in ,

Scooby-Doo Çetesinden Velma Kendi Dizisine Kavuşuyor: Eşcinsel Olduğu Açıklanmıştı

Scooby-Doo çetesinin beyni olan Velma, kendi dizisine kavuşuyor. HBO, en başından beri eşcinsel olarak tasarlandığı açıklanan karakterin orijin hikâyesini anlatacak.

scooby-doo velma dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Sevilen animasyon serisi Scooby-Doo için yeni bir yan dizi (spin-off) geliyor. Animasyon formatında HBO ekranlarında yayınlanacak olan yapım, Velma Dinkley karakterinin geçmişine odaklanacak. Geçen yıl Velma’nın en başından beri bir eşcinsel olarak tasarlandığı açıklanmıştı.

1969 yılından bu yana uzun süredir farklı yapımlarla var olan Scooby-Doo, gündeme yeni haberler ile düşmeye devam ediyor. Gizem çözen çetenin çeşitli yinelemeleri, farklı nesillerin kalplerini ve 2000’lerin başından itibaren canlı aksiyon uyarlamalarını ele geçirdi. Karikatürler bu güne kadar meme haline geldi ve ikonikleşti.

Hem Linda Cardellini (Freak and Geeks) hem de pop yıldızı Hayley Kiyoko, Velma’nın canlı aksiyon versiyonlarını oynadı. Cardellini, 2002’de Scooby-Doo ve devam filmi Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed’da rol aldı. Kiyoko ise 2009 yapımı Scooby-Doo! The Mystery Begins filminde Velma’yı canlandırdı. Ancak bu film, önceki canlı aksiyon filmlerinde olduğu gibi başarılı olamadı. Gina Rodriguez, karakteri 2020 yılında çıkan animasyon filmi Scoob!’da seslendirdi. Şimdi ise karakteri seslendirmesi için yeni bir isim var: Mindy Kaling. Üstelik hem seslendirmeye hem de yönetmeye hazırlanıyor!

- Reklam -

Velma Dizisi, Scooby-Doo Serisinde Tanıdığımız Karakterin Dönüşümünü Konu Alacak

Scooby-Doo velma dizisi

HBO, Mindy Kaling’in Velma merkezli Scooby-Doo dizisinin yönetici yapımcılığını üstleneceğini duyurdu. Kaling ayrıca karakter için bir başlangıç ​​hikâyesi olarak tanımlanan macerasında onu seslendiren isim de olacak. Yan ürün, Scooby-Doo Mystery Inc. çetesinin tanınmayan ve takdir edilen beyinleriyle mücadele eden yetişkin bir animasyon dizisi olarak tanımlandırılıyor. Gösteri, Velma’nın köklerine, Amerika’nın en sevilen gizem çözücülerinden birinin karmaşık ve renkli geçmişini ortaya çıkaran orijinal ve mizahi bir dönüşle derinlemesine dalacak.

Büyük ölçüde geri planda kalan Velma Dinkley, uzun zamandır Scooby ve Shaggy ana ikilisinin bir yan karakteri olmuştur. Artık dikkatleri üzerine çekip, çetenin en zeki üyesinin nasıl izleyicilerin bildiği ve sevdiği karakter haline geldiğini keşfetme zamanı.

- Reklam -

Linda Cardellini’nin Velma’yı ele alışı hayranların favorisiydi. Ancak ekran süresini oyuncu kadrosunun geri kalanıyla paylaşmak zorunda olduğu için, canlı aksiyon Scooby-Doo filmleri karakterle asla fazla zaman geçirmedi. Yeni HBO dizisi, şimdiye kadar büyük ölçüde kullanılmamış olan ilgi çekici geçmişini keşfederken, sonunda kendi başına parlaması için bir şans olacak. Ayrıca hayranların en çok merak ettiği sorulardan biri de, karakterin eşcinsel yanına herhangi bir gönderme yapıp yapmayacağı.

Velma karakterinin kendi dizisine kavuşması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce sadece son çıkan olaylar nedeniyle mi böyle bir karar alındı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Seneler - Annie Ernaux

Seneler: Annie Ernaux’dan Toplumsal Bir Bellek Yazımı

Astronot Türkçe İsim Önerileri TDK

Astronot Kelimesi için Türkçe İsim Önerileri: TDK En Çok Gelen Önerileri Açıkladı