Menu
in

Philip K. Dick Külliyatının Yapı Taşlarından Biri Daha Bizlerle: “Sokaktan Gelen Sesler”

Bilimkurgu edebiyatını sevenler bu sıralar hayli mutlu olacak gibi görünüyor. Alfa Yayınları’nın özenli baskısıyla severek okuduğumuz Philip K. Dick kitaplığına yeni bir parça daha eklendi!

Çok sevilen bilimkurgu yazarı Philip K. Dick‘in bir kitabı daha okuyucularla buluşuyor. PKD külliyatının yapı taşlarından biri olarak kabul edilen Sokaktan Gelen Sesler, yazarın yazdığı ilk öykülerden oluşan bir derleme olma özelliğini de taşıyor. Usta kalemin ülkemizde başka yayınevleri tarafından yayımlanan kitaplarında karşılaştığımız çeviri hataları ve kapağına yanlış yazarın adının basılması gibi talihsiz (!) hataları hatırlıyorsunuzdur. Alfa Yayınları ise bu konudaki üzüntümüzü bir hayli teselli etmiş vaziyette.

Fazlasıyla özenli bulduğumuz çevirileriyle PKD serisine yeni kitaplar ekleme doyamayan yayınevinin Sokaktan Gelen Sesler için hazırladığı tanıtım bülteni ise şu şekilde:
1950’lerin başları California. Stuart Hadley görünüşte ideal bir yaşama sahiptir. Güzel bir eş, güzel bir ev, geleceği parlak bir iş.

Ne var ki Stuart hayatında bir eksiklik hissetmektedir, bir tatminsizlik. Hadley öfkeli bir genç adamdır, bir sanatçı, hayalperest ve kaçık. Hayatındaki boşluğu doldurmak için alkole, sekse ve ardından da fanatikçe dine sarılır. Kusursuz vatandaş olmaya çalışır, ama yaptığı her şey sonu olmayan bir uçuruma yuvarlanmasına neden olur.

- Reklam -

Philip K. Dick’in ilk yazdığı öykülerden biri olan Sokaktan Gelen Sesler, ölümünden sonra 2007’de basıldı. Bu öyküsündeki pek çok motifi ve temayı, hatta karakteri Jim Fergesson, Dr. Kan Parası’ndan tanıdık bir karakterdir daha sonraki yapıtlarında da kullandı. Sokaktan Gelen Sesler, PKD külliyatının  yapıtaşlarından biridir.
Bilimkurgunun sevilen isimlerinden olan Philip K. Dick‘in Gonca Gülbey tarafından dilimize kazandırılan bu kitabı da en az diğerleri kadar merak uyandırıcı gözüküyor. Yazarın Alfa Kitap’tan çıkan diğer kitaplarının tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Philip K. Dick’i ve bu türü sevenlere duyurulur. Şimdiden keyifli okumalar diliyoruz!


Philip K. Dick’in Yazar Stanislaw Lem Hakkında FBI’a Yazdığı Komplo Mektubu

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Yorum Yap

Exit mobile version