in ,

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde Kitap Şenliği Başlıyor

İstanbul’un ilk edebiyat evi Kıraathane, yaza veda edip sonbahara merhaba demek için harika bir kitap şenliği düzenliyor!

Kıraathane
- Reklam -

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi şehrin kültürel hayatına katkı sağlamaya devam ediyor. 2018 yılında açılan edebiyat evi, dopdolu geçen bir sezonun ardından yeni dönem öncesi okurları mutlu edecek bir kitap şenliğinin duyurusunu yaptı!

14-21 Eylül günleri arasında düzenlenecek fuara pek çok yayıncı katılacak. Forum ve söyleşiler düzenlenecek.

Birbirinden önemli bağımsız yayıncılara yer veren şenlik, oldukça önemli bir boşluğu da tamamlıyor.

- Reklam -
Fuara katılacak yayınevlerinin listesi şöyle:

100. Kilometre, Alef, Aras, Corpus, Encore, Güldünya, İstos, Kara Plak, Kıraathane Kitapları, Kolektif Kitap, Lis, Manifold, Monokl, Nebula, Norgunk, Ons Dergisi, Paloma, Raskol’un Baltası, Siren ve Yüz Kitap.

Beyoğlu, Asmalı Mescid Mahallesi, Yemenici Abdüllatif Sokak’ta bulunan Kıraathane İstanbul’da gerçekleştirilecek fuar “Evimizde şenlik var!” sözleriyle duyuruldu.

Evimizde şenlik var!

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi — adı üstünde — okumanın, yazmanın, okurların, yazarların evi. Ve tabii, yazarların yazdıklarını okurlara ulaştıranların, yani yayıncıların da evi.

Eylül ayında okurluğu, yazarlığı, yayıncılığı kutlayacak bir şenlikle yaza veda edip sonbaharı karşılamaya hazırlanıyoruz.

“Kıraathane Kitap Şenliği” 14-21 Eylül haftasında İstanbul Edebiyat Evi’nin davet ettiği yayınevlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Mütevazı, samimi bir şenlik var aklımızda. Kitapları okurla buluşturacak, kitaplar ve yayıncılığın meseleleri üzerine hep birlikte konuşmamıza imkân sağlayacak bir şenlik.

Kitap fuarının Tepebaşı’nda olduğu günleri hatırlayanlarımıza, şimdi yine bu mahallede, Pera’da bir kitap şenliği düzenliyor olmak ister istemez bir “dönüş” duygusu yaşatsa da, amacımız tam teşekküllü bir fuar organizasyonuna girişmek değil.

Bir hafta boyunca, evimizde kitap satış stantları kurmanın yanı sıra hem toplu hem de katılan her yayınevinin özel etkinlikler yapmasına olanak verecek bir program hazırlıyoruz. 14-21 Eylül haftasında da siz kitapseverleri evimizde yeni sezonun kitaplarını görmeye, almaya, üzerlerinde konuşmaya davet edeceğiz.

- Reklam -

Şenliğin programı, katılımcı yayınevleri ile işbirliği halinde oluşturulacak ve web sitemizden açıklanacak. Bu oluşturma sürecinde İstanbul Edebiyat Evi Yayıncılık Konuşmaları serisinin moderatörü Sevengül Sönmez de bizimle birlikte…

Kıraathane Kitap Şenliği’ne katılacak yayınevlerine çok teşekkür ediyoruz.

Yaşasın okumak, yaşasın yazmak, yaşasın yayıncılık. Yaşasın kitap!

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin Eylül 2019 etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.

Kitap Şenliği hakkındaki yorumlarınızı da Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix

The Matrix, Babil ve İncil: Wachowski Kardeşlerin Alegori Dünyası

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin: “Kitapların Sonunu 1993’ten Beri Biliyorum”