in ,

Scooby Doo Dizisinde Velma’nın Lezbiyen Olduğu Doğrulandı

Scooby Doo Gizem Avcıları yapımcısı, uzun süredir söylenti olan bir ifadeyi doğruladı. Velma Dinkley en başından beri lezbiyen olarak yazıldı!

Scooby-Doo velma dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Gün geçtikçe merakla takip ettiğimiz seriler hakkında yeni detayların ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Bu sefer de yeni bir bilgi Scooby Doo’dan geldi. Gizem unsurlarını eğlenceli ve ilginç bir şekilde işlemeyi başaran, birçok film uyarlaması da yapılmış olan Scooby Doo! çizgi filminde yer alan Velma karakterine ait yeni bir bilgi paylaşıldı.

Scooby Doo! Mystery Incorporated (Scooby Doo Gizem Avcıları) serisinin yapımcısı Tony Cervone, uzun süredir dolaşan bir teorinin doğru olduğuna dair açıklamada bulundu. Yapımcının söylediğine göre, Velma Dinkley karakteri aslında eşcinsel olarak kurgulanmış.

Teorinin doğrulu, Scooby-Doo! hayranlarının bir Instagram gönderisinde sürdürdükleri tartışmaya yapımcı Tony Cervone’un katılmasıyla ortaya çıktı. Söz konusu gönderide Velma Dinkley ve Marcie Fleach arasında duygusal bir ilişki olabileceğinden bahsediliyordu. Başka bir hayransa Velma’nın Shaggy’yle ilişkisi olduğunun seride görüldüğünü söyleyince tartışma hararetlenmiş oldu. Bir diğer hayransa ortaya daha büyük bir teori attı ve Velma ile Marcie’nin ilişkiye başlamalarının ardından, Velma’nın Shaggy’den ayrılması için plan yapmaya başladıklarını söyledi. Bu sebeple, Velma’nın biseksüel olabileceği de düşünülmeye başladı. İşte tam da bu noktada yetkili isim olan Tony Cervone, konuya dahil oldu.

- Reklam -

Scooby Doo velma lezbiyen insta

Scooby Doo Yapımcısı: “Velma Biseksüel Değil, Eşcinsel”

“Bunu daha önce de söylemiştim ama Velma biseksüel değil. O eşcinsel. Velma’nın, Shaggy’le ilişki içindeyken daha farklı ve tuhaf davranmasını planlamıştık çünkü onun için bu ilişki doğru değildi. Bu ilişkide neden zorlandığından da bahsedemiyordu. Bunun nedeniyle alakalı ipuçları denizkızlı bölümde mevcut. Marcie bölümlerini izlerseniz, bunu on yıl önce bu şekilde yaptığımızı görebilirsiniz.”

Scooby Doo! Mystery Incorporated serisi 2010-2013 yılları arasında yayınlandığı için Velma’nın duygusal ilişkilerine odaklanma fırsatı pek olmadı. Tony Cervone da bu durumu “Ana zaman akışı doğrultusunda Marcie ve Velma’nın duygularıyla hareket edecek zamanı olmadı fakat bilgileri güncelleyeyim, onlar sevgiliydi. Hoşunuza gitmeyebilir ama niyetimiz buydu,” sözleriyle açıklıyor ve tartışmaya son noktayı koyuyor.

- Reklam -

Scooby Doo

Velma’nın eşcincel olduğunun yıllar sonra açıklanması, Marcie’yle ve Shaggy’yle olan ilişkisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Scooby Doo, farklı açılardan da adından söz ettirmeye başlayacak gibi görünüyor. Seriyle alakalı düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Aşk 101 Osman Karakteri Eşcinseldi: Orijinal Senaryo Müdahale Sonrası Değiştirilmiş!

Kaynak: Cbr

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ya bi’ git, allasen.

    Tamam, eşcinsellik normal, insanların yönelimleri tartışılamaz ve kendisi dışında da kimseyi bağlamaz. Bunların hepsine katılıyorum. Ama kimsenin de çocukluğumuzun harika karakterlerini mahvetmeye hakkı yok. Hanna-Barbera nasıl kurguladıysa o. Gizem öğeleriyle dolu, hafiften korkulu bir çizgi dizi izlemek istiyorum ben, saçma sapan aşkları, duygusal bağları izlemek istemiyorum. Bir kere Hanna-Barbera’ya saygısızlık bu. İlla ki dizide lezbiyen olacak diyorsanız yazın bir karakter, onu dahil edin ama olanlardan uzak durun.

    Oldu olacak Daphne’de aslında toplum tarafından kabul görmek için kendini pudrayla beyazlaştıran bir siyahi kadın olsun.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Hazır fırsat varken gemiye biz de atlayalım düşüncesiyle alınmış böyle kararlar savunmak istediklerine (bunların öyle bir derdi yok) her şeyden daha fazla zarar veriyor. İskeletor da aslında He-Man’e aşıkmış ama açılamamış, bu şekilde yakınlaşmaya çalışıyor derlerse şaşırmam.

  3. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Konuşabilen bir köpek ile şatolarda, piramitlerde, inca kalıntılarında vs. gizem çözmeye çalışıp kötü adamları yakalayan dört gencin olduğu, çocuklar için olan bir çizgi filmdeki karekterlerin cinsel yönelimini her kim sorguluyorsa açık ara ruh hastasıdır. İşin ucu doğru bir yere gitmiyor.

  4. Avatar for Bidilann Bidilann dedi ki:

    Buna inanıyorum. Çünkü insanlar artık herkesin beynini küçüklükten yıkıyor ve bunu en iyi çizgifilmlerle yapıyorlar. Nasıl bir devire geldik görmüyor musunuz? Artık ne gördüyseniz,inanın. Güzel bir yazı olmuş,tebrikler.

  5. Avatar for per.ercan per.ercan dedi ki:

    Her kelimesine katılıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Pofuduk Sincabın Hikâyeleri - Ömer Öndeş

Pofuduk Sincabın Hikâyeleri: Ömer Öndeş’in İlk Kitabı Yayında

Dokuzla Dokuz Arasında - Leo Perutz

Dokuzla Dokuz Arasında: Leo Perutz, 20. Yüzyıl Viyana’sını Anlatmayı Sürdürüyor