in

Game of Thrones Final Sezonuna Stephen King’ten Savunma Geldi

Ünlü korku yazarı Stephen King, Game of Thrones’un birçok izleyici tarafından olumsuz tepkiler alan final sezonunu savundu.

Stephen King Game of Throns
- Reklam -
- Reklam -

Özellikle yazdığı korku romanlarıyla ve eserlerinin sinema uyarlamalarıyla tanınan yazar Stephen King de birçoklarımız gibi Game of Thrones dizisini heyecanla takip edenlerden. Kendisiyle ilgili daha önce de haberler paylaşmış, son olarak dizinin finaliyle ilgili tahminlerini de haberleştirmiştik. Dilerseniz bahsettiğimiz habere şuradan ulaşabilirsiniz.

Final sezonu yayınlanan, hatta finale son bir bölüm kalan HBO‘nun sevilen (en azından önceki sezonları için bunu ifade edebiliriz) dizisi Game of Thrones için izleyiciler tarafından inanılmaz eleştiriler geliyor. IMDB‘de aldığı not oranıyla tüm sezonlar arasında en kötüsü olarak gözüken ve birçoğumuzu hayal kırıklığına uğratan diziyle ilgili “yeniden çekilsin” isteğiyle bir imza kapmanyası da başlatılmıştı. Hatta öyle ki bu imza kapmanyası 1 milyon katılımcıyı da geçmiş durumda. Muhtemelen kampanyayı başlatan kişi bile bu kadar büyük bir katılım beklemiyordu ki hedefi her geçen gün arttırıyor.

İzleyiciler böyle diyedursun, ünlü yazar Stephen King de attığı bir twitle son sezonu savunan bir açıklama yaptı.

- Reklam -

Buradan sonra yazılacakların son sezonla ilgili SPOILER içerdiğini belirtelim!

Öncelikle gelin bahsedilen Twit’e bir göz atalım:

- Reklam -

Dani’nin King’s Landing’i yakıp kül etmesi de dahil olmak üzere Game of Thrones’un bu son sezonunu sevdim. Finalle ilgili birçok olumsuz görüş var, fakat bence bunlar sadece insanların HİÇBİR şekilde son görmek istememesiyle alakalı. Fakat ne derler bilirsiniz: Her güzel şeyin…

Gördüğünüz üzere Stephen King son sezonun gidişatından kendince gayet mutlu durumda. Üstelik Daenerys Targaryen’ın 8 sezon boyunca melek yüzlü halini izlememize rağmen final sezonunun geçtiğimiz hafta yayımlanan 5. bölümünde birden zıvanadan çıkıp Kral’ın Şehri’ni yakıp kül etmesini, adeta taş üstünde taş bırakmamasını da dahil ederek.

Stephen King’e göre izleyicilerin final sezonuna olan tepkisi bir “son” olduğu içinmiş. Yani King diziyle ilgili geçmişe ait tutarsızlıkları bir kenara bırakarak; ne yapılırsa yapılsın, izleyiciler final sezonunda aradığını bulamayacak ve buna benzer tepkiler gösterecekti demeye getiriyor olabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? King‘in görüşü sizce de doğru mu? Bugüne kadar yapılan tüm bu tepkiler ve 1 milyondan fazla imzanın verildiği “yeniden çekilsin” kampanyası sadece bir son görmek istemediğimiz için mi? Verilen tüm bu tepkiler dizinin devam etmiyor oluşuyla mı ilgili? Forumlarımızda görüşlerinizi belirtebilirsiniz!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    King iyi bir yazar olabilir ama hepimiz biliyoruz ki filmlerden pek anlamıyor. Kubrick’in The Shining uyarlamasını beğenmeyip 1997’de ki 3 bölümlük dizi versiyonunu övüyor.

  2. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Kral bizi bir sen anladın, sen de yanlış anladın :neutral_face:

  3. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Aslında Stephen King haksız değil. Bu sezon farklı, çünkü bu bir final sezonu. Pek çok karakterin hikâyesinin son bulması gerekiyor. Seyirciler ise dizinin önceki sezonlardaki gibi olmasını istiyor ama o dedikleri olursa dizi son bulamaz. Ki aslında seyircilerin istediği bu.

    Bu nedenle bu sezonun çok farklı olmasını anlayabilirim. Bir son olması tabii ki gerekiyor ama daha iyi olabilirdi. Bu sezonun asıl sıkıntısı ise bazı şeylerin olması gerekenden hızlı gerçekleşmesi. Şu sezonu 10 bölüm yapıp biraz daha ağırdan alarak bitirseler, bazı karakterlerin ve grupların sonu hakkında bu kadar kolay mı ya demezdik.

    Son bölümü az önce izledim. Önceki bazı bölümlerden daha iyiydi. Yine de önceki sezonlar kadar iyi değildi. Malum kısım fazla tahmin edilebilirdi.

    Yine de dizi bittiği için memnunum. Ben, sevdiğim dizilerin bitmesini görmekten mutlu oluyorum. Çünkü öbür türlüsü daha kötü. Bugüne kadar kaç tane dizi, bitmesi gerektiği yerde bitemeyip, çok sevildiği için uzatıldı ve kalitesi diplere düştü ve doğru düzgün bir final bile yapılmadan sonlandırıldı. Game of Thrones yapımcılarının takdir edilecek tek bir hareketi varsa o da budur. Sekiz sezon dediler, sekiz sezonda bitirdiler.

  4. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Dizinin yapımcı 2lisine Hbo 9.sezona kadar uzatalım diye bir teklif iletmişler ve yapımcılar anında reddedip biz tek sezon 6 bölümde bu işi yaparız demişler. Ardından serinin en felaket ve önceki 7 sezonu hiçe sayan son sezon ile karşımıza çıktılar. Sonradan öğrendik ki bu 2li arkadaşa star warsin yeni filmini vermişler. Eee ne anlıyoruz buradan, adamlar oldu bitti ile reyting kaygısı olmadan son sezonu laf olsun diye çektiler ve Star wars için takvimlerinde yer açtılar. Bunun adı nedir şimdi?
    Tam bir izleyici ile dalga geçmek ve ağır saygısızlıktır.

  5. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Mesele de tam olarak bu bence. Final sezonu olması mesele değil. 9. sezona uzatılmaması da mesele değil. Sekizinci sezonun olması gerekenden kısa tutulup her şeyin aceleye getirilmesi.

    Bunun da nedenini şu an sizden öğrendim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

ejderha kitabi edith nesbit

Usta Yazarlara İlham Veren “Ejderha Kitabı” İlk Defa Türkçede

dogum gunu kizi haruki murakami

Haruki Murakami’nin Yeni Kitabı Doğum Günü Kızı Raflarda