Menu
in ,

The Walking Dead Yeni Sezon Çalışmaları Koronavirüs Tedbirleriyle Başlayacak

The Walking Dead yapımcısı Greg Nicotero, sektörün geleceği ve yeni sezon hakkında konuştu. Koronavirüs sonrasında olacaklardan bahsetti.

Koronavirüs pandemisinin dünya üzerindeki yayılma hızı kontrol altına alınmaya başladı. Birçok ülke ekonomik çöküntüye sürüklenmemek için yavaş yavaş hayatı normale döndürmeye çalışsa da, film ve dizi sektörü için aynı şeyi söylemek henüz mümkün değil. Çünkü bir dizinin veya filmin çekilebilmesi için insanların oldukça yakın temas halinde bulunması gerekiyor. Her bir bölüm için yüzlerce oyuncuyu yan yana getirmek zorunda kalan dizilerden bir tanesi de The Walking Dead.

Yürüyen Ölüler serisinin yapımcılarından Greg Nicotero, geçen günlerde pandemi sonrası film ve dizi çekimlerinin geleceği hakkında yorumlamalarda bulundu. Nicotero, işlerin uzunca bir süre aynı kalma olasılığından bahsetti.

Koronavirüsün dünyaya yayılmasının ardından sadece dükkânlar veya çekim stüdyoları değil, pek çok dizi ve filmin çekildiği şehirler genel anlamda kapatılmıştı. Amerika’da The Walking Dead çekimlerinin yapıldığı Georgia eyaleti, geçen günlerde hayatın halk için normale dönmesi adına bazı dükkânları açma kararı aldı. Ancak Nicotero, dizi çekimlere başlamanın şu anda mümkün olmadığını söyledi. Üstelik çekimlere başlanması için yöntemlerini değiştirmek zorunda kalarak yeni düzeni normal kabul etmeye başlamaları gerektiğini de ekledi.

- Reklam -

The Walking Dead Yeni Sezon Çekimleri Ne Zaman Devam Edebilir?

The Walking Dead ekibi 10. sezon finalini evden yetiştirmeye çalışsalar bile, normalde 16. bölümle final yapması beklenen sezon 15. bölüm ile ara vermek durumunda kalmıştı. Çünkü ekipmanları ellerinde olsa da çalışanların ihtiyacı olan şey ortak fikirler yürüterek yan yana bir şekilde çalışmak. Nicotero, ekibin şu anda çalışmalarına devam edemediğini ama 2020’nin sonlarına doğru işler yolunda giderse 16. bölümü televizyon ekranlarında yayınlamak istediklerini açıkladı. Normalde Yürüyen Ölüler yıl sonunda bir sonraki sezonunu yayınlamaya başlardı. Ancak görünen o ki bu sene aynı hızda bir sezonla karşılaşmamız mümkün olmayacak.

Yapımcı aynı zamanda sette normalde çok kalabalık insan grupları olduğunu ve Covid-19 sonrasında çekimler devam ettiğinde bu grupların oldukça azalmak zorunda olacağını belirtiyor. Aynı zamanda yemeklerinin de artık kapalı kutularda geleceğini belirten Nicotero, çoğu zaman insanların etkileşime geçmemesi için film çekimlerine ara bile vermeyeceklerini; 10 saatlik çekimlerin ardından direkt ekibin evlerine dağılacağını da söyledi.

Zombilerin canlandırılması için her zaman gerçek insan kullanmış olan The Walking Dead ve uyarlamalarının, bu saatten sonra görsel efektlerden sık sık yardım alacağı söylenmekte. Bu durum ekrana nasıl yansır bilinmez ama koronavirüs sonrası yapılması mecburi şeylerden bir tanesi gibi gözüküyor. Umuyoruz ki hayat eğlence sektörü için de kısa sürede normale dönmeye başlar.

Netflix de geçen günlerde bazı prodüksiyonlarına yeniden başlama kararı almış ve nasıl bir sistem içinde çalışacaklarını duyurmuştu.

Siz eğlence sektörünün geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


The Walking Dead Evreninde Zombi Virüsünün Kaynağı Belli Oldu

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version