artanç Savaş, toplu taşımalarda en çok Netflix yayınlarının izlendiğini belirtti. Sansür talebi iddialarına ise şu yanıtı verdi:
“90 Netflix ülkesi ne izliyorsa Türkiye’de de o izleniyor. Son 1 yılda RTÜK’ü sık sık Ankara’da ziyaret ettik, uzun süren görüşmelerimiz oldu. Ancak bizden hiçbir dizi ya da filmle ilgili sansür talebinde bulunmadılar. Çocukların ulaşabileceği içerikler üzerine konuştuk. Bu konuyu da ebeveyn kilidiyle çözdük. Bu uygulamayı Türkiye dışında talep eden çok az ülke var.”
atiye netflix gala

İletişim müdürü aynı zamanda Netflix üyelik ücretleri hakkında da konuştu. Bu yıl zam yapmayacaklarını söyleyen Savaş, “Fiyatlarımız bu yıl 2 liralık zamla 19.99 ve 41.99 olarak güncellendi,” ifadesini kullandı.

3 Yeni Netflix Türkiye Yapımı Geliyor

27 Aralık’ta yayınlanması beklenen Atiye’nin, 190 ülkede aynı anda 158 milyon kullanıcının beğenisine sunulacağı ifade edildi. 8 bölümlük dizinin galası ise dün akşam düzenlendi. Galada, Netflix Türkiye ve CEE Bölgesi Uluslararası Yapımlar Direktörü Michael Azzolino da açıklamalarda bulundu.

Azzolino, Türkiye’deki abone sayılarını 1.5 milyondan fazla olarak tanımladı. Bu rakamın artmasını beklediklerini de belirtti. Ayrıca 2020 için 3 yeni Netflix Türkiye yapımı planladıklarını da müjdeledi. Ek olarak Hakan: Muhafız’ın 3. ve 4. sezonlarının, Aşk 101 ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını anlatan yapımların da yakında görücüye çıkacağını duyurdu.

- Reklam -

netflix rtuk sansur

Sansür iddialarına gelen yanıtı ve yeni Netflix projelerini nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Atiye: Netflix Türkiye Dizisinden Dikkat Çeken Fragman

* Netflix, 2020’de 4 Milyondan Fazla Abone Kaybedebilir

Kaynak: Cumhuriyet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Galiba önce ceza alıp sonra sansür talebini öğrenecekler.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Geçen gün eşimle kafamız dağılsın diye Netfilx’ten saçma sapan bir şey izledik. Anımsamıyorum bile adını. Filmin çoğu yerinde sansür olduğu çok netti. Arada durdurup orijinaline filan geçtik. Bir yandan da tartışıyoruz. Alt yazılı izlemek lazım aslında neden böyle yaptık ki? Aman neyse şu an kafamız bir dünya onunla şey edemezdik, gibisinden kendi içimizde kendimizi yok etme metoduyla gidiyorduk. Sansür kısmına gelince biraz sinirlendik. Sonra filmin sonunda öyle resimler, öyle şeyler vardı ki film içindeki sansürün mantığını anlamaya koyulduk. Anlayamadık…

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Ne kadar doğru bilmiyorum, Witcher fragmanında da küvet sahnesi sansürlü diye yazılmıştı. Yavaş yavaş ısıtacaklar suyu galiba.

  4. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Hamdolsun bugünde sodom ve gomore’a dönüşmekten kurtulduk. Bir çift meme görmeyle bozulan toplum ahlakını RTÜK sayesinde bir arada tutmayı bildik. Tişikkirlir rtik…

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Onu ben de düşündüm görür görmez. İnanırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

percy jackson ve olimposlular disney uyarlamasi

Percy Jackson Serisi Disney+ Dizisi Olma Yolunda

Şebnem Pişkin - Kırık Ney

Şebnem Pişkin, Yeni Kitabı “Kırık Ney” ile Geliyor