in

The Walking Dead 10. Sezonu Rick Grimes Filmine Temel Atıyor

The Walking Dead 10. sezon, Rick Grimes filmine hazırlık yapıyor. Dizinin yürütücüsü Angela Kang, Michonne’nun keşfettikleri ve bunların filmle olan bağlantıları hakkında konuştu.

The Walking Dead 10. Sezon Rick Grimes film
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead 2010 yılında AMC’de yayınlanmaya başladığında beklenmedik bir başarı elde etmişti. Kısa sürede televizyon dizileri arasında bir külte dönüşen dizinin başarısı, tek bir dizi uyarlamasından sıçrayarak kendi evreninin oluşmasına öncülük etmişti.

Evrenin ilk yan dizisi olan Fear the Walking Dead, 2015 yılından beri kesintisiz yayınlanarak ana hikayeyi beslemeye devam ediyor. Bu yıl yayınlanması planlanan The Walking Dead: World Beyond ise evrene dahil olacak bir sonraki diziydi. Fakat tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle dizinin yayın tarihi ertelendi.

Birkaç dizi, çizgi roman ve kitabın sonunda diziden 9. sezonda ayrılan Andrew Lincoln’un canlandırdığı Rick Grimes karakerini merkeze alan bir film geliyor. İşin aslı, geçen günlerde yayınlanan The Walking Dead’in 10. sezon 13. bölümünün konusu da bir Rick Grimes filmine ortam hazırlamaktı.

- Reklam -

Uyarı: Yazının bu kısımdan sonrası The Walking Dead 10. sezon 13. bölümünden sürpriz bozanlar içermektedir.

Walking Dead Virüs

10. sezonun 13. bölümünde Michonne, Rick’in hâlâ yaşadığına dair birkaç kanıt keşfediyor ve onu bulma arayışına giriyor. Daha sonrasında karakterimiz ufka doğru yürüyen koca bir hayatta kalanlar kervanına rastlıyor.

Insider’a konuşan dizi yürütücüsü Angela Kang, Michonne’nun keşfettikleri ve bunların The Walking Dead evrenini bir sonraki adıma taşıması hakkında konuştu. Kang, en son bölüm yazılmadan önce TWD’nin evren sorumlusu Scott Gimple ile hikâyenin bir sonraki aşaması hakkında önemli konuşmalar yaptığını dile getirdi. Kang ayrıca senaristlerin Michonne’nun keşiflerine nasıl yaklaştığı hakkında da konuştu.

İlk başta Rick’in varlığına dair somut bir kanıtı nasıl ortaya atacakları ile ilgili farklı düşüncelerinin oluştuğunu söyleyen Kang, sonrasında Rick’in klasikleşmiş botlarının Michonne tarafından hızlıca tanınabileceğinde karar kıldıklarını söylüyor.

The Walking Dead: Rick Grimes Filmiyle İlgili Neler Biliyoruz?

Bununla beraber Michonne, kendisinin bazı karalamalarının ve Çince karakterlerin bulunduğu bir telefon buluyor. Kang şimdi karakterlerin, “Biraz daha inan” yazısını oluşturduğunu ve bunun Rick’ten Michonne’a açık bir mesaj olduğunu doğruluyor. Rick, Michonne’nun gelip onu arayacağına ve azmine bu mesajı bırakacak kadar inansa da Michonne bot ve telefona şans eseri rastladığında onu aramıyordu bile.

Şimdilik Rick Grimes filmi hakkındaki detayları toplamak zor olsa da, tahminler Jadis’in görüneceği yönünde, hatta aktris Pollyana McIntosh da dahil olduğunun ipuçlarını verdi. Bunun yanı sıra, henüz onaylanmamış olmasına rağmen Michonne’u canlandıran Danai Gurira’nın da filmde yer alacağı öngörülüyor.

- Reklam -

the walking dead sezon 10 amc izlenme

Sekiz yıllık yolculuğundan sonra bu bölümle diziye veda eden Danai Gurira, Andrew Lincoln’dan sonra diziyi bırakan önemli oyunculardan biri oldu. Michonne’un da gitmesiyle The Walking Dead’in hikâyesi şimdi farklı bir rotaya dönecek. Böylesine büyük bir karakteri diziden çıkartmak riskli bir hareket olsa da, evreni yeni bir aşamaya taşımak için doğal bir yol gibi gözüküyor.

Eğer bu adım dizinin çok daha popüler olduğu birkaç yıl önce gerçekleşseydi hayranlar muhtemelen meraktan ve heyecandan sosyal medyada dikkat çeken bir gündem oluşturabilirdi. Ancak son birkaç yılda popülaritesini kaybetmiş yapımın böyle bir hamleye girişmesi biraz umutsuz gibi gözüküyor.

Yine de bunun kararını biz değil, hatta hayranlar bile değil dizi sorumluları veriyor. Ayrıca diğer hikayeleri de merakla bekleyen hayranlar olduğunu bildiğimiz için, onlara kaliteli bir deneyim yaşatacak yapımların gelmesini diliyoruz.

Dizinin 10. sezon final bölümünün Koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğini de hatırlatalım.

Siz ne düşünüyorsunuz? The Walking Dead evreni büyümeye devam etmeli mi? Yoksa durması gereken noktaya çoktan geldi mi? Peki Rick Grimes teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* The Walking Dead Evreninde Zombi Virüsünün Kaynağı Belli Oldu

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yuvarlandığım Mezarlar - Serkan Kaya Almalı

Tekinsiz Kurgunun Yeni Halkası “Yuvarlandığım Mezarlar” Yayımlandı

Ted Chiang Koronavirüs Söyleşi

Ted Chiang: “Koronavirüs Sonrasında Dünya Sona Ermeyecek, Ama Değişecek”