in , , ,

Yapay Zekâ Destekli Çizgi Roman Fanzini “Cosmic Comic” Yayınlandı

Çizgi roman fanzini Cosmic Comic yayınlandı. Çizimleri AI Comic Factory tarafından oluşturulan çizgi roman fanzini ücretsiz olarak dijital erişime açıldı.

Cosmic Comic - Yapay Zeka Destekli Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

Teknolojinin her geçen gün hızla değiştiği dönemde yapay zekâ, sanat ve eğlence sektörlerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Geleneksel çizgi roman anlatımını modern teknolojiler ve yapay zekâ desteğiyle bir araya getiren çizgi roman fanzini Cosmic Comic ücretsiz olarak internet kütüphanesindeki yerini aldı.

Yapay zekâ destekli çizgi roman fanzini Cosmic Comic, ilgililerini yapay zekânın sınırlarının zorlarken hikâyenin sınırlarının genişletildiği bir dünyaya davet ediyor.

Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine’ın alt ürünü olan yapay zekâ destekli çizgi roman fanzini Cosmic Comic okurla buluşuyor. Çizimleri AI Comic Factory adlı yapay zekâ uygulaması aracılığıyla geliştirilen çizgi romanın hikâyesi ve tasarımı ise Elif Şeyda Doğan’a ait.

- Reklam -

Cosmic Comic: Evden Kaçan Bir Kediyle Sokağı Tanıyan Bir Karganın Hikâyesi

Cosmic Comic, 12 yıldır yaşadığı sıcak evinden kaçan bir kedinin sokakta geçirdiği ilk gece tanıştığı bir kargayla beraber atıldığı macerasını konu alıyor. Karanlığı, yabancıları ve sokağı tanımayan bir kediyle onların arasında büyürken kendi doğrularını takip eden bir karganın gözünden aktarılan Cosmic Comic, hayatta kalmayı ve dostluğu farklı perspektiflerde yeniden tanımlamayı hedefliyor.

Cosmic Comic - Yapay Zeka Destekli Çizgi Roman - CZZ

Yuvarlak yeşil gözlü koyu kahverengi tekir kedi ile sıradan bir karganın ana karakterlerini oluşturduğu Cosmic Comic’te sokakta tanışan bu iki canlının hayatta kalma mücadelesi hikâyenin temelini oluşturuyor. Kedi, evden kaçtığı güne dek ev dışında hiçbir hayatının olmaması sebebiyle, sokağın kurallarını, hayatta kalma dürtüsünün çizgilerini kestiremiyor. Karga ise sokağın, gecenin, açlığın ve hayatta kalma mücadelesinin tüm yüzlerini tanımasına rağmen diğer kargalarının acımasızlıklarına isyan etmiş ve sürüden atılmış.

Fanzin dijital ortamda yayımlanmasının yanı sıra, üretiminde son zamanlarda yayın dünyasında varlığına sıkça rastlanan yapay zekânın kullanılmasıyla dijital yayıncılık eğilimlerine ayak uyduruyor.

Fanzin, içeride okurları nelerin beklediğini şu satırlarla özetliyor:

“Gecenin karanlığı. Sokak lambalarının titrek ışıkları.

Dinmek bilmeyen içsel arayışlarım. Pencere kenarından izlediğim dünya artık bana yetmiyordu. Dünyayı izlemek yerine o dünyada yaşamak istedim. Sıcak bir evde geçen on iki senenin ardından sıradan ev kediliğimden sıkılıp atalarımın izinden gitme arzusu uyandı içimde. Sokakları merak ettim. Ancak atalarımdan öğrenemediğim bir şey vardı: Dostluk.

Eğer bu çizgi romanı tatlı bir kedinin sıradan bir macerasını okumak için açtıysan hoşça kal. Zira aradığın hikâye bende yok. Eğer kendini hüsrana uğramaya hazır hisseden sıradan bir kedi seversen hazır ol, hazzetmediğin ilk kediyle tanışacaksın. Merhaba.”

- Reklam -

Cosmic Comic buradaki bağlantı aracılığıyla ücretsiz olarak okunabiliyor.

Cosmic Comic - Yapay Zeka Çizgi Roman

AI Comic Factory ile Kullanıcılar Eğlenceli Çizgi Romanlar Üretebiliyor

AI Comic Factory, yapay zekâ teknolojisi kullanarak otomatik olarak çizgi roman oluşturan bir platform. İnternet sitesi, kullanıcılarının yaptığı metin girişleriyle çeşitli karakterler ve arka planlar yaratarak çizgi roman panellerinin oluşturulmasına olanak tanıyor.

AI Comic Factory, kullanıcıların hızlı bir şekilde eğlenceli çizgi romanlar üretmesine yardımcı olurken yapay zekâ algoritmalarını kullanarak hikâyeyi takip ederek aynı kullanıcının girdiği metinlerle ortamı, karakterleri ve hikâyeyi takip edebiliyorlar. Yapay zekâ destekli çizgi roman fabrikası AI Comic Factory, kullanıcıların çizim becerilerini kullanmadan yaratıcı ve çarpıcı çizgi roman hikâyeleri yaratmasına olanak tanımasıyla öne çıkıyor.

Cosmic Comic

Son teknolojiler arasında yer alan ve günden güne artan şekilde birçok konuda kendisine yer bulan yapay zekânın, insan benzeri zekâ yetenekleri göstererek hızla gelişmeye devam etmesi, gelecekte birçok alanda daha fazla etki yaratması bekleniyor.

“CosmicZion Zine”in Diğer Yayınları

2017 yılında yayın hayatına başlayan mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine, ilk 7 sayısıyla farklı kültürlerin mitolojik figürlerine ithaf edildikten sonra kendi çatısı altında yayınlanan tek sayılık fanzinler şeklinde de çıkmaya devam etti.

CosmicZion Zine’in tüm çalışmaları dijital ortamda ücretsiz bir şekilde erişime açılmış durumda. Farklı mitolojilere odaklanan CZZ’nin yanı sıra, çizgi filmler üzerine detaylı bir çalışma sunan Çizgi Film Fanzin de okurları bekleyen içerikler arasında.

Fanzine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Devamlılıkta hala sıkıntı çok.
    Çizgi roman kısmında alması gereken çok yok var sanirim

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The White Lotus 3. Sezon Oyuncu Kadrosu

HBO’nun Emmy Ödüllü Dizisi “The White Lotus”ta 3. Sezon Kadrosu Şekilleniyor

Kaitlyn Dever, The Last of Us 2. Sezonda Abby'yi Oynayacak

“The Last of Us”ın 2. Sezonunda Abby’yi Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu