in

Tekinsiz Kurgunun Yeni Halkası “Yuvarlandığım Mezarlar” Yayımlandı

Serkan Kaya Almalı ilk romanı Yuvarlandığım Mezarlar ile okuru tedirgin edici bir deneyime ortak olmaya davet ediyor. Kitaptan tadımlık ön okuma haberimizde!

Yuvarlandığım Mezarlar - Serkan Kaya Almalı
- Reklam -
- Reklam -

Serkan Kaya Almalı ilk romanı Yuvarlandığım Mezarlar ile okurun karşısına çıkıyor. İnsanın tekinsiz doğası ve türlü tutarsızlıklarının masaya yatırıldığı romanda; yabancı korkusu, varoluş ve yalnızlık gibi konular işleniyor.

1990 yılında Çorum’da doğan Serkan Kaya Almalı, Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Yazar ilk olarak 2018 yılında Aile Ağacı adlı öyküsü ile Varlık Dergisi’nde okurla buluştu. Henüz Vurulmamış Atlar adlı öykü dosyası aynı yıl Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde dikkate değer bulundu.

Okuru bitmek bilmeyen bir kazının etrafında dönüp duran endişe, umut ve kararsızlık curcunasına davet eden Yuvarlandığım Mezarlar, Delidolu Yayınları etiketiyle yayımlandı.

- Reklam -

Kitabın ÖN OKUMASInı merak edenler BURADAKİ bağlantıya tıklayarak eserin ilk 16 sayfasını okuyabilirler.

Yuvarlandığım Mezarlar – Serkan Kaya Almalı | Arka Kapak

Serkan Kaya Almalı Yuvarlandığım Mezarlar
İnsanın tekinsiz ve zıtlıklarla dolu doğasına doğru bir keşif…

Genç yazar Serkan Kaya Almalı’nın kaleme aldığı Yuvarlandığım Mezarlar, insanlığın yüzyıllardır körü körüne savunduğu köhne değerlerin gerçekte ne denli içi boşaltılmış ve çürümüş olduğuna gönderme yaparak yabancı korkusu, varoluş ve yalnızlık gibi konuları özgün bir bakışla ele alıyor.  

- Reklam -

Haritadaki yeri bile neredeyse unutulmuş bir kasabaya bir akşamüstü iki yabancı gelir. Bu yabancıların bildiği tek şey vardır, durup dinlenmeden kazmak. Gerçekten var olduklarını kendilerine kanıtlayacak bir çift başka gözün bile yıllardır topraklarına uğramadığı kasabada bir tedirginlik hâli baş gösterir. Bütün kasaba, kazıcıların açtıkları çukurlarla dolarken zihinlerdeki sorular ve kuşkular da büyümektedir: Nereden ve neden geldiler? Niçin böyle delicesine bir tutkuyla kazıyorlar? Toprak ona ettiklerimizi bağışlar mı? Kasabalıların tek bildiği, kazıcıların gece gündüz, durmaksızın çalışıp toprağı onların anlayamadığı bir şey için hazırladıklarıdır. Karanlık, tedirgin edici ve elle tutulmaz bir şey için…

Yuvarlandığım Mezarlar, insanın tekinsiz ama kucaklayıcı, zıtlıklarla dolu doğasına doğru okuru keşfe çıkarıyor.

’’Bir kazmanın tek vuruşuyla dağılan toprağın birliğine ve sağlamlığına dair kuşkularım, adımlarımın tedirginliğini artırdı; demek toprak güvenilmez bir yerdir, ansızın dağılıp bizi yutmak için ufacık bir neden bekler; oysa ben insanların mezarları bile isteye, biraz da zevkle doldurduğunu sanırdım.’’
Romanın editörü ve Delidolu’nun yayın yönetmeni Ayşegül Utku Günaydın kitap hakkında şöyle konuşuyor:
“Merak ve gerilim dozu yüksek romanın ortalarında yer alan kırk sayfasını ise bir müzisyenin solosuna benzetiyorum. Bir okur olarak bende Aranofsky’nin “Mother” filminin kıyamet sahnesinin yarattığı etkiyi yarattı. Her şeyin giderek absürdleştiği, tek mekânda geçen ama tonlarca karakterle bir şölene dönüşen filmin ikinci yarısı gibi “Yuvarlandığım Mezarlar”ın da ambar sahnesini okurlar unutamayacak. ”
İlk baskısını Mart 2020 tarihinde yapan eser 152 sayfadan oluşuyor. Düzeltisinin Burhan Düzçay’a ait olduğu kitabın kapak tasarımı ise Burak Tuna tarafından gerçekleştiriliyor.

Esere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Ünlü Tabloların Ressamlarını Ne Kadar Tanıyorsunuz? [TEST]

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

La Casa de Papel 4. Sezon izle

La Casa de Papel 4. Sezon Netflix’te Yayında

The Walking Dead 10. Sezon Rick Grimes film

The Walking Dead 10. Sezonu Rick Grimes Filmine Temel Atıyor