in

Üstat Sadık Yemni’den Yeni Bir Polisiye Bilimkurgu: Çağrılan

Türk fantastik ve bilimkurgu edebiyatımızın usta yazarlarından Sadık Yemni, polisiye-bilimkurgu türündeki yeni romanını okurlarının beğenisine sundu.

cagrilan sadik yemni ust
- Reklam -
- Reklam -

Modern Türk fantastik ve bilimkurgu edebiyatının en eski ve en usta kalemlerinden biridir Sadık Yemni. Özellikle 1996’da yayımlattığı Muska romanıyla büyük bir başarı elde etmiş ve büyü, cin, peri gibi unsurları fantastik edebiyatla harmanlayarak bir ilke imza atmıştı. Hatta o romanında Sarp Sapmaz karakterini edebiyatımıza kazandırmış ve Öte Yer, Yatır ve Ağrıyan ile kendisinin maceralarını devam ettirmişti.

Üstat Sadık Yemni şimdi yine bir ilke imza atarak yapay zekâyı kültürümüzle birleştiren, tasavvufî bir polisiye-bilimkurgu sunuyor bizlere: Çağrılan – KarsH.

Ketebe Yayınları etiketiyle raflara sürülen kitabın arka kapak metni şöyle:
cagrilan sadik yemniAP4 isimli yeni nesil bir yapay zekânın Silikon Vadisi’nden kaçışıyla başlayan Çağrılan, bilim kurgu ve polisiyenin sınırlarını zorlayan bir roman.

- Reklam -

İstanbul’da yapılması planlanan bir bombalı eyleme engel olarak dikkatli gözlerin ilgisini çeken firari yapay zekâ, Kars’ta yeniden ortaya çıkmak üzeredir. 11. yüzyılda yaşamış ünlü mutasavvıf Ebu’l Hasan Harakanî hakkında yapılacak önemli bir sempozyumun hazırlıkları bütün hızıyla devam ederken Kars, birdenbire yabancı istihbarat örgütlerinin, gözü kara ajanların, kurnaz dijital casusların ortaya çıkıverdiği bir savaş meydanına dönüşecektir.

- Reklam -

Korku, polisiye, bilim kurgu türlerinde yıllardır Türk edebiyatının en önemli eserlerini veren Sadık Yemni, Çağrılan ile dijital çağa yepyeni bir bakış açısıyla bakmayı teklif ediyor.
Toplamda 272 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Aykut Ertuğrul’a ait. Çağrılan bugünden itibaren dağıtıma çıkıyor.

Sadık Yemni’nin uzun soluklu takipçilerine ve üstatla ilk kez tanışacak olanlara şimdiden keyifli okumalar.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

la casa de papel

La Casa de Papel 3. Sezon Tarihi Bir Videoyla Duyuruldu

halka dunya tahti ust

Halka Dünya Serisi’nde Üçüncü Adım: Halka Dünya Tahtı Raflarda