in

Ayfer Kafkas Polisiye Romanlarına Yeni Yayınevinde Devam Ediyor

Ayfer Kafkas polisiye romanlarına yeni yayınevinde devam ediyor. Eşrefzade İdris Bey’in maceraları artık İnkılap Kitabevi etiketiyle yayımlanacak.

Ayfer Kafkas - Yeni
- Reklam -
- Reklam -

Yerli polisiyemizin sevilen yazarlarından Ayfer Kafkas, yeni yayınevinde yeni romanıyla okurun karşısına çıkıyor. Kayıp Ruhun Zindanı ve Yasak İlmin Kitabı ile kendisine has bir okur kitlesi edinen Kafkas, Kızıl Şebeke ve Divina’nın Bileziği kitaplarıyla yeni yayınevine geçti.

Yazarın Kızıl Şebeke adlı romanı, daha önce Portakal Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkmıştı. Bir Osmanlı Polisiyesi alt başlığı ile yayımlanan eserde Eşrefzade İdris Bey’in maceralarına konuk olmuştuk. Şimdiyse hem Kızıl Şebeke yeni baskıya kavuşuyor hem de Eşrefzade İdris Bey’in ikinci macerası Divina’nın Bileziği okurun karşısına çıkıyor.

Kafkas’ın kitapları İnkılap Kitabevi etiketi ile raflara geliyor.

- Reklam -

Kızıl Şebeke – Ayfer Kafkas | Arka Kapak

Ayfer Kafkas - Kızıl Şebeke YeniGeçtiğimiz yüzyıl içerisinde Kütahya’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren hikâyeler uydurup anlattı. Hayat bilgisi dersinde uzay ve güneş sistemi hakkında bilgi edindikçe bir dönem ciddi ciddi astronot olup uzaya gideceğine inandı. Bu dönemde uzayda geçen öyküler uydurdu, anlattı. Uydurduklarını yazmayı akıl edene kadar özgür hayal gücünün ürünlerini heba etti.

İlk gençlik yıllarında yazdığı ve “dersi kaynatmak” maksadıyla edebiyat derslerinde okuduğu öyküler beğeni topladı. Derslerin çekilmez olduğu sıcak günlerde sipariş üzerine öyküler yazdı, dersi kaynattı. Yazdığı piyesler okul tiyatrosunda sahnelendi ama seyirci kitlesinin top oynamayı tiyatro izlemekten daha eğlenceli bulması sebebiyle pek izleyicisi olmadı.

İlk roman denemesini fantastik kurgu türünde yaptı, okuyucuya ulaşamadı. İkinci roman denemesi tarihi kurgu türündeydi ve yine başaramadı. Üçüncü roman denemesinde ilk iki türün karışımı olan tarihi fantastik kurguyu denedi ve başardı. Devam kitabını da yazarak fantastik kurgu türüne şimdilik nokta koydu, polisiye yazıyor. Kızıl Şebeke, bu türde yazdığı ilk roman…

Yüzlerce öykü, dört tamamlanmış romanı bulunan Ayfer Kafkas hiçbir ödül almamış, yarışmalara katılmamıştır. Hiçbir öyküsü de para ile satılan bir dergide yer almamıştır. Bu durumdan bir rahatsızlık duymamaktadır. En büyük gayesi çocuklarına bırakacağı romanlarının sayısını artırmaktır.

312 sayfadan oluşan Kızıl Şebeke, Gülşen İşeri editörlüğüne yayıma hazırlandı.

Divina’nın Bileziği – Ayfer Kafkas | Arka Kapak

Divina’nın Bileziği - Ayfer KafkasDere kenarında balık tutmak isteyen çocuklar bir kadın cesedi bulur. Ceset suda bulunduğundan tanınmayacak haldedir ancak cesedin kolundaki bileziği gören Kadı, maktuleyi tanıdığını ifade eder. Ceset, Sancakbeyi Alaattin Paşa’nın ikinci hanımı Zinnur’a aittir. Zinnur, Divina isimli bir gayrimüslim iken Müslüman olmuş ve Zinnur ismini almıştır.

- Reklam -

Eşrefzade İdris Bey’in kendine has iz sürme ve akıl yürütme yöntemleri, bu vakada kadı naibi olarak tayin edilmesini sağlamıştır. Hafiye İdris Bey kolları sıvar, Zinnur’u kimin, ne için öldürmüş olabileceğini araştırmaya başlar. Gerçeği öğrenmek için her yolu deneyen İdris Bey, günah sayıldığı için lafını etmenin bile mümkün olmadığı bir usulü dahi gizlice deneyecek, maktuleye otopsi yapacaktır…

Yeni ipuçları çıktıkça vaka daha da karmaşık bir hal almaktadır. Vaziyet basit bir cinayetten ibaret değildir. Araştırdıkça Zinnur’un asıl kimliği ortaya çıkar. Hiçbir şeyden haberi olmayan Sancakbeyi ise dehşet içerisindedir. Şimdi sıra, Zinnur’u ortadan kaldırmak isteyebilecek kudretli adamları bulmaya gelmiştir.

Dersaadetli Hafiye Eşrefzade İdris Bey’in maceraları Divina’nın Bileziği ile devam ediyor…

208 sayfalık Divina’nın Bileziği de Gülşen İşeri editörlüğünden geçen kitaplar arasında. Eser, 18 Şubat 2020 itibarıyla raflarda olacak.

Dersaadetli Hafiye Eşrefzade İdris Bey, maceralarına yeni yayınevinde devam ediyor.

Peki siz Ayfer Kafkas ile tanışmış mıydınız? Yazara ve eserlerine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    İlgimi çekti. Sepetime attım kitapları. Konuları güzel gibi. Peki kitaplar arasında doğrudan bir bağ var mı?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jean-Christophe Grangé - Son Av

Jean-Christophe Grangé Yeni Gerilim Romanı “Son Av” ile Karşımızda

H.P. Lovecraft - Robert E. Howard

H.P. Lovecraft: “Robert E. Howard’ın Anısına”