in

Yeni Star Wars Filmi Oscar Ödüllü Taika Waititi’ye Emanet

Star Wars evrenine ait yeni filmin yönetmen koltuğuna resmi olarak Taika Waititi oturdu. Duyuru Lucasfilm tarafından yapıldı.

star wars taika waititi film
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars evreninde geçecek yeni filmin Taika Waititi tarafından yönetileceği Dünya Star Wars Günü’nde resmi olarak duyuruldu. Yeni filmin senaryosunu da geçen yılın bir başka başarılı filmi 1917’nin senaristlerinden Krysty Wilson-Cairns ile birlikte yazacaklar.

İlginç bir kişiliğe sahip olan Yeni Zelandalı film yapımcısı ve aktör Taika Waititi, Yıldız Savaşları evrenine ait yeni maceranın başına geçti. Daha önce iddia olarak konuşulan söylenti de böylec resmiyet kazanmış oldu. What We Do in the Shadows ve Hunt for the Wilderpeople gibi yapımlarla yönetmenlik anlamında iyi iş çıkaran Waititi, 2017 yılında yayınlanan Marvel Sinematik Evreni filmi Thor: Ragnarok ile adını tüm dünyaya duyurdu.

star wars taika waititi

- Reklam -

Benzersiz tarzını Thor üzerinde de kullanan yönetmen, film serisinin çok farklı bir noktaya evrilmesini sağlamış ve hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından olumlu karşılanmıştı. Gişede de iyi bir başarı yakalayan filmin ardından kısa süre sonra Thor 4 için de yönetmen koltuğunda Waititi’nin oturacağı açıklanmıştı.

Pek tabii bu süreçte ünlü isim durulmadı. Hem yönetmen hem de aktör olarak birçok farklı yapımda rol aldı. Öyle ki geçen sene yayınlanan Jojo Rabbit filmiyle En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülünü kucaklayan isim de oldu.

Waititi’li Star Wars Filminin Detayları Belli mi?

Disney bu süreçte kendisini sadece MCU ile sınırlı bırakmadı. Yine Marvel evreninden tanıdığımız ‎Jon Favreau’nun önderliğinde The Mandalorian dizisinde hem yönetmen hem de oyuncu olarak yer aldı. Dizide canlandırdığı IG-11 karakteri o kadar sevildi ki hayranlar ikinci sezonda olmaları için kampanya dahi başlattı. İşte seriyi iyi tanıdığı anlaşılan Waititi, yeni Star Wars filminin sorumlusu olarak Lucasfilm tarafından açıklandı. Şirket ayrıca Leslye Headland ‘ın da Disney+ için bir Star Wars projesi geliştirdiğini belirtti.

- Reklam -

Star Wars Taika Waititi

Star Wars Günü ile aynı zamana denk gelen duyurudan Lucasfilm, Waititi’nin yeni bir Star Wars filmi yöneteceğini ve senaryoyu Krysty Wilson-Cairns ile birlikte yazacağını resmen doğruladı. Ancak bu iki bilgi dışında başka herhangi bir şey paylaşmadı. Haliyle yeni maceranın vizyon tarihi ve kimlerin oynayacağı gibi soruların cevapları için henüz çok erken. Sonuçta yönetmenin öncelikle Thor: Love and Thunder’ı tamamlaması gerekiyor.

Senaryoyu Waititi’yle birlikte yazacak olan Krysty Wilson-Cairns, Sam Mendes’in yönettiği 1917 filminin senaryosuyla Oscar adaylığı kazanmıştı. Haliyle daha şimdiden hayranlar heyecanlanmış durumdalar.

Bu haberi sizler nasıl karşıladınız? Sizce Waititi ortaya iyi bir iş çıkarabilir mi? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Star Wars Karakteri, Cassian Andor Dizisiyle Disney+’a Geliyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bugün Tekrar Soracak Olsan - Mary Beth Keane

Bugün Tekrar Soracak Olsan: Mary Beth Keane’in 21 Dile Çevrilen Romanı Türkçede

Kongthong Köyü Melodi

Kongthong: İsim Yerine Melodilerin Kullanıldığı Masallara Yaraşır Hint Köyü