in

Bugün Tekrar Soracak Olsan: Mary Beth Keane’in 21 Dile Çevrilen Romanı Türkçede

Mary Beth Keane’in kısa sürede 21 dile tercüme edilen Bugün Tekrar Soracak Olsan (Ask Again, Yes) romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Bugün Tekrar Soracak Olsan - Mary Beth Keane
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Mary Beth Keane imzalı çoksatar roman Bugün Tekrar Soracak Olsan, Epsilon Yayınevi etiketiyle Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Kendi dilinde ilk olarak Mayıs 2019’da yayımlanan romanın orijinal adı Ask Again, Yes. Kitap Goodreads Okur Ödülleri’nde kurgu dalında aday gösterilmiş, kısa sürede tam 21 dilde okurun karşısına çıkmıştı.

Aile, travmalar ve insan hayatının dönüm noktaları gibi konuları işleyen Bugün Tekrar Soracak Olsan romanı yazarın 3. kitabı olma özelliğini taşıyor. Keane, daha önce 2009’da The Walking People ve 2013’te Fever ile adından söz ettirmeyi başarmıştı. Asıl patlamayı ise son kitabı BAsk Again, Yes ile yaptı.

- Reklam -

Bugün Tekrar Soracak Olsan – Mary Beth Keane | Arka Kapak Tanıtımı

New York Times Çok Satanı | The Tonight Show Yaz Kitapları; People, Vougle, Perade, Npr Ve Elle Yılın En İyi Kitapları Seçkisi

New York Polis Teşkilatı’nda ortak çalışan Francis Gleeson ile Brian Stanhope bitişik evlere taşınır. Kapalı kapılar ardında yaşananlar zaman içinde yavaş yavaş büyük bir felaketin fitilini ateşler.

- Reklam -

Ailelerin giderek daha da yakınlaşan çocukları Kate ile Peter, herkesin hayatını kökten sarsan o gece ayrı düşse de, aralarında ne kadar sağlam bir bağ olduğunu anlamaları onca engele rağmen uzun sürmez. Fakat ilişkileri uzun yıllar boyunca mazinin yaralarıyla sınanacaktır.
Zamanla mazur görülen hainler, kusurları anlaşılan masumlar: Çocukluk anılarına zamanla ne kadar farklı bakıldığını vurgulayan Bugün Tekrar Soracak Olsan cömert, zarif ve umut dolu bir hikâye.

Bugün Tekrar Soracak Olsan - Mary Beth Keane

Bugün Tekrar Soracak Olsan Hakkında Ne Dediler?

“Aile, travmalar ve insan hayatının dönüm noktaları hakkında güçlü, dokunaklı bir roman. Mery Beth Keane olağanüstü derinlikte, hisleri kuvvetli ve zeki bir yazar.” – Meg Wolitzer

“Mary Beth Keane, Joan Didion’ın detaylara titizlikle bakışıyla Alice McDermott’ın duygusal ağırlığını birleştiriyor. İlk aşk acısından tutun da en yakınlarımızın bile kusurlu olduklarını, insan olduklarını fark edişimize kadar, Bugün Tekrar Soracak Olsan affedicilik hakkında dokunaklı bir manifesto. Hem yürek burkan hem de umut veren, dürüst bir hikâye.” — Brandan Matthews, The World of Tomorrow’un yazarı

“Mary Beth Keane, biriyle hayatımızı birleştirmeyi seçerken yaptığımız fedakârlıklar hakkındaki bu romanıyla işinde zirveye çıkmış. Ask Again, Yes mutluluğun kırılganlığı, günlük yaşamın ardında pusuya yatan şiddet ve nihayetinde de aşkın gücünü anlatan bir hikâye. Eğer siz de birini mantığa meydan okurcasına sevdiyseniz, bu bilgece, hassas, harikulade kitaba bayılacaksınız.” — Eleanor Henderson, Ten Thousand Saints’in yazarı
Diğer Taraf – Stranger Things, Dune Çocukları, Son ve Ötesi ve Wildcard gibi kitapların çevirilerinden tanıdığımız Su Akaydın tarafından Türkçeye kazandırılan kitap 524 sayfadan oluşuyor. Editörlüğünü Mert Doğruer’in üstlendiği eser dijital satış sitelerindeki yerini aldı bile.

Peki siz daha önce Mary Beth Keane ile tanışmış mıydınız? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Puslu Kıtalar Atlası Alıntıları: Felsefe ve Edebiyatın Büyüsünü Buluşturan Roman

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

G.I. Joe Yeni

G.I. Joe Yeni Filmi ile Evrenini Sıfırlıyor

star wars taika waititi film

Yeni Star Wars Filmi Oscar Ödüllü Taika Waititi’ye Emanet