in

The Walking Dead 10. Sezon Final Bölümü Ertelendi

The Walking Dead 10. sezon final bölümü, Koronavirüs salgını nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelendi. AMC sezona 15. bölüm ile ara verecek.

The Walking Dead 10. Sezon Final Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Televizyon tarihinin popüler yapımları arasında yer alan The Walking Dead de Koronavirüs nedeniyle darbe yiyen yapımlar arasına katıldı. Dizinin 10. sezon final bölümü belirsiz bir tarihe ertelendi.

Dünya genelinde 530 binden fazla insanı enfekte eden ve 24 binden fazla insanı öldüren Koronavirüs salgını hayatı birbirine katmaya devam ediyor. İş yerleri kapanıyor, birçok ülke sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Covid-19 nedeniyle pek çok insan işinden olma tehlikesi geçiriyor. Eğlence sektörü de salgından ağır yara alanlar arasında.

Bu zamana kadar Black Widow, Fast & Furious 9, James Bond 25: No Time to Die ve The Batman gibi pek çok sinema filminin çekimleri ya da vizyon tarihi ertelenirken diziler de gelişmelerden payını aldı. The Witcher 2. sezon çekimleri durdu. Yüzüklerin Efendisi, Zaman Çarkı, Lucifer gibi dizilerin prodüksiyonu ertelendi. Başta Netflix ve Amazon olmak üzere birçok yapım şirketi projelerini askıya aldı.

- Reklam -

The Walking Dead 10. Sezon Final Bölümü Belirsiz Bir Tarihe Ertelendi

The Walking Dead 10. sezon final bölümünün ertelenmesi ise pek de beklenen bir karar değildi. Bu zamana kadar gelen erteleme haberleri daima henüz çekim aşamasında ya da ön hazırlık sürecinde olan yapımlardan geliyordu. Yürüyen Ölüler ise 10. sezon bölümlerini 6 Ekim 2019 tarihinde yayınlamaya başlamıştı bile.

The Walking Dead 10. Sezon Final Erteleme

Dizi, 24 Kasım 2019’da bir sezon arası vermiş; ardından da 23 Şubat 2020’de 9. bölümüyle yeniden başlamıştı. Ancak görünen o ki dizi bir yandan yeni bölümlerini yayınlarken bir yandan da final bölümünün prodüksiyonuna devam ediyormuş.

Normal şartlar altında 12 Nisan 2020 tarihinde 16. bölümü ile sezon finali yapması beklenen dizi; bahsi geçen bölümün çalışmaları tamamlanmadığı için vaktinde yayınlanmayacak. The Walking Dead 10. sezonu 15. bölüm olan The Tower’ı 5 Nisan 2020’de yayınlayacak. Final bölümü olan A Certain Doom’u ise yıl içinde “özel bir bölüm” olarak izleyici ile buluşturmaya çalışacak. AMC bu bölümün yayın tarihi için ise net bir açıklamada bulunmadı.

- Reklam -

World Beyond Çıkış Tarihi de Ertelendi

Bununla birlikte Yürüyen Ölüler evreninde geçen bir yan dizi olarak planlanan World Beyond da Corona Virüsü pandemisi sebebiyle yayın tarihini ileri bir zamana aldı. Normal şartlarda World Beyond’un, TWD 10. sezon final bölümünden hemen sonra 12 Nisan günü yayınlanması bekleniyordu.  World Beyond bu evrende geçen üçüncü TWD yapımı olacak. Yeni diziye dair yayınlanan son fragmanlara buradan ulaşabilirsiniz.

The Walking Dead World Beyond

Robert Kirkman tarafından yaratılan Yürüyen Ölüler çizgi romanlarından uyarlanan dizi, yeni sezon izlenmeleriyle kanalı memnun edemese de 11. sezon onayını çoktan almıştı.

Peki sizin bu erteleme kararına yorumunuz ne oldu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Walking Dead Evreninde Zombi Virüsünün Kaynağı Belli Oldu

Kaynak: TV Line

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alejandro G. Iñárritu

Alejandro G. Iñárritu Yeni Filminde Meksika’nın Yakın Geçmişine Odaklanacak

Haftanın Kitabı #133 | Cadılar Bayramı Ağacı - Ray Bradbury

Haftanın Kitabı #133 | Cadılar Bayramı Ağacı – Ray Bradbury