in ,

Bizimkiler Dizisi ile Tanınan Tiyatro Sanatçısı Uğurtan Sayıner Hayatını Kaybetti

En çok Bizimkiler dizisinde canlandırdığı Cemil karakteriyle tanınan tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner, 77 yaşında aramızdan ayrıldı.

Uğurtan Sayıner vefat etti
- Reklam -
- Reklam -

Uğurtan Sayıner vefat etti. Bizimkiler dizisinin Cemil’i olarak tanınan tiyatro oyuncusu, 77 yaşında aramızdan ayrıldı.

Türk televizyon tarihinin en uzun dizilerinden biri olan Bizimkiler’de, Cemil karakteri ile hayatımıza giren, bunun dışında oynadığı tiyatro oyunları ile tanınan Uğurtan Sayıner; yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. İzmir Karşıyaka’daki evinde rahatsızlanan sanatçının ölüm haberini öğrenen yakın arkadaşları, üzüntülerini paylaştı.

Aynı zamanda Sayıner’in ev arkadaşı da olan tiyatro oyuncusu Osman Cavcı, yaptığı açıklamada oyuncunun vefatından dolayı büyük üzüntü duyduklarını, cenaze işlemleri için yakınlarının İzmir’e gelmesini beklediklerini söyledi.

- Reklam -

Bugün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Uğurtan Sayıner, geçen yıl da ileri yaşla beraber, yeme bozukluğu ve sıvı elektrolit dengesizliği sebebiyle İzmir Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi görmüş ve ardından taburcu edilmişti.

Uğurtan Sayıner Vefatı Öncesi Son Mesajını Sosyal Medyada Paylaşmıştı

Uğurtan Sayıner yaşamını yitirdi

Geçen sene hastaneden taburcu olduktan sonra sağlık durumu hakkında açıklamada bulunan Sayıner, şunları söylemişti:

“Sayın basın mensubu arkadaşlarım ve çok kıymetli hayranlarım; son günlerde sosyal medya, TV ve basında çıkan sağlık durumumla ilgili olumsuz haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Genel bir sağlık düzenlemesi için hastanede yatmaktayım. Sanılanın aksine sağlık durumum iyiye gitmekte. Bu süreçte bana desteği olan Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve eşi, hastanemizin kıymetli başhekimi, değerli dostlarım ve iyi dileklerini esirgemeyen siz çok kıymetli hayranlarıma sonsuz teşekkür ederim. ‘Cemiller ölmez’ diyor ve sizleri çok seviyorum. İyi ki varsınız.”

- Reklam -

1944 yılında doğan Sayıner, İktisat fakültesi mezunuydu ve 1962 yılında tiyatrolar ile sanat hayatına başlamıştı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen – Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare ve Ercan Yazgan – Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı.

Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alan oyuncu en çok Bizimkiler dizisinde canlandırdığı “Sarhoş Cemil” karakteriyle tüm ülkede tanınır bir isim haline geldi.

Oyuncu aynı zamanda birçok dizi ve filmde de rol aldı. Perihan Abla, Bir Kurşun, Avanak Dedektör, El Kızı, Herakles, Heykelin Sırrı, Küçük Esnaf, Yağmurdan Sonra ve İki Koca Adam bunlardan bazılarıydı.

Peki ya sizler Uğurtan Sayıner’in en çok hangi performansını beğeniyordunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

    Allah rahmet eylesin. Bizimkiler dizisinde sevdiğim oyunculardan biriydi.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Allah rahmet eylesin. Cemil karakteri ile az güldürmedin :worried:

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atatürk Kitaplığı gazeteleri jilet

Atatürk Kitaplığı’ndaki 190 Yıllık Gazetelerin Jiletle Tahrip Edildiği Ortaya Çıktı

Gökten Düşen Şeyler - Selja Ahava | Haftanın Kitabı #180

Gökten Düşen Şeyler – Selja Ahava | Haftanın Kitabı #180