in

Philip K. Dick Külliyatının Yapı Taşlarından Biri Daha Bizlerle: “Sokaktan Gelen Sesler”

Bilimkurgu edebiyatını sevenler bu sıralar hayli mutlu olacak gibi görünüyor. Alfa Yayınları’nın özenli baskısıyla severek okuduğumuz Philip K. Dick kitaplığına yeni bir parça daha eklendi!

sokaktan gelen sesler ust
- Reklam -
- Reklam -

Çok sevilen bilimkurgu yazarı Philip K. Dick‘in bir kitabı daha okuyucularla buluşuyor. PKD külliyatının yapı taşlarından biri olarak kabul edilen Sokaktan Gelen Sesler, yazarın yazdığı ilk öykülerden oluşan bir derleme olma özelliğini de taşıyor. Usta kalemin ülkemizde başka yayınevleri tarafından yayımlanan kitaplarında karşılaştığımız çeviri hataları ve kapağına yanlış yazarın adının basılması gibi talihsiz (!) hataları hatırlıyorsunuzdur. Alfa Yayınları ise bu konudaki üzüntümüzü bir hayli teselli etmiş vaziyette.

Fazlasıyla özenli bulduğumuz çevirileriyle PKD serisine yeni kitaplar ekleme doyamayan yayınevinin Sokaktan Gelen Sesler için hazırladığı tanıtım bülteni ise şu şekilde:
sokaktan gelen sesler1950’lerin başları California. Stuart Hadley görünüşte ideal bir yaşama sahiptir. Güzel bir eş, güzel bir ev, geleceği parlak bir iş.

Ne var ki Stuart hayatında bir eksiklik hissetmektedir, bir tatminsizlik. Hadley öfkeli bir genç adamdır, bir sanatçı, hayalperest ve kaçık. Hayatındaki boşluğu doldurmak için alkole, sekse ve ardından da fanatikçe dine sarılır. Kusursuz vatandaş olmaya çalışır, ama yaptığı her şey sonu olmayan bir uçuruma yuvarlanmasına neden olur.

- Reklam -

Philip K. Dick’in ilk yazdığı öykülerden biri olan Sokaktan Gelen Sesler, ölümünden sonra 2007’de basıldı. Bu öyküsündeki pek çok motifi ve temayı, hatta karakteri Jim Fergesson, Dr. Kan Parası’ndan tanıdık bir karakterdir daha sonraki yapıtlarında da kullandı. Sokaktan Gelen Sesler, PKD külliyatının  yapıtaşlarından biridir.
Bilimkurgunun sevilen isimlerinden olan Philip K. Dick‘in Gonca Gülbey tarafından dilimize kazandırılan bu kitabı da en az diğerleri kadar merak uyandırıcı gözüküyor. Yazarın Alfa Kitap’tan çıkan diğer kitaplarının tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Philip K. Dick’i ve bu türü sevenlere duyurulur. Şimdiden keyifli okumalar diliyoruz!

- Reklam -

Philip K. Dick’in Yazar Stanislaw Lem Hakkında FBI’a Yazdığı Komplo Mektubu

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Uzay Piyangosu’ndan başlayarak, Alfa’dan çıkan -ve çıkacak- kitapları okuyasım var. Gelecek seneye artık.

    Umarım baskıları hemen tükenmez ya da en iyisi mi bitti mi tekrar basılır, öyle faydalanırız. Yayınevi kazanınca, Dick amcamız daha çok kitabına kavuşabiliriz.

  2. Avatar for MrSakal MrSakal dedi ki:

    Alfa PKD’nin daha çok 50’lerde yazdıklarını bastı şu ana kadar ve onlar da daha çok macera yönü ağır basan güçlü romanlar ama bugün insanların PKD deyince akıllarına gelen yazı stiline 60’larda ve 70’lerde kavuştu. Bunu bilerek okumanızı tavsiye ederim.

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bilgi için çok sağ olun.

    Yapabiliyorsam, yazarların gelişim süreçlerini takip ederek yazdıklarını okumayı severim. Bu durumda Alfa’nın şu ana kadar çıkardığı işler, tam da arzuladığım gibi demektir.

  4. Avatar for MrSakal MrSakal dedi ki:

    Hakkı olan bir yaklaşım. Ama PKD’nin 60’lar ve 70’lerdeki en iyi işlerinin 6;45 tarafından basılmış olması şansızlık. Öte yandan daha henüz PKD’nin son romanlarından olan Valis’in çevrildiğini öğrendim. 6;45’in basmadığı tüm romanları basacaklarsa takip edilmek için harika bir dizi olacak demektir.

    Sokaktan Gelen Sesleri’i Uzay Piyangosu’ndan önce yazdı onu da belirteyim.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    O zaman ilk önce, SGS.

    Umarım bir gün, sadece iki cildinin çıkabildiği öykü derlemesi de tamamlanır. Bizdeki umut işte.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

rakun ust

Suat Duman’ın Yeni Polisiyesi “Rakun” Raflarda

is bankasi yayinlari turk edebiyat klasikleri

İş Bankası Yayınları’ndan Yeni “Türk Edebiyat Klasikleri” Serisi!