Menu
in

Yeni Yıldız Savaşları Dizisi “Star Wars: Young Jedi Adventures” Geliyor

Star Wars: Young Jedi Adventures dizisi yolda. Yeni Yıldız Savaşları yapımı Disney Plus üzerinden izleyicilerle buluşacak.

Star Wars: Young Jedi Adventures dizisi duyuruldu. Yeni animasyon macerası ile Yıldız Savaşları evreni giderek genişliyor.

2019 yılının son aylarında yayın hayatına başlayan Disney Plus, Skywalker destanındaki son filmin sinemalarda gösterime girmesinden bu yana uzun süredir devam eden bilimkurgu serisinin ana yuvası oldu. Patty Jenkins’in Rogue Squadron ve isimsiz bir Taika Waititi projesi de dahil olmak üzere şu anda geliştirilmekte olan birkaç film projesi olmasına rağmen, live-action diziler Star Wars’ın birkaç yıldır odak noktası halinde. The Mandalorian ile başlayan süreç The Book of Boba Feet ile devam etti ve şu sıralar Obi-Wan Kenobi dizisi de ilk iki bölümü ile yayınlanmaya başladı.

Bu hafta, California’da Yıldız Savaşları Kutlama Etkinliği (Star Wars Celebration Event) etkinliği düzenlendi ve Star Wars evreninden gelecek çok daha fazla proje açıklandı. Yaklaşan dizi listesi, Ahsoka, Andor ve Lando gibi tanıdık Star Wars karakterlerini takip edecek projeler de dahil olmak üzere artık son derece sağlam. Liste aynı zamanda Sith eğitim gizem-gerilim filmi The Acolyte, X-Wing pilot serisi Rangers of the New Republic ve Jude Law’ın oynadığı ve Spider-Man: No Way Home yönetmeni Jon Watts tarafından yönetilen Skeleton Crew’ı da içeriyor.

- Reklam -

Star Wars: Young Jedi Adventures, The High Republic Döneminde Geçecek

Şimdi de etkinlikte yepyeni bir dizinin geliştirilmekte olduğu duyuruldu. Yapım, 2023 baharında Disney+ ve Disney Junior’da yayınlanması planlanan Young Jedi Adventures adlı bir animasyon dizisi olacak. Dizinin “Güç’ün yollarını keşfeden gençler”i takip edeceği ve High Republic döneminde geçeceği açıklandı.

The High Republic dönemi Star Wars tarihinde Jedi’lar için altın çağ olarak tanımlanan bir dönemi temsil ediyor. Eski Cumhuriyet’in düşüşü ile orijinal Yıldız Savaşları üçlemesinin yer aldığı İmparatorluk döneminin başlangıcı arasındaki dönemde gerçekleşiyor. 200 yıldan fazla süren bir dönem olması nedeniyle yeni animasyonun gerçekleştiği zaman çerçevesi, Star Wars öncüllerinin zaman çizelgesine nispeten yakın olabilir.

Yıldız Savaşları evreninin Young Jedi Adventures gibi yapımlarla genişlemesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: SW.com

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version