Menu
in ,

The Last of Us Dizisi Pilot Bölümü Chernobyl Yönetmenine Emanet

The Last of Us dizisi için pilot bölüm yönetmeni belli oldu. HBO yapımı Chernobyl’i yöneten Johan Rench, oyun uyarlamasının da ilk bölümünü çekecek.

Senelerdir popülerliğini koruyan ve ikinci kısmına kavuşmayı bekleyen video oyunu The Last of Us, bir süredir dizi olmaya hazırlanıyordu. HBO’da yayınlanması beklenen yapımın ilk bölümü için Chernobyl dizisinin de 5 bölümünü yönetmiş olan Johan Renck koltuğa geçti. Chernobyl’in yaratıcılığını üstlenen Craig Mazin ile bu yeni projede beraber çalışmaya başlayacak olan Renck, yapımın kalan kısmında da yer almayı sürdürebilir.

Renck arka plandaki hayatı oldukça zengin yönetmenlerden bir tanesi. Kendisi kameraların arkasına geçmeden önce İsviçre’de müzisyenlik yapmaktaydı. Başarılı yönetmen aynı zamanda Breaking Bad, Vikings ve The Walking Dead gibi büyük bütçeli dizilerin de kadrosunda bulunmuştu. Öte yandan Craig Mazin Chernobyl’in yanı sıra Felekten Bir Gece ve Korkunç Bir Film gibi komedi filmlerinin de yaratıcısı olarak kabul ediliyor. İki yönetmenin ortak çalışmalarıyla The Last of Us için de güzel bir iş çıkarmaları bekleniyor.

- Reklam -

Renck, Discussing Film ile yaptığı röportajında dizinin kadrosuna dahil olduğunu ve en azından ilk bölümde Mazin ile beraber çalışacağını söyledi. Bunun ötesinde vereceği bilgilerin olmadığını ve onunla paylaşılan bilgilerin de kısıtlı olduğunu eklerken, bu proje için çalışmasının en büyük sebebi olarak Mazin’in yanında olacağı gerçeğini işaret etti.

The Last of Us Hikâyesi İki Saatlik Bir Filme Sığmayacak Kadar Zengin

The Last of Us, Naughty Dog firmasının yapımcılığını üstlendiği PlayStation için özel olarak geliştirilmiş bir video oyunu. Yapımın grafiklerinden, hikâyesine ve oynanışına pek çok kısmı hem oynayanlar, hem de diğer yapımcı formalar tarafından oyun tarihinin en büyük başarılarından bir tanesi olarak adlandırılıyor.

Sevilen oyunun başarılı öyküsünü gözüne kestiren yapımcılar onu önce bir film olarak beyaz perdeye getirmek istediler; ancak Naughty Dog patronlarından Neill Druckmann hikâyenin iki saatlik bir filme sığdırılmasını istemediğini söylediğinde oyunun dizi olarak uyarlanmasına karar kılındı.

Renck ve Mazin’in dizi için çalışması yapımın oldukça ciddiye alınarak geliştirildiğine işaret ediyor. İkilinin daha önce de hayatta kalma temalı yapımların bir parçası olması, hayranların bir video oyunu adaptasyonu için de beklentilerini yüksek tutmalarını sağlamaya başladı.

Dizinin yayın tarihi olarak 2021 yılı gösterilirken, The Last of Us Part II oyunu bu ayın ilerleyen günlerinde oyunseverlerle birlikte olacak.

Sizce HBO yapımı uyarlama ekranlarda da oyun dünyasındaki kadar başarılı olabilecek mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Sopranos Severlerin Okuması Gereken 6 Kitap

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version